AMD mažina ne tik marketingo specialistų, bet ir inžinierių skaičių  (1)

Internete pasirodė nauja informacija apie AMD vadovo Rory Read vykdytą „slaptą susitikimą“ su savo kompanijos personalu. Jo metu buvo pristatytas naujas projektas kodiniu pavadinimu „Project WIN“, kuris, ekspertų nuomone, savyje neturi „pergalingo užtaiso“ ir susiveda tik į išlaidų optimizaciją, potencialių galimybių auditą ir personalo mažinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis sumanymo tikslas – tai 10 % sumažinti personalą. Rezultatas: marketingo padalinys neteko net 70 % savo sudėties. Tačiau tuo viskas neapsiribojo. Internetinio portalo „VR-Zone“ teigimu, darbo neteko ir tam tikra dalis inžinierių. Labiausiai nukentėjo pagrindinių procesorių kūrimo centrai, tuo tarpu kai grafinių procesorių ir mikroschemų rinkinių pagrindinėms kompiuterių plokštėms padalinys praktiškai liko nepaliestas.

Strategijos keitimo fone, tęsia šaltinis, kompaniją paliko ir vieno iš pagrindinių projektų vadovas, o tai privertė nutraukti vieno iš produkto kūrimą. Koks tai buvo produktas, nepatikslinama. Yra tik užuominų, kad specialistas išėjo į vieną iš puslaidininkių gamyba užsiimančių kompanijų, kuri šiuo metu kariauja patentinį karą su „Apple“. Tačiau iš esmės AMD veiksmai nukreipti prieš biurokratinio lygio, stabdančio inovacijas, mažinimą, nors daugelis analitikų mano, kad kompanijai kaip tik trūksta kvalifikuotų specialistų. Kuo viskas baigsis, pamatysime jau kitais metais, kai bus oficialiai paskelbta nauja AMD strategija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: