Naujovės Lietuvoje – greituoju būdu  (3)

Vos tik Lietuvoje pasirodė pirmieji elektriniai dviračiai, kitaip dar vadinami elektroleriais, Vilniaus savivaldybė pasišovė pakoreguoti ir pastarųjų vairuotojams pritaikyti Kelių eismo taisyklės (KET).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilniaus miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaitė teigė, kad KET pakeitimais siekiama, jog minėtos transporto priemonės „galėtų važinėti dviračių takais, kaip ir yra kitose Europos sąjungos šalyse – Vokietijoje, Austrijoje, Ispanijoje“.

Šiuo metu važinėti dviračių takais elektriniais dviračiais nėra galimybės, nes taip vadinamas elektroleris priskiriamas motorinei transporto priemonei ir dėl to privalo važiuoti važiuojamąja kelio dalimi.

„Ši transporto priemonė yra naujovė Lietuvoje, tai pirmasis pilotinio projekto etapas, todėl diskutuosime dėl KET galimų pakeitimų“, – teigia I. Juškėnaitė. Pasak jos, šiuo metu Vilniaus miesto turistai informuojami, kad dviračių takais tokiomis maršruto priemonėmis važinėti draudžiama. O nuomojamus elektrolerius galima saugiai prirakinti bet kurioje dviračiams skirtoje vietoje, nes kiekvienas jų turi unikalų raktą, be kurio negali pajudėti iš vietos.

Nuo rugpjūčio pradžios Vilniuje, pirmojoje sostinėje Europoje, galima išsinuomoti elektrinius dviračius. O ateityje Vilnius planuoja įsigyti ir nuomoti dar daugiau šių transporto priemonių.

Elektriniame dviratyje įmontuota GPS sistema, leidžianti stebėti elektrolerių judėjimą mieste ir taip turėtų apsaugoti nuo ilgapirščių. Dviratis turės būti grąžintas į tą patį punktą, iš kurio paimtas.

Keturi pirmieji elektrolerių nuomos punktai veiks Vilniaus turizmo informacijos centruose Rotušės (Didžioji g. 31) ir Katedros (Šventaragio g. 2) aikštėse, SĮ „Susiekimo paslaugos“ klientų informacijos centre V. Kudirkos aikštėje (Gedimino pr. 9a) ir Vilniaus miesto savivaldybėje Konstitucijos aikštėje (Konstitucijos pr. 3).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)