Dviratininkų matomumą galėtų didinti lazeriai  (7)

Minti dviratį miesto centre per eismo įkarštį dažnai gali būti ne silpnų nervų žmogui – be to, kad neturite rimtos apsaugos, mažesnis dviračio greitis ir nedidelis jo pastebimumas privers klausytis automobilių vairuotojų priekaištų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naują idėją kaip apsaugoti dviratininkus pasiūlė šio Brightono universiteto studentė Emily Brooke, konsultavusi su eismo saugos specialistais ir kelių prižiūrėtojais.

„80 proc. avarijų, į kurias patenka dviratininkai, nutinka, kai dviratis važiuoja tiesiai pirmyn ir į jį trenkiasi automobilis. Dažniausias lemiantis veiksnys – automobilio vairuotojo tinkamai neapžiūrėtas kelias. Tai rodo, kad dviračiai miestų gatvėse paprasčiausiai nepastebimi“, – rašoma pranešime, kurį išplatino britų Brightono universitetas.

Kad dviratininkai ir automobilininkai galėtų draugiškiau kartu egzistuoti, studentė dviračiams pasiūlė ant rankenų tvirtinamą įtaisą, kuris kelis metrus į priekį projektuotų įspėjantį žaliai švytintį ženklą. Šis ženklas, būtų matomas ir dienos šviesoje, taip pat gali mirksėti.

Ši idėja E. Brooke padėjo laimėti stipendiją minėtame JAV universitete, kur įtaiso idėja bus vystoma toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)