„Firefox 7“ naudos mažiau kompiuterio darbinės atminties  (19)

Nežiūrint į tai, kad „Firefox“ yra antra pagal populiarumą interneto naršyklė pasaulyje, ji iki šiol turi problemų atminties naudojimu. Vis tik „Mozilla“ žada, kad naujoje „Firefox 7“ versijoje šios problemos bus iš esmės išspręstos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Firefox 7“ naudoja mažiau atminties, nei „Firefox 6“ (taip pat 5 ir 4 versijos): vidutiniškai 20-30 % mažiau, o kartais – ir visais 50 %“, – pareiškė naujos versijos kūrime dalyvaujantis programuotojas Nicholas Nethercote. „Tuo pačiu metu naudojamos atminties kiekis, kurį sunaudoja „Firefox 7“, liks nepakitęs, ne jei jūs paliksite naršyklę veikti visą parą, ir sumažės, jei uždarysite daugumą kortelių. Tai reiškia, kad „Firefox 7“ dirba greičiau (kartais – žymiai greičiau), o taip pat ir stabiliau, ypač atidarius daugybę interneto svetainių ir (arba) ilgai dirbant nepaleidus naršyklės iš naujo“, – aiškina specialistas.

„Mozilla Firefox“ jau ne kartą buvo kritikuojama dėl to, jog naudoja daug operatyvios atminties, kurios neatlaisvina net, kai uždaromi langai ar kortelės. „Mozilla“ atstovas pripažįsta šiuos trūkumus, nurodydamas, kad kai kurios „Firefox“ versijos efektyvesnės už kitas. Jis pagyrė versijas 3, 3.5 ir 3.6, tačiau teigė, kad „Firefox 4“ versija reikalai suprastėjo iš dalies dėl naujų galimybių, agresyvaus „JavaScript“ ir vaizdų dekodavimo. Dabar žadama, jog su nauja programos versija bus padidintas ne tik jos stabilumas ir greitaveika, bet ir sumažintas poreikis kompiuterio darbinei atminčiai.

„Mozilla“ atstovas taip pat mano, kad „Firefox“ kartais be reikalo kritikuojama, kadangi daug problemų lemia įdiegiami priedai ir įskiepiai (add-ons): „Nuolat kas nors vis atsiunčia klaidos ataskaitą, skųsdamasis, jog naršyklė naudoja itin daug operatyvios atminties, o tuo tarpu naršyklėje įdiegta, pavyzdžiui, 10, 20 ar net daugiau priedų. Deja, bet galimybių, kad dėl problemų bus apkaltinti naršyklės priedai, yra labai mažai. Pavyzdžiui, vienas vartotojas pastebėjo, kad „Firefox“ priedas „CyberSearch 2.0.8“ priverčia duomenų bazę „SQLite“ išaugti iki 300 MB. Kitas vartotojas pastebėjo, kad vienas ar keli priedai tą pačią duomenų bazę privertė išaugti iki 1,2 GB(!)“. Bet kuriuo atveju akivaizdu, jog įskiepių ir priedų poveikį bendrai programos greitaveikai programuotojai taip pat turi įvertinti.

„Firefox 7“ debiutas numatytas rugsėjo 27 d., tuo tarpu beta testavimas jau prasidėjęs, tad visi norintys jau dabar gali ruoštis naujos naršyklės pasirodymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: