Pasaulis sunerimęs – kinų „Alibaba“ nori valdyti „Yahoo“  (3)

Auga nerimas dėl Kinijos noro kontroliuoti „Yahoo“. Teigiama, kad tokia kontrolė ne tik pažeistų naudotojų privatumą, bet ir sukeltų neigiamą reakciją Vašingtone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis nerimas išaugo po Kinijos interneto grupės „Alibaba“ įkūrėjo Jack Ma komentaro, jog jį domina galimybė įsigyti 40 proc. „Yahoo“ akcijų. Taip nutikus, Jack Ma turėtų galimybę paveikti „Yahoo“ strateginius tikslus ir galutinį likimą.

Amerikiečius neramina faktas, kad jų duomenys po tokio sandorio atsidurtų užsienio kompanijos, šiuo atveju dar ir susijusios su Kinijos vyriausybe, rankose. Skaitmeninės demokratijos centro vadovo Jeffo Chesterio nuomone, kinams nebereikėtų užsiimti „Google“ vartotojų šnipinėjimu, kadangi „Alibaba“ perimtų „Yahoo“ ir galėtų žiūrėti šios sistemos vartotojų duomenis.

Tokie teiginiai buvo netrukus atmesti „Alibaba“ atstovų. Jie nesutinka, kad duomenys, esantys už Kinijos ribų, būtų prieinami Kinijos valdžios institucijoms. Kita vertus, keliamas klausimas, ar žmonės jausis saugūs, žinodami, kad jų naudojama sistema priklauso nuo Kinijos kompanijos, o juk Kinijoje iš visų interneto kompanijų laukiama, kad jos atskleistų informaciją apie vartotojus ir jų veiklą, jei tai yra būtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)