Kompanija „Rambus“ per vieną dieną atpigo 1,2 mlrd. dolerių  (1)

Kompanijos „Rambus“ akcijų vertė praėjusį trečiadienį nukrito net 80% po to, kai buvo pranešta, jog kompanija pralaimėjo teisme bylą prieš atminties mikroschemas gaminančias kompanijas „Micron Technology“ ir „Hynix Semiconductor“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investuotojų ir akcininkų reakcija į kompanijos, daugumą pajamų gaunančios iš patentinių ieškinių kitoms kompanijoms, pralaimėjimą buvo staigi ir negailestinga – „Rambus“ atpigo 1,2 mlrd. JAV dolerių. Taigi dabar jos rinkos kaina ne tokia išpūsta, teigia analitikai.

Teisminės batalijos, apie kurias kalbama, prasidėjo nuo to, jog „Rambus“ apkaltino kompanijas „Micron“ ir „Hynix“ neteisėta veikla prieš ją. „Rambus“ teigia, kad dar XX a. 10 dešimtmetį minėtos dvi kompanijos slapta susitarė trukdyti RDRAM operatyvios atminties plėtrai bei „stumti“ savo technologijas bei jų pagrindu pagamintus produktus. „Rambus“ skaičiavimu, dėl suokalbio buvo negauta maždaug 4,38 mlrd. JAV dolerių pajamų.

San Francisko (JAV) teismas atmetė „Rambus“ pretenzijas kompanijoms „Micron“ ir „Hynix“. Šaltinių teigimu, šis teismo sprendimas kelia klausimą dėl tokio verslo modelio vystymo, kokį naudoja „Rambus“ bei kai kurios kitos kompanijos, dažnai vadinamos tiesiog „patentų troliais“. Reikia pažymėti, kad tą pačią dieną „Micron“ akcijų vertė išaugo 23,4 %, o „Hynix“ – 5,6 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)