Mobilusis telefonas: mokinio priešas ar draugas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mindset 2011-10-10 15:19
Ministrei reiku pamastyti kas labiau zaloja mazus vaikus - "mokslas", o tiksliau beverte informacija, kuri tik zaloja jaunu zmoniu intelekta, tam kad senatveje galetu spresti kryziazodzius, jau nekalbant apie ivairias psichologines traumas patiriamas per 12 metu vaiku kalejime AR kazkokie kvaili irenginukai, kurie ale typo spinduliuoja mirtinas dozes radiacijos, bet gali isgelbeti gyvybe, kai atsiranda tikras pavojus ? Be to kas is to, kad mokyklose nebus mobiliaku, jei grizus namo vistiek duzgia ne tik savo, bet ir kitu kaimynu wifi?
Insomniakė 2011-10-10 15:21
Na bent man dar baigiant mokyklą neuždraus telefono, antraip etikos pamokos būtų valanda sugaišto gyvenimo, o dabar rytinės naujienos internete pats tas.
Creatium 2011-10-10 15:58
Kam bendras išsilavinimas yra niekinis dalykas ir bevertė informacija, o kam reikalingas.
West 2011-10-10 16:27
yra filmas, vadinasi "Full signal" http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... uliavima#1 pažiūrėkit ir nuspręskit ar draugas tas daikčiukas, su kuriuo miegat
West 2011-10-10 16:35
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... uliavima#1 pažiūrėkit su kuo kartu miegat
FtBall 2011-10-10 17:02
Išsilavinimas išsilavinimui nelygu. Man arčiau širdies yra 21 amžiaus modernių valstybių išsilavinimo modelis, lyginant su rusu reliktu, naudojamu dabartinėje Lietuvoje. Manau, geriau yra mokyti ieškoti informacijos, tikrinti, ar ji nauja ir tinkama, ir panašiai, o ne versti išmokti mintinai informaciją, kuri netrukus pasens morališkai. Bet dabar gera kryptimi einam: lietuvių kalbos egzamine neliks teksto suvokimo, kuris yra be galo šališkas dalykas, istorijos egzaminui, girdėjau, pakanka žinot tik 2 datas, tai yra Lietuvos nepriklausomybės ir jos atkūrimo dienas. Grįžtant prie mobiliųjų telefonu, tai galima viską sugretint - tai yra, reiktų mokyti naudotis telefonais pagal naudingąją paskirtį, vietoj to, kad jį tiesiog uždraust. Visgi, uždraustas vaisius saldesnis, ar ne?
Sokantis Debesis 2011-10-10 17:11
informacija zaloja jaunu zmoniu intelekta :D ? o as galvoaju kad praplecia akirati ir supratima, padaro zmogu idomesni. Paprastas klausimas: su kokiu zmogum idomiau bendrauti? su informacijos "suzalotu", apsiskaiciusiu ar su alaus ekspertu-e is vietines faunos ? Net jei mobilus nekenkia sveikatai, jie kenkia mokslams, zmogaus tobulejimui, visuomenei. Tikras pavojus ? kiek kartu mokykloj teko isgelbet gyvybe pasinaudojant mobiliu ? blogiausiu atveju gi yra kiti telefonai. Jei mokiniai mokykloje atidziau sektu pamokas, nereiktu namuose viska nuo nulio mokytis. Liktu daugiau laisvo laiko.
FtBall 2011-10-10 17:19
Šiais laikais žmonės laisvo laiko per akis turi. Kas sako kitaip, tik meluoja sau, na, nebent retais atvejais žmogus kažkuo užsiima. Bet nei darbas, nei mokykla nepalieka žmogaus be laisvalaikio.
Mindset 2011-10-10 17:20
Idomiau bendrauti su tuo kas pats netingi paskaityti enciklopedija ir per valanda suzinoti daugiau nei per 10 metu mokykloje. O is tavo pasirinktu geriau rinkciausi su alaus ekspertu pasisneket nes tas apie gyvenima ohoho kiek daugiau zino nei kazkoks bukagalvis kryziazodziu manijakas Geriau tuos mobiliakus panaudotu mokymosi tikslams, pvz. mokomieji zaidimai, bei informacijos paieska internete.
Sokantis Debesis 2011-10-10 17:55
Surast informacija internete ir bezdzione galima ismokinti.Informacija turi buti tavo galvoje, kad prireikus momentaliai ja galetum pasinaudoti, o ne kiekviena karta lystum i googla atsakymu ieskoti. Su mobiliaku mokomieji ziadimai ??? gal ta viktorina sesi nuliai milijonas ? Jei cia rimtai tokios tavo paziuros siulau tau mest mokslus, gaisti savo laika, ir svarbiausia, ko gero trukdai mokykloje mokytis tiems kurie tikrai to nori.
FtBall 2011-10-10 18:32
Akivaizdu, kad yra dvi barikados pusės: vieni už "knygų graužimą", kiti už kūrybą, komandinį darbą.
Ferkiz 2011-10-10 18:46
Šokantis debesie, jo smagiau pabendrauti su žmogum, kuris apart knygų nieko nežino. Šiandien rašėm rašinį "gyvenimo prasmė (būti ar nebūti)", man labai įdomu koks šių rašinių tikslas? Susimąstyti apie gyvenimo prasmę? O kas, jei susimąstęs žmogus supras, kad jis prasmės gyventi neturi(gali pastumėti savižudybes link)? Tas pats su knygų graužimu, koks tikslas jas skaitytį, žinoti, kad Hamletas paperdė ten ir ten, koks ??? Tik laiko gaišimas ir BENDRAM IŠPRUSIMUI tikrai nepadeda. Toks jausmas, kad bendram išprusimui reikia žinoti absoliučiai viską. Tas pats su visomis ten formulėmis, kurių gyvenime niekas nepananaudos, kam reikia žinoti koks šviesos greitis? Kur tai pravers gyvenime? NIEKUR.
immortallt 2011-10-10 18:52
Dieve mano, nuo keliu elementariu formuliu numirsi... Mintinai mokinimasis lavina smegenis ir padeda greiciau isiminti kitus svarbius dalykus. Pats to vengiau ir dabar matau, kad kalt nebemoku. O knygu skaitymas duoda iskalbos, praplecia mastyma, bendru temu rasi bendraujant su normaliom panom - jei tau jos nereikia, nulipk nuo kompo dazniau. Telefonas ir kompas mokykloje kenkia ne del savo bangu, o tuo, kad blasko demesi ir negali susikoncentruoti. Tas pats ir unike, kai kompa isijunges, tai vis nuklysti ir neseki destytojo minties.
Arthuras 2011-10-10 18:56
Tai ar telefonas su kompiuteriu kaltas, ar valios trūkumas? Asmeniškai, manęs neblaško. O jei pradeda blaškyt - išjungiu.
immortallt 2011-10-10 19:38
Puiku, kad tu toks susivokes. Turbut 1/1000 mokykloje ir 1/10 unike, kurie supranta mokslo nauda. Esme ta, kad zmones, kurie neturi pagrindo ziniu, jie nesugeba suvokti, to ka jiems sakai. Jie nesuvokia elementariu dalyku kas dedas aplink pasauli ir tiki bet kuo ka perskaito. Pats dirbu darba, kur google ir duombazes yra mano duona siuo metu, tad zinau kad moket ieskot nera taip paprasta, kaip jus cia kalbat. Paprasta, kol ieskai kazko pakankamai populiaraus, o ne itin tiksliu ir retai naudojamu duomenu.
slack 2011-10-10 19:57
Ne vien dėl sveikatos blogai. Bet, kad mobilūs telefonai tampa žaisliukais per nemėgstamas pamokas. Ta pat dažnai naudojami kaip "špargalkės".
