„DOT LT“ steigs aviacijos mokymų centrą  (0)

Kauno oro uosto (KUN) skelbtą rugsėjo 14 dienos žemės nuomos aukcioną mokymų centro steigimui laimėjo aviakompanija „DOT LT“. Bendrovei 5041 kvadratinių metrų žemės sklypas bus išnuomotas dešimčiai metų. Šiam projektui planuojamos pusės milijono litų investicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokymų centre numatoma įrengti mokymų klasę su ATR-42 ir ATR-72 lėktuvų tipo skrydžio imitatoriumi. Aviacijos mokymų centro veiklos pradžia planuojama praėjus 3 mėnesiams nuo sutarties pasirašymo.

„Tikslingai įgyvendiname ilgalaikę oro uosto plėtros strategiją ir siekiame suburti aviacines paslaugas teikiančias įmones Kauno oro uoste. Sraigtasparnių aptarnavimo ir remonto centro, viešbučio ir mokymų centro steigimo nauji projektai į oro uostą pritrauks daugiau kaip 10 milijonų litų privačių investicijų. Tai patvirtina, kad sukūrėme verslui patrauklią aplinką, skatinančią viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę“, – sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

„DOT LT“ aviakompanijos specializacija – užsakomieji ir reguliarieji skrydžiai Europoje, Azijoje ir Afrikoje. Jos flotilėje yra šeši ATR-42 ir du SAAB-340 tipo lėktuvai. Aviakompanija įsteigta 2003 metais, joje šiuo metu dirba 80 darbuotojų. Pagrindinis „DOT LT“ akcininkas – Danijos aviakompanija „Danish Air Transport A/S“.

Šiuo metu iš Kauno oro uosto tiesiogiai galima pasiekti 19 Europos oro uostų. 2010 m. Kauno oro uosto keleivių srautas viršijo 809 tūkstančius. Pasiektas 77 % metinis keleivių skaičiaus augimo pokytis buvo didžiausias tarp 300 Europos oro uostų. Išsiplėtus oro uosto siūlomai skrydžių geografijai, padidėjo ir aktyvaus veikimo zona – oro uosto paslaugomis naudojasi ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities, šiaurinės Lenkijos dalies gyventojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)