Orange Fever 2011 – penkių iniciatyvių žmonių sukurta programėlė krepšinio aistruoliams  (3)

Išmaniųjų telefonų augimui Lietuvoje įgaunant vis didesnį pagreitį, programėlių, specialiai sukurtų jiems, sparčiai daugėja. Nenuostabu, nes išmanusis telefonas atveria neregėtas galimybes beveik kiekvienam žmogui: studentai gali bendrauti su bendrakursiais, mamos – su kitomis mamomis, verslininkai – priimti sprendimus išvykę iš biuro. Ir tai tik keli pavyzdžiai. Tad šios galimybės pritraukia ne tik užsienio, bet ir Lietuvos programuotojų dėmesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programėlių populiarėjimą lemia dar ir tai, kad išmaniųjų telefonų kainos jau yra lengvai įkandamos, tad nieko nebestebina žmogus viešąjame transporte ar parke skaitantis el. paštą ar žiūrintis video naujienas. Prie išmaniųjų telefonų bumo prisideda ir mobilaus interneto tiekėjai, išvystę plačius ir sparčius 3G technologija paremtus tinklus. Svarbu paminėti, kad Lietuvoje jau veikia net 2 operatoriai, siūlantys galimybę naudotis 4G technologija. Tiesa, jų tinklai dar neaprėpia visos Lietuvos, bet tendencijos džiuginančios, tad grįžkime prie programėlių.

Omnitel tinklalapyje galima rasti didelę dalį Lietuvoje sukurtų programėlių. Pvz. „iPhone 4“ telefonui skirtų šiuo metu yra 69. Beveik tiek pat programėlių yra ir telefonams su „Android“ operacine sistema: 64. Žinoma, ne kiekviena iš jų yra populiari ir ne kiekviena nusipelno išskirtinio dėmesio, tačiau Europos krepšinio čempionatui sukurtos programėlės yra vienos populiariausių dabar, kai čempionatas vyksta Lietuvoje.

Viena jų – „Orange Fever 2011“, kuri sukurta abiems populiariausioms išmaniųjų telefonų platformoms. Dėmesį ji patraukia jau vien todėl, kad krepšinio karštine užsikrėtusiems fanams programa pasiekiama visiškai nemokamai. Tokią galimybę suteikė projekto remėjai: šviesolaidinis internetas „ZEBRA“ ir „DnB Nord“ bankas. Jeigu smalsu, kuo ši programėlė sudomino tokias stambias įmones, galite patys ją išbandyti – jau dabar „iPhone“ išmaniojo telefono programėlę galite atsisiųsti iš „AppStore“, o „Android“ telefonams iš „Android Market“.

Vartotojų įvertinimai ir komentarai teigia, kad tai viena geriausių programėlių sukurtų šiam Europos krepšinio čempionatui. Nenuostabu, nes jos suteikiamos galimybės patenkina ir į Lietuvą atvykusių sirgalių, ir Lietuvoje gyvenančių žmonių poreikius. Beje, atsižvelgus į vartotojų pasiūlymus, jau išleista atnaujinta versija, kuri veikia ne tik greičiau, tačiau turi ir papildomų funkcijų. Tiesiogiai iš programėlės galima pasidalinti savo įspūdžiais apie įvykusias varžybas „Facebook“ socialinio tinklo profilyje, peržiūrėti detalią statistiką bei bendrauti su krepšinio aistruoliais iš viso pasaulio gyvame pokalbių kambaryje.

Jei pamiršote praėjusių varžybų rezultatą – jį rasite šioje programoje, o jei norite paguosti pralaimėjusių priešininkų sirgalius – parašykite žinutę jiems visą parą vykstančiame pokalbių kambaryje. Beje, jei prireiktų svečiams iš užsienio parodyti kaip nuvykti iki artimiausios arenos arba kur jie gali papietauti, ši programėlė jums taipogi pravers. Visos išvardytos funkcijos veikia puikiai, tad ši programėlė, pradėjusi veikti tik rugpjūčio 31 d., jau dabar aplenkė kai kurias panašaus pobūdžio programas ir, taip pat kaip Lietuvos krepšininkai, kaunasi dėl aukščiausios vietos su lyderiais.

Programėlę sukūrė Innovative Global Technology Software (IGTS) komanda, kurią sudaro 5 ambicingi įvairių sričių profesionalai. Įmonė kuria programas visiems išmaniesiems telefonams, socialiniam tinklui „Facebook“, filmuoja 360 laipsnių video bei siūlo papildytos tikrovės (augmented reality) sprendimus. Tokiu būdu įmonė lengvai apjungia technologijų, dizaino ir verslo sritis bei patvirtina savo šūkį: kas yra neįmanoma? Komanda teigia, kad be visų išvardytų galimybių, artimiausiu metu programėlės vartotojams „Facebook“ tinklapyje pristatys konkursą, kuriame bus galima laimėti išmanųjį telefoną iPhone 5. Susidomėję programėlę galite atsisiųsti paspaudę žemiau esančias nuorodas arba nuskenavę QR kodus.

„iPhone“ skirta programa:

„Android” skirta programa:
Tai yra pranešimas spaudai - pateiktos informacijos redakcija neredaguoja, o už pranešimo turinį atsako jį paskelbę autoriai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)