Būsimos „Android“ versijos palaikys ir „Intel“ procesorius (Video)  (1)

Praėjusią savaitę vykusiame „Intel Developer Forum (IDF)” renginyje „Google“ mobiliųjų technologijų padalinio vyresnysis viceprezidentas Andy Rubinas pranešė, kad ateityje išeisiančios „Android“ operacinės sistemos versijos bus visiškai suderinamos su „Intel“ centriniais procesoriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Google“ plėtojama atvirojo kodo platforma yra tinkamai optimizuota tik ARM architektūros lustams. Pastarieji jau yra spėję tapti mobiliųjų įrenginių standartu, kadangi turi nemažai pranašumų lyginant su „Intel“ (taip vadinamos x86 architektūros) procesoriais – jie eikvoja mažiau elektros energijos, pasižymi kur kas mažesniu šilumos išskyrimu. Būtent „ARMv7“ instrukcijų rinkinio pagrindu veikia šiuo metu išmaniuosiuose telefonuose dažniausiai naudojami „Snapdragon“ lustai, o tai jų gamintojui „Qualcomm“ leidžia užimti rinkos lyderio pozicijas.

„Intel“, žinoma, siekia šią situaciją pakreipti sau naudinga linkme. IDF konferencijos metu bendrovė pranešė apie tai, kad ketina užsiimti mažai energijos vartosiančių „Atom“ procesorių kūrimu, o pirmoji operacinė sistema visiškai išnaudosianti jų pajėgumus bus būtent „Android“.

Konferencijos metu taip pat buvo pademonstruotas ir pavyzdinis planšetinis kompiuteris bei išmanusis telefonas – abu įrenginiai veikė su „Medfield“ procesoriumi. Šis „viskas viename“ tipo lustas kol kas tėra būsimų „Atom“ procesorių prototipas. „Intel“ patikino, kad galutiniai lustų modeliai mobiliųjų įrenginių gamintojams bus pradėti tiekti jau kitų metų pradžioje.

Siūlome peržiūrėti keletą vaizdo įrašų iš renginio, kuriame be minėtų prietaisų taip pat buvo pristatyta ir speciali „Intel Pair & Share“ programinė įranga skirta patogiam ir greitam duomenų sinchronizavimui tarp planšetės ar išmaniojo telefono ir stacionaraus kompiuterio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: