Vaikus važiuoti dviračiu automatinė sistema išmoko per 1 valandą  (7)

Vaizdas, kai tėvas ar mama moko savo vaiką važiuoti dviračiu greitai gali pranykti iš mūsų atminties, nes amerikiečių kompanija sako išradusi naujo tipo ratus, atliekančius tėvų vaidmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviratis su naujo tipo ratais praktiškai niekuo nesiskiria nuo įprastinių dviračių. Tačiau viename iš ratų yra įmontuota speciali stabilizavimo sistema. Jos išpildymas nėra labai sudėtingas - rato viduje ant jo ašies yra įtvirtinas nepriklausomai besisukantis diskas, kurį maitina pakraunami akumuliatoriai.

Įjungus stabilizavimo sistemą, diskas ima suktis ir greitėja iki nustatyto greičio. Kadangi pasiekiamas pakankamai didelių apsukų greitis, dėl centrinės jėgos poveikio susiformuoja rato posvyrį valdanti jėga. Kitaip tariant, gaunamas panašus giroskopo efektas kaip išsukus vilkelį - net ir verčiant jį ant šono, jis priešinasi virtimui ir išlaiko vertikalią poziciją.

Tad ir šiuo atveju, dviračiui pradėjus virsti, besisukančio disko vertikali jėga ima priešintis virtimu ir išlaiko dviratį vertikaliai, tuo pačiu lavina reikiamas vaiko kūno posvyrio kryptis. Pranešama, jog tokiai sistemai sukurti kompanijai prireikė 2 metų intensyvių bandymų.

Mokymo tikslais sistema turi tris stabilumo nustatymus: „žemą“, „vidutinį“ ir „aukštą“. „Gyrowheel“ dviratis su naujoviškais ratais kainuos apie 60 svarų, o jį išbandę vaikai dviračiu važinėti išmoko beveik per vieną valandą. Pasak Kalifornijoje esančios kompanijos Gyrobike marketingo vadovo Ashleigh Harris, šis išradimas daugelį tėvų tiesiog sužavėjo. 

(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)