Belaidžiam ryšiui jautrūs JAV gyventojai važiuoja į miestelį be „Wi-Fi“  (30)

Į JAV gydytojus vis dažniau kreipiasi žmonės, besiskundžiantys simptomais, sukeltais nuolatinio buvimo mobiliųjų telefonų ir „Wi-Fi“ ryšio zonoje. Kai kurie pacientai net renkasi persikraustyti gyventi į tokias vietoves, kuriose belaidis ryšys naudojamas gerokai rečiau, nei kitur.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV medikai linkę daryti prielaidą, jog bevielis internetas gali tapti daugybės negalavimų priežastimi: migrenos, peršalimo, sąnarių skausmų ir net dalinio apakimo. Gydytojai šiuos negalavimus priskyrė alergijos sukeltiems padariniams, nes šių simptomų jie negalėjo išgydyti. Pacientams rekomenduojama daugiau laiko praleisti gamtoje ir tose vietose, kur nėra bevielio ryšio.

Įdomiausia tai, jog netgi surasta tokiems žmonėms tinkanti vieta. Pasirodo, Virdžinijos miestelyje Green Bank ne tik nėra „Wi-Fi“ ryšio – jis ten griežtai uždraustas. Priežastis pakankamai paprasta, mat čia sumontuotas didžiausias pasaulyje besisukantis parabolinis radioteleskopas, kurio antenos skersmuo siekia daugiau nei 100 metrų. Jis tiria kometų, planetų ir tolimųjų galaktikų skleidžiamus signalus. Bevielis ryšys būtų tiesiog pavojingas unikaliai radioteleskopo įrangai ir iškraipytų matavimų duomenis.

Iš Ajovos valstijos atvykusi Diana Schou teigia, kad anksčiau ją kankino galvos skausmai, odos niežulys, raumenų spazmai, regos sutrikimai ir skausmai krūtinės srityje. Schou įsitikinusi, kad dėl jos negalimų kaltos ryšio bazinės stotys. Vienu metu ji net gyveno specialios konstrukcijos Faradėjaus narve, saugančiame nuo elektromagnetinių bangų. Dabar Diana, kartu su kitais 143 į miestelį persikėlusiais „Wi-Fi pabėgėliais“, teigia, kad jaučiasi kur kas geriau. Įdomu tai, kad ji nesijaudina dėl to, kad galingiausio pasaulyje radioteleskopo magnetiniai laukai gali dar labiau pakenkti jos sveikatai, nei „Wi-Fi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (30)