Pirmasis komercinis skrydis naudojant maistinį aliejų  (6)

„Alaska Airlines“ atliko pirmąjį komercinį skrydį, naudodama biodegalų mišinį, kurio dalis gauta iš kepimo aliejaus. Anksčiau šį mėnesį „United Airlines“ drauge su „Solazyme“ kompanija taip pat atliko pirmąjį JAV komercinį skrydį, naudodamos modernų biokurą – tąkart jis buvo pagamintas sumaišius „Solazyme“ dumblių biokurą ir tradicinius reaktyvinius degalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar „Alaska Airlines“ savo skrydžiui naudojo degalų mišinį, kurį sudarė 20 % kepimo aliejaus ir 80 % tradicinių reaktyvinių degalų. Palyginimui – „United Airlines“ naudojo degalų mišinį iš 40 % biokuro ir 60 % tradicinių reaktyvinių degalų.

„Alaska Airlines“ anksčiau yra minėjusi, kad planuoja 75 savo skrydžiuose naudoti „Dynamic Fuel“ kompanijos paruoštą aviacijos biokuro mišinį. Siekdama įgyvendinti šį projektą, „Alaska Airlines“ kompanija bendradarbiauja su „Dynamic Fuel“, panašiais tikslais „United Airlines“ bendradarbiauja su „Solazyme“.

Verta paminėti, kad keleiviams, skridusiems šiuo reisu, tai buvo įprastas skrydis, toks kaip keliaujant įprastu aviaciniu kuru varomu lėktuvu. Tačiau jie laimingi, kad jų skrydis bus įrašytas į aviacijos istoriją.

Robertas Ames iš „Dynamic Fuel“ teigia, kad toks biokuras yra chemiškai identiškas aviaciniam kurui. Jis taip pat pridūrė, kad skrydis būtų įvykęs net naudojant tik biokurą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)