Steve‘as Jobsas: „Microsoft“ negalėjo nukopijuoti „Mac“, nes jo nesuprato“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2011-11-08 00:05
taip, turiu.. grybus reikia rinkti miske, o ne temose apie kurias nieko nenusimanai..
nulis0 2011-11-08 00:26
Aš dar pridursiu, kad grybų jau pavėlavai, bet į apple marketingo traukinį pačiu laiku spėjai įšokti. http://www.youtube.com/watch?v=1ZS8HqOGTbA Patariu žiūrėti nuo 40s
Anonymous 2011-11-08 01:18
mac kompiuteriai ir ipad su iphonu ar kitais sudukais sioje temoje nebuvo pamineti.. aplamai tai visai kita tema.. dar speju ir reklamu applo esi mates uz mane daugiau.. nes as tiesa pasakius maciau tik iphone pristatyma ir tai ne nuo pradziu iki galo.. bet man pasirode debiliskas.. zinoma esu mates daug labiau nevykusiu pristatymu.. pvz. iskarpa is ms, kai melynas ekranas iskrinta per pati pristatyma.. tai dabar pasakyk man, prie ko cia tas pristatymas ir galutinis produktas? pamatei debiliska pristatyma, tai reiskias jau ir mac lievi? gerai, kad neziuri kitu komerciniu pristatymu, o tai turbut nebebutu ka pirkti.. dar be viso to, turbut nepastebejai, kaip kituose postuose gan aiskiai paaiskinau kodel iphonai yra neverti demesio, plius turbut net nzn, kad jobsas man ne tik kad nera dievas, bet dar ir persona, kurio nelabai megstu.. neseniai pasalinau is paraso astria pastaba apie ji.. ir vis dar tebematai androida grauzianti obuoli.. klausimas, is kur tokiu kaip tu isdygsta ir dar prikisineja kazkoki totalu suda.. meto nuorodas ne i tema.. realiai net aklas turejo pastebeti, kad nesu applo fanas, bet pripazystu, kad mac kompiuteriai yra verti demesio. obejtyvesnes nuomones siame forume nerasi, nes visi arba apple fanai arba ju nekencia.. o as nei ten nei ten.. ir dar atejas man cia aiskina kazkokius sudus, kai akivaizdziai matosi jog apie kompiuterius ne bum bum.. negana to, garantuoju, kad mac kompa jei ir ciupinejai, tai maks 5 minutes.. ka jau kalbeti apie zinias kurias reikia tureti, kad suprastum kodel mac kompai nera uzkisti virusais, o veikia stabiliau net uz linuxa.. o os yra tuo paciu ziauriai advanced ir tuo paciu labai paprastas.. sia os gali naudotis nuo pencininko iki advanced geeko ir abu bus patenkinti.. jei verki del kainos, tai pasidomek ar konkurencingi kompiuteriai pigesni uz ju, o tada verk.. p.s. sunku su tokiais aplamai diskutuot.. pasakytum "dieve tu mano brangus" ir pareikstu, kad tu lankai misias kiekviena savaitgali ar siaip esi religingas..
qzar 2011-11-08 06:41
Tai jau pasakei ta tai kam desimt kartu kartoti kas nores perskaitys tavo pirma nuomone ir suzinos tavo pozicija apie mac kompiuterius.Matyt tau geriau rasyti desimtis postu ir gincytis del nieku nes neturi ka veikti ar as neteisus ? Ar tu toks geredaris kovoji uz savo nuomone ir viskas? Jai tu nesi fanas tai kam cia plesytis sitoi temoje taip del tu mac'u? Butum kaip zmogus issakes viena karta savo nuomone ir viskas bet ne kartoje ta pati raso tam kad tik rasyti.