Sokantis Debesis 2011-10-10 20:06
"kuris apart knygų nieko nežino" - idomus pasakymas.. bet knygose yra visos musu sukauptos zinios, tukstanciu metu zinios.. be ju ne mobilu tel. rankoj laikytume, o kuoka. Puikei suprantu tave, literaturai nesimpatizuoju ir as, bet teisa tokia, kad tu knygu griauzimas lavina tavo mastyma, kalba, tavo pasauleziura, kultura, istorija... tiesiog paimk labai issilavinusi zmogu ir paziurek kaip jis kalba, kaip bendrauja, koks didelis skirtumas nuo kokio suvirintojo... Skaitydamas Hamleta nereiktu galvoti koks tikslas tau ji skaityti.. geriau bandyk suprasti kodel ji reikia skaityt, kas bandoma pasakyti... Formules ? turi aumeny matematika ? matematika vienareiksmiskai - lavina prota. Sviesos greitis ? Fizika - tai mokslas apie gamtos reiskinius, mus supancius reiskinius, kiekvienas zmogus turi zinoti elementarius fizikos desnius. Negi ir cia neizvelgi naudos ? Kur tai pravers gyvenime ? daug kur, tik ko gero suprasi tik tada kai prireiks ir nemokesi, arba kai mokesi ir visa tai panaudosi. Mano patarimas butu bandyti save sudominti tais nemegstamais dalykais, bandyt suprasti kodel kitiems jie patinka... Visi tik ir zyzia kam toreikia, kam tos formules, kam tie rasiniai reikalingi... bet neikas nesigilina į tuos klausimus rimtai, tik skundziasi...
mantas.lt 2011-10-10 20:45
Mokykloje aš irgi mėgdavau pazyzti dėl įvairiausių dalykų. Laimei, nesu iš tų žmonių, kurie savo nuomonę vadina kritika niekaip jos neargumentuodami. Taigi, norėdamas ką nors sukritikuoti, pradėjau domėtis tais dalykais ir ieškot prie ko prisikabinus. Vienintelis dalykas, kurį radau, tai siaurą savo akiratį. Manau daugeliui būtų pravartu eiti šiuo keliu.. O kas liečia faktų įsiminimą, tai visai nesuprantu. Atrodo, kad atsirado kažkokia fobija išmokt ką nors mintinai, juk gera atmintis yra vienas iš esminių reikmenų norint pilnavertiškai mąstyti. Kuo daugiau žinių ar faktų bus galvoje, tuo daugiau tarp jų atsiras sąsajų, kurios padeda suvokti žymiai sudėtingesnius dalykus ar surastį įvairių netikėtų sprendimo būdų problemoms.
Ar_as? 2011-10-10 22:06
Prisidedant prie Manto: Labai liūdna, kai žmonės nemato skirtumo tarp "iškalimo" ir išmokimo. Tai labai skirtingi dalykai, kurių dažnai nesuvokia siauraprotis "browsintojas". Galima daug informacijos surasti, taip, svarbu žinoti, kur jos ieškoti - taip. Žinot kas svarbiausia? Žinoti KO ieškoti. O tam yra būtini pagrindai. juos gauname mokykloje. Deja, nedaug kas žino, ką veiks visą likusį gyvenimą būdamas 12,14,16 metų, todėl ir stengiamasi padėti pagrindus kuo platesnius. Pagrindinis "mintinas" žinojimas yra būtinas, nes kitaip prie savo google puse šitų gudručių užtruks tris kart daugiau vien tam, kad problemą suprastų, o po to dar tiek, kad ją išspręstų. Laikas pinigai
WPCentras 2011-10-10 22:18
Draugas. Vis dėlto, dėl žaidimų, kas norės, tas žais ir taip. Nesvarbu ar tai bus telefonas. Antra, jis padeda susižinoti naują informaciją. Ir per kai kurias pamokas laisvai leidžia naudoti, jeigu ieškai informacijos. Dar vienas pliusas, bendravimas. Vis dėlto, Lietuvoje pamokos dar nėra tokio aukšto lygio, kad būtų itin įdomios. Dažniausiai būna sausa teorija. Iš patirties sakau. Yra kelios pamokos, kur įdomu ką mokytojas aiškina, o kitos tiesiog nuobodžios, kalimas. Taigi, mokytojai turėtų keistis ir mokymo sistema. Aš UŽ telefonus mokykloje. O galiausiai, jeigu kas blogo atsitinka, galima susiskambinti.