Telefoną bus galima valdyti žvilgsniu (Video)  (4)

Ar norėtumėte, kad išmaniojo telefono programas būtų galima aktyvuoti vos pažvelgus į jų piktogramas, o skaitant naujienas, tekstas automatiškai pasislinktų, net neprisilietus prie ekrano? Pasirodo, tokių funkcijų išmaniuosiuose telefonuose galime sulaukti jau kitais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Senseye“ kuria to paties pavadinimo išmaniųjų telefonų sąsają, kuri suteiks galimybę valdyti juos vien tik žvilgsniu.

„Senseye“ sąsaja remiasi priekinėje telefono korpuso pusėje esančia vaizdo kamera ir specialia programine įranga, nustatančia žmogaus žvilgsnio kryptį, sakoma bendrovės pranešime. Teoriškai „Senseye“ sistemos tikslumo turėtų pakakti, kad žvilgsniu būtų galima persukinėti ekrane rodomus dokumentus nenaudojant slinkties mygtuko, akimis įjunginėti ir išjunginėti programas ir netgi valdyti žaidimus.

Bendrovė „Senseye“ praneša, jog šiuo metu bandanti užmegzti bendradarbiavimą su išmaniųjų telefonų gamintojais, norinčiais pasiūlyti vartotojams valdymo žvilgsniu galimybę. Tikimasi, kad pirmieji išmanieji telefonai su „Android“ operacine sistema ir „Senseye“ sąsaja rinkoje pasirodys 2012 arba 2013 metais.

Panašią nešiojamiesiems kompiuteriams skirtą technologiją šių metų pradžioje pademonstravo bendrovė „Lenovo“. Ji remiasi infraraudonąja spinduliuote ir specialiomis vaizdo kameromis. Sukalibravus tokią sąsają, ji gali nustatyti priešais kompiuterį sėdinčio žmogaus žvilgsnio kryptį ir aktyvuoti atitinkamas funkcijas. Sistema veikia nepriklausomai nuo to, ar žmogus dėvi akinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)