nulis0 2011-11-08 08:29
Aš norėjau paaiškinti koks yra ryšys tarp kompanijos produktų ir tarp to, kaip ji juos parduoda. ir čia nebūtina apsiriboti vienu tam tikru jų mac modeliu. Apple parduoda idėją, kad tai bus pats geriausias kompiuteris pasaulyje ir taškas ir dauguma jų fanų tuo tiki. Kai youtube pasirodė Iphonė pristatymas jis buvo peržiūrėtas daugiau kartų už tuo metu populiarias dainas. Apple pristatymai yra kogero geriausi iš šiuolaikinių kompanijų, taip kaip tu aiškinai ankstesniuose postuose apie kamerą mac'e taip ir jie tą patį darė, nors realiai tai niekam ta kamera nereikalinga , išskyrus kelis video pokalbius per metus, tas pats būtų kas kamerą fotelyje įtaisyti ir aiškint, kad čia šustriausias pasaulio fotelis.... Jie parduoda daiktus su savo išgalvotom nepaplitusiom jungtim ir tuo pačiu parduoda adapterius po $29.99. O dėl advanced geeku besinaudojančių mac'ais tai klysti. Tyngiu dabar ieškoti, bet esu matęs statistiką, kad mac naudotojai yra mažiau raštingi kompiuterijoj negu pc vartotojai, taip pat ten daugiau moterų ir daugiau homoseksualių asmenų... Nei jų kaina konkurencinga, nei tie daiktai patys pačiausi, bet jie parduoda tokią iliuziją. Paskaitinėk užsienio forumus ar dar ką, toj pačioj amerikoj kalba, kad overprice'inti jų daiktai, tai ką jau kalbėti apie šitą biedną kraštą. Yra daugybė puslapių, kurie ardė visokius Iphone'us ir skaičiavo jų savikainą ir nieko ten nesigauna, už tą obuoliuką laaaabai daug sumokama... Neesu aš kompiuterių specialistas, bet nusimanau tiek, kad randu mane dominačią informaciją ir nebūtina būti programeriu, kad pasakytum kas tavo nuomone geriau, nes ne programeriai yra pagrindiniai prekės vartotojai, o paprasti žmonės yra pagrindiniai vartotojai ir jie šiuo metu yra nubalsavę pakankamai aiškiai... Taigi klausimas iškur tokie, kaip tu atsiranda, kurie užsiciklinę aiškina apie kamerą kompe ar nespirokliuojantį ekraną, lyg tu filmus žiūri tik lauke uraganiniam vėjui pučiant....
andrewd 2011-11-08 09:12
Linksma , nors jau viskas aišku nuo pat pradžių apie ką diskutuojama bus Mano nuomone, jei turi pakankamai pinigų perki apple'ą, (reklamos auka?) Kitas variantas, susirenki sau tinkama pc iš atskirų dalių, bus geriau, negu mac'as. Windowsas lūžinėja? Kažkaip nepastebėjau, kad win7 lūžinėtų ar strigtų, bet manau norint ir mac'o (operacinę) galima labai lengvai užlaužti Dėl profesionalų (audio, video, photo ir t.t.) naudojančių apple'ą. Drąsu teigti, kad visi naudoja, tuo labiau, kad jų (žmonių užsiimančių tokia veikla) yra daug. Jei gerai suprantu, žmonės naudoja tai kas jiems patogiau. Yra ir naudojančių tą produktą, kuris geriau išreklamuotas (daugiau investuota į reklamą), arba naudojasi tų firmų produktais su kuriomis pasirašę tam tikras sutartis.
infoguru 2011-11-08 11:20
nulis0 2011-11-08 11:42
Na tikrai šauni lentelė, kaip ir nėra prie ko prikibti, bet gal galima būtų su pavyzdžiais jeigu nesunku aišku. Tarkim kur apie lankstumą kalbama, kodėl Win toks mažas balas?
faktas 2011-11-08 11:52
Asmeniškai man šita lentelė atrodo kaip tiesiog nekompetetingo asmens patirtis.
Smėlis 2011-11-08 12:17
manęs neerzina. šiaip kiek isteriškai juokinga ir tiek
infoguru 2011-11-08 12:35
Ok. No problem. Laukiam tavo kompetetingos lentelės.
infoguru 2011-11-08 12:45
Lankstumą turėjau galvoje kiek ir kaip galima modifikuoti pačią OS. Noriu KDE - prašom, noriu Gnome - turim, Noriu Unity - imk. Noriu ką nors pakeisti boot procese - be problemų. Noriu modifikuoti kodą - modifikuok į sveikatą. Noriu pats pritaikyti savo įrenginiui - taip, galima. Jokių problemų. Noriu savo distribucijos, su savo logotipais ir t.t. - jokių problemų. Čia pirmos atėjusios mintys. Jei norėsit giliau galėsiu dar padetalizuoti.
lmn 2011-11-08 13:34
Minėdamas linux turi omeny tik Ubuntu (Debian?)?
