Kuris mobilusis internetas Lietuvoje greičiausias?  (1)

Greitaveikos klausimas domina daugelį vartotojų, ketinančių įsigyti mobiliojo interneto paslaugą, o konkretus atsakymas viešojoje erdvėje, pasakius tiekėjo vardą, iš karto būtų apšauktas reklama ir tokia žinia netektų pasitikėjimo. Na, bent jau dalies pasitikėjimo tai tikrai. Beje, reklaminiai šūkiai iš tiesų ne visada atspindi objektyvią tiesą, juolab, kad faktiniai rezultatai – dalykas kintantis, todėl mes tik pranešame, kad jau yra būdas patiems pasitikrinti ir nuspręsti, kurio mobiliojo interneto kokybė geriausia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakymus į rūpimus klausimus padės surasti LR Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), sukūrusi stebėsenos sistemą ir suteikusi prie jos viešą prieigą savo interneto svetainėje. Duomenis galima filtruoti pagal pasirinktą operatorių, vietovę, matavimų atlikimo laikotarpį ir panašiai. Pateikiame keletą pavyzdžių:

RRT įgyvendintas sprendimo būdas – patogus ir naudingas praktine prasme: specialioje stebėsenos sistemoje nuolat atnaujinami matavimų duomenys apie prieigą prie didžiausių mobiliojo interneto tinklų visoje Lietuvoje. 

Nors kiek neįtikėtina, tačiau tikrai taip – duomenys gaunami iš visos Lietuvos. Kaip tai įmanoma? Ogi labai paprastai: RRT susitarė su AB Lietuvos radijo ir televizijos centru (Telecentru), UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Omnitel“ ir UAB „TELE2“ ir iš jų visų gavo rinkoje prieinamus USB modemus, kuriuos naudoja mobiliojo interneto ryšiui patikrinti AB Lietuvos pašto skyriuose įrengtose vietose.

Pašto skyriai – skirtinguose Lietuvos regionuose. Įrenginiai (USB modemai ir kompiuteriai) periodiškai kilnojami iš vienų pašto skyrių į kitus. Gauti rezultatai gali būti labai skirtingi – vienoje vietoje vieno operatoriaus ryšys stipresnis, kitoje – kito. Bet pateikiami ir apibendrinti vieno mėnesio, kelių mėnesių ar metų rezultatai, tereikia pasirinkti datą „nuo“ ir datą „iki“.

Patariame atkreipti dėmesį ir į tai, kuriuose šalies regionuose tam tikru laikotarpiu buvo atliekami matavimai, nes jie neapima visos šalies teritorijos iš karto, o tik nedidelę dalį. Kai testiniai modemai „apvažiuos“ visą šalį, bus galima susidaryti dar išsamesnį vaizdą.

Reikia pripažinti, kad naujoji stebėsenos sistema išplėtė galimybes argumentuotai įvertinti ir palyginti paslaugas. Kaip žinia, vartotojų pasirinkimą lemia ne tik paslaugos kaina, bet ir jos kokybė, ir niekas kitas kliento neįtikins priešingai, jeigu jis pats, pasižiūrėjęs realius matavimų rezultatus, susidarys savo nuomonę.

Taigi, pasižiūrėkite patys ir įsitikinkite, kuris mobilusis internetas greičiausias, palyginkite kitus kokybės duomenis: http://epaslaugos.rrt.lt/matavimai/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(14)

Komentarai (1)