Penktadalis lietuvių naujienas vasarą skaito per išmaniųjų telefonų programėles  (0)

Išmanieji telefonai Lietuvoje vasaros atostogų metu pakeičia ne tik fotoaparatus ir kompiuterius, bet ir popierinius laikraščius. Tai atskleidė išmaniųjų telefonų turėtojų apklausos, atliktos naudojantis tarptautine mobiliąja programėle „Omnitel Trends“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net 88 proc. apklaustųjų teigė, kad, įsigiję išmanųjį telefoną, pradėjo daugiau naršyti internete. 42 proc. respondentų pabrėžė, kad internete išmaniuoju telefonu naršo, nes tai daryti tapo lengviau. 22 procentams apklaustųjų naujienų portalų programėlės išmaniuosiuose telefonuose yra pagrindinis naujienų šaltinis vasarą, tuo tarpu tradicinę popierinę žiniasklaidą renkasi tik 15,4 proc. apklaustų išmaniųjų telefonų turėtojų.

Apklausos rezultatai rodo, kad, vartotojams atrandant plačias išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių galimybes, atostogų metu šie pamažu užima tokių klasikinių atostogų atributų kaip knygos, žurnalai ar fotoaparatai vietas. Akivaizdu, kad mobilumas, galimybė turėti viską viename ir dalytis socialiniuose tinkluose tampa vis svarbesni Lietuvos vartotojams.

Planšetiniai kompiuteriai, kuriuose galima rasti daugelio naujienų portalų programėles bei skaityti knygas, atostogų metu daugeliui apklaustųjų yra mielesni nei spausdintas žodis. Atsakydami į žaismingą klausimą, ką mieliau su savimi pasiimtų į hamaką, net 51,7 proc. prioritetą atidavė planšetiniams kompiuteriams, 27,3 proc. respondentų – išmaniesiems telefonams, ir tik 1 proc. – tradicinėms knygoms.

Tobulėjantys fotografuojantys telefonai tapo ir populiariausiu respondentų atostogų fotoaparatu. Rezultatai rodo, kad jie išstumia vadinamąsias „muilines“ ir ima lenkti veidrodinius skaitmeninius fotoaparatus. Pastaraisiais atostogų metu teigia fotografuojantys 38 proc. apklaustųjų, tuo tarpu išmaniuoju telefonu – 40 proc. Pro „muilinės“ objektyvą atostogų metu žvelgia tik 16 proc. į anketos klausimus atsakiusių išmaniųjų telefonų naudotojų.

Atostogaudami vartotojai nepamiršta papasakoti apie savo įspūdžius bei pasidalyti vaizdais socialiniuose tinkluose. Daugiau nei pusė į klausimus atsakiusiųjų išmaniųjų telefonų turėtojų atsakė, kad atostogų metu socialiniuose tinkluose bendrauja ne mažiau ar net daugiau nei darbo dienomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)