Seniausias Britanijoje motociklininkas vis dar „degina gumą“  (2)

Be adrenalino gyventi negalintis Regas Skotas (Reg Scott) vis dar „degina gumą“ ir yra seniausias Didžiojoje Britanijoje motociklininkas: jam 94-eri, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau proanūkių turintis vyras per 74 motociklo vairavimo metus nuvažiavo maždaug 620 tūkst. kilometrų, o tai prilygsta keliolikai kelionių aplink pasaulį. Savo pirmąjį motociklą Norton 16H 490cc už 73 svarus sterlingų jis nusipirko 1937 metais ir nuo tada jų yra turėjęs septynis. Galingiausias iš jų – BMW Boxer 1000cc.

Nepaisant garbaus amžius, Ludhame, Norfolko grafystėje, gyvenantis Regas vis dar važinėja 250 cm3darbinio tūrio „Honda“ motociklu ir keturis kartus per savaitę važiuoja apsipirkti. Pensijon jau senokai išėjęs elektrinės inžinierius pripažįsta, kad pastaraisiais metais ėmė važinėti lėčiau, tačiau kartais greitkelyje vis dar paspaudžia iki 100 kilometrų per valandą. Kiekvieną savaitę jis susitinka su dar 20 motociklo mėgėjų pasikalbėti apie savo motociklus.

„Nuo tada, kai nusipirkau pirmąjį motociklą, aš tiesiog įsimylėjau juos. Visuomet būni gryname ore ir jauti, kaip po tavimi „bėga“ žemė. Važiuodamas automobiliu to tiesiog nepajusi. Važiuodamas motociklu visuomet jauti, kad važiuoji greitai, net jei iš tiesų greitis yra nedidelis. Tai tikras adrenalino antplūdis ir aš vis dar jį jaučiu“, – pasakoja garbaus amžiaus motociklininkas.

„Turiu ir automobilį, tačiau tai – ne motociklas. Mašina važiuoju tik kai oras prastas, – atvirauja R. Skotas. – O kai įsigijau pirmąjį motociklą, keliai buvo tokie tušti, jog galėdavai drąsiai važinėti be šalmo ar apsauginio kostiumo. Dabar turi būti labai atsargus ir saugotis kitų eismo dalyvių. Privalai turėti akis pakaušyje. Tačiau manęs nuo motociklo vairavimo tai neatbaido.“

„Amžius man nieko nereiškia, – rėžia vyriausias D. Britanijos baikeris. – Aš vertinu laisvę, aš turiu motociklą ir ketinu krutėti, kol tik pajėgsiu. Labai gaila, tačiau dabar esu priverstas rinktis ne tokį galingą motociklą – didesni man jau per sunkūs.“

R. Skotui mieliausias iš visų turėtų motociklų tebėra pirmasis. Garbaus amžiaus vyras gailisi, kad jį pardavė, nes dabar toks būtų vertinamas kaip antikvarinis, kurio vertė – apie 10 tūkst. svarų. Be pirmojo Norton 16H 490cc, Regas yra turėjęs BMW Boxer 1000, Triumph Tigress 250, Honda Deauville 650, du Honda CBS 600s, Honda 125 ir dabartinį Honda 250. Pastarąjį plieninį žirgą jis įsigijo už TV laidoje laimėtus 10,5 tūkst. svarų: 6 tūkst. svarų jis paaukojo labdarai, o už likusius įsigijo naują kelių draugužį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)