Daiktų internetas: IBM ketina sujungti milijardus prietaisų į vieną tinklą (Video)  (6)

IBM paskelbė kartu su Italijos aparatinės įrangos projektavimo firma „Eurotech“ kurianti ryšio protokolą, kuris leistų keistis informacija įvairiausiems elektroniniams prietaisams. Į tinklą būtų galima sujungti praktiškai bet kokius elektroninius įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai galės būti navigacijos prietaisai, išmanieji telefonai, radijo dažnio prekių etiketės, automobilių sistemos, televizoriai, medicinos, namų ūkio prietaisai ir daugelis kitų. Numatoma, kad tokiu protokolu jau 2020 metais galės tiesiogiai „bendrauti“ apie 24 milijardų prietaisų, siųsdami milžiniškus informacijos srautus be žmonių įsikišimo. Naujasis protokolas pavadintas „Message Queuing Telemetry Transport“ (MQTT).

Iš esmės jis bus plačiai paplitusio HTTP (hyper text transfer protocol) standarto, kuriuo naudojantis yra siunčiami duomenis internete, analogas, tik skirtas prietaisams bendrauti tiesiogiai vienas su kitu (angl. machine-to-machine).

Protokolas (iš esmės tai taisyklių rinkinys, nustatantis standartus, kaip duomenys yra suformuojami ir siunčiami, kad gaunančioji pusė juos teisingai suprastų) bus atviro kodo, tai yra juo be apribojimų galės naudotis trečiosios šalys, taip pat ir visi prietaisų gamintojai. Daugiau apie šią idėją žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)