Creatium 2011-11-08 13:47
Nario registracijoz mintis yra manau labai aiški ir tiksli. Gaminant tokį patį kompiuterį, kokius gamina Apple (kalba eina ne tik apie geležį, bet ir apie programinę įrangą, dizainą), tai kaina 100% būtų daug maž vienoda. Gal ten kokiu šimtu ar kitu mažesnė, jeigu nebūtų reklamuojamas tas produktas. Apskritai, lyginti dviejų kompiuterių vien geležimi ir teigti, kad vienas geresnis už kitą negalima. Ypač, kai kalba eina apie nešiojamą. Kai vienas (buvo ten duotas toks pavyzdys) laptopas sveria 5-6 Kg, storis jo 6 cm, tai kitas sveria 2 Kg, storis jo 2 cm. Tad kur vieno galbūt pranašumas geležyje, tai kito pliusai dideli yra dizaine ir pateikime. Aišku, sakysit, kad gi su dizainu žaidimo nepažaisi, wordinio dokumento nesukursi. Taip. Bet kiek iš jūsų norėtų turėti šlykščiai atrodantį, storą ir sunkų tačiau galingesnį laptopą? Aš jau geriau pasirinkčiau truputi mažiau našų, tačiau patogų, ergonomiško dizaino ir gražų nešiojamą. Tas pats gi ir su automobiliais yra. Su dizainu nenuvažiuosi iš taško A į B. Bet didelė dalis renkasi vis gi ne vien tik pagal parametrus (kai tai nėra daroma specialiai kažkam, pavyzdžiui raliui ar lenktynėms), o ir pagal išvaizdą. Tad norint sulyginti du kompiuterius ir išsiaiškinti reikia visuomet atkreipti dėmesį į viską, ką su tuo kompiuteriu gauni. Ir lygiai tas pats su stacionariais kompais. Kur vienam reikia 200 skirtingų laidų, kad veiktų, tai kitam užtenka ir 1 laidelio. Gal kitiems ir netrukdo tie 200 laidų, bet man tai nusišaut belieka... O dar ir kiek vietos užima, kai viskas atskirai: kompiuteris, monitorius, kolonėlės ir t.t. Tad siūlau, jeigu jau lyginat, lygint viską, ne tik pas ką geresnė vaizduškė ar pas ką daugiau ramų.
Pjovėjas 2011-11-08 15:46
Kaip tik labai į temą šiandieninis straipsnis : http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 78&l=2&p=1 Apie iracionalią marketingo galią
Simplicity 2011-11-08 15:59
Jau seniai nėra taip, kad iMac'ui nebūtų alternatyvos. Jei Lietuvoj netenka sutikt all-in-one, tai nereiškia jog tokių niekas negamina. Pirmąjį tokį kompiuterį (HP) sutikau prieš gerus du metus — kažkas panašaus į tokį http://www.engadget.com/photos/hp-all-i ... 1/#4424400 Po to teko krapštyt dar bent keletą surinktų kiek pigesnių gamintojų. Visi jie nuo iMac skyrėsi tuo, kad turėjo jungčių visokiems niekučiams (atminties kortelių skaitytuvai, TV įėjimai/išėjimai ir pan.) Juos laužyti buvo vienas džiaugsmas, nes tinka įprastos kompiuterinės dalys, kompiuteris leidžia įlįsti į Bios ir t.t. (technikui tai labai aktualu), kai tuo tarpu iMac'ą Apple gerokai apsaugojo Pastebėjimai po akistatos su iMac'u, kurį šeimininkas buvo užlenkęs taip, kad nekrovė nei pačios OS, nei leido įlįst į BOOT MENU... - OS galima perrašyti tik iš DVD disko, atkeliavusio kartu su kompiuteriu. Jei iMac atkeliavo su OS X 10.5.2, tai rašant iš RETAIL disko (10.5.0) gali neveikti vienas ar kitas įrenginys (mano atveju nebuvo garso). Problemos gali neišspręsti net ir įrašytos retail versijos atnaujinimas iki reikiamos http://support.apple.com/kb/HT2186 - Negalima atgaivinti naudojant išorinį USB diską. Keista, bet net ir ant darbinio Mac'o paruošto disko su FireWire jungtim nepriėmė. - Uždaryti visi keliai lįsti ten „kur negalima“ - Būtina pirkti stebuklingą 2—3 kartus brangesnį RAMą, nes kitaip iMac'as gali veikti netinkamai. Išvis, geriausia kreiptis į Apple parduotuvę, nes pačiam pasikeist nėra jokių šansų. Panašią politiką naudoja SONY. Labai dažnai, parėjus kietajam diskui, prikeltas SONY nešiojamas kompiuteris neatpažins pusės FN komandų. Sprendimas labai paprastas— kreiptis į autorizuotą serviso centrą ir už remontą sumokėti pusę nešiojamo kompiuterio kainos Dar galima nusipirkti RECOVERY diskus iš SONY arba susitaikyti su nereguliuojamu ekrano pašvietimu.
