Naujovė: „Samsung Galaxy Note“ – tarp telefono ir planšetės (Video)  (6)

Kompanija „Samsung“ ketvirtadienį Berlyne vykstančioje technologijų konferencijoje „IFA 2011“ pristatė naujovę – elektroninę užrašinę „Samsung Galaxy Note“, kuri iš esmės yra išmaniojo telefono ir planšetinio kompiuterio derinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Note“ turi 5,3 colio įstrižainės „HD Super AMOLED“ ekraną, kurio raiška – net 1280x800 tšk. bei 1,4 GHz dviejų branduolių procesorių.

Įrenginys yra kiek didesnis, nei įprasti išmanieji telefonai (jie paprastai turi 3-4 colių ekraną), tačiau gerokai mažesnis, nei dauguma planšetinių kompiuterių (jų įstrižainė paprastai siekia 7-10 colių).

Kitas išskirtinis „Note“ bruožas – galimybė dirbti ne tik pirštais, bet ir specialiu tušinuku, kuris yra pridedamas prie įrenginio.

Jame įdiegta „Android 2.3“ (Gingerbread) operacinė sistema, papildyta naujomis galimybėmis, pvz., piešti galima visur – ant nuotraukų, vaizdo įrašų, žemėlapių ir kt., o vėliau tai išsaugoti ir dalintis su draugais. Taip pat sukurta galimybė lengvai užfiksuoti ekrano vaizdą (angl. printscreen) – tereikia ranka pamoti virš ekrano. Šis vaizdas taip pat gali būti papildytas prierašais ar piešiniais.

„Note“ įdiegta ir naujoji bendravimo sistema „ChatON“ – „Samsung“ atkirtis konkurentų analogams. Naudojant „ChatON“ galima siųsti kitiems vartotojams tekstines bei vaizdines žinutes, nuotraukas, vaizdo įrašus ir kt. (panašiai, kaip „Skype“, tik patogiau pritaikyta telefonui).

„Mes išanalizavome mobiliųjų įrenginių naudojimo kultūrą, pomėgius ir poreikius tam, kad sujungtume jų privalumus į vieną elegantišką įrenginį“, – konferencijoje „IFA 2011“ sakė „Samsung“ viceprezidentas JK Shinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)