faktas 2011-11-08 16:00
Aš savo lentelės nepateiksiu, nes tikrai neturiu tiek žinių šioje srityje. Bet lentelėje keli argumentai apie Windows pasirodė stipriai perdėti... Pvz., Windows PI. Jei kalbam apie MS kurtas programas, tai jos nuolat atnaujinamos, nebent su IE prastoki reikalai. O kitų gamintojų programinė įranga puikiai atsinaujina, jei tie gamintojai išleidžia atnaujinimus. Pačių Windows atnaujinimas - turėjau Windows Vista. Įkišau Windows 7 kompaktą, paspaudžiau tik "Install" ar kažką pan. ir vualia - kompe jau Windows 7. Net visos bylos ant darbalaukio išliko. Patogumas naudoti - ką reikėtų pakeisti Windows operacinėje sistemoje, kad būtų dar paprasčiau? Kodėl MAC įvertintas kaip patogesnis naudoti, jei su MAC nuotraukų peržiūros programa net nepatogu peržiūrinėti daugiau nei vieną nuotrauką. O bylų naršyklė kokia... Atstatymo galimybės tikrai neblogos, turint originalų kompaktą. (-: Atsinaujina tai tikrai, kad gerai. Atnaujinimai detaliai aprašyti, gali parsisiųsti, gali ignoruoti, gali pasirinkti "Auto" ir išvis nesukti sau dėl to galvos. Plius per atnaujinimus gali parsisiųsti praktiškai visas tvarkykles (draiverius). Aš manau, kad Windows gali būti daug geresni, bet tikrai verti aukštesnių įvertinimų, nei toje lentelėje... )-:
Pjovėjas 2011-11-08 16:36
Dėl tos balų lentelės ir atnaujinimų... nežinau kas ten ir kaip vertina, bet žiūrint iš žalio vartotojo pozicijų, tai Windows stipriai lenkia bent Linux. Kaip jau minėjau, nežinau, kas viduriuose, bet man asmeniškai paspaust "Instal>next>next>Finish" yra žymiai patogiau, nei atsakinėt į kažkokius mistinius klausimus Linux'e (labai trumpa asmeninė patirtis, po kurios iš vis išmečiau Linux'ą ir grįžau prie Windows).
Anonymous 2011-11-08 17:12
norejau priminti, kad mac os yra kilusi is bsd sistemos, o jav kazkurios saugumo pajegos (bevepamenu tiksliai, bet gal darpa) butent naudoja bsd seimos os sistema.. PAPILDYMAS: kaina ~23$, o ms kaina studentams !64$, todel kaina prasideda nuo ~120$ paprasciausiam variantui.. kadangi linuxas nemokamas, tai sutinku 10 balu. kadangi ms brangiausias, sutinku 1 balas, bet mac os skirciau tada 7-8 balus.. nes nesame visi studentai.. del pagalbos net nzn kaip yra, nes jos tikrai nelabai reikia, per daug paprasta os.. zinoma kokius imantrius dalykus ieskant google pirma nuoroda atsakys.. bet atsizvelgiant i mazesni vartotoju kieki ir tai, kad nemazai vartotoju nera kompiuterastai, tai duociau 8.. stabilumas. cia duociau 10 balu del bsd seimos sistemos, kuri yra stabiliausia tarp visu os seimu.. diegimas paprastas kaip ir windows ar ubuntu.. atstatymo galimybe nelabai tenka kazkam naudotis, todel irgi negaliu pakomentuoti.. lankstumas yra panasus i linux, bet tikrai jis nebus kiekvienam isnaudojamas..
infoguru 2011-11-08 17:32
Ir taip ir ne. Kadangi dauguomje naudoju Ubuntu tai TAIP... kadangi daugelis dalykų tinka apskritai Linux tai NE