Rusija ir toliau didina ginklų eksportą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nefizikas 2011-12-18 15:48
Rusijos pranonė paradoksaliai geniali: - formaliai dešimtmečiais atsilieka nuo vakarų ir tuo pat metu kuria genialią karinę techniką kurios kokybės vakarams lieka tik pavydėti ir aviacijoje ir netgi priešlėktuvinėje gynyboje. Jei kam įdomu tai nuotraukoje pavaizduotas malūnsparnis(šis turi labai bežymius išorinius patobulinimus na ir gal dar naują elektroniką) jau kariavo afganistane 1978 metais, bet dar dabar yra rimtas konkurentas vakaru analogams. Greitas, patikimas, nereiklus priežiūrai. Ka rusai yra sukūrę šiandien be abejo ne visi žino, pas juos gi viskas slapta kaip ir sovietmečiu.
Talkatif 2011-12-18 16:45
Kiek teko susidurti su sovietine technika pramonėje, tai apibūdinama vienu trumpu anekdotu - "analogų nėra". Kas patyrė tai, tas supras. O kam neteko, tai "nepačiupinėjus" neįkirsi. Kažkaip nesitiki, kad karinė jų technika kitais principais gaminta ir kurta. Tuo labiau dabar, kai užsikišo sovietų propaganda apie Tarybinę armiją. Prieš kokią ten techniką Afganistane sovietai kariavo, kad galima būtų kažką pagal tai spręsti? Prieš CŽV dalintus raketsvaidžius? Ohoho!!! Analogų nėra!!! :) Rusijos karinė technika pigi yra, todėl ir turi paklausą.
immortallt 2011-12-18 16:46
to Nefizikas, kazkada ju technika BUVO gera. Nuo siu laiku technikas atsilieka, nors senoji technika yra atsparesne ir reikalauja maziau prieziuros. Bet pasakyk, kiek moderniu ju ginklu veikia ? State povandenini laiva su naujo tipo balistinem raketom - sucks. Penktos kartos naikintuvai - suduzo visi prototipai (du berods buvo).
Nerkus 2011-12-18 17:34
dar turi tanka T-101 (juodasis erelis) kiek suprantu ji jau seniai turi, bet turbut irgi tik keliuose egzemplioriuose. T-50 atrodo tik vienas suduzo, dar gal ir ne vienas liko, nes MAKS parodoje dalyvavo 2 T-50.
Anonymous 2011-12-18 17:41
Kuo labiau menkinam rusus, tuo patys sau kietesni atrodom? Nesiruošiu ginti rusiškos technikos ar kovinių pajėgumų, tik savo jėgų pervertinimas net prie kortų stalo pratai baigiasi O ir tie, kurie išleido 11 mlrd - kvailiai paskutiniai, nežino, kad šlamštą perka
Aidas 2011-12-18 17:58
Kas liečia Rusijos ir NATO karinius pajėgumus, tai skirtumą lemia ne tiek konkretūs ginklai, kiek karo doktrina ir infrastruktūra.
Talkatif 2011-12-18 18:01
Kad mes patys ničnieko neturim, kad kažkokias savo jėgas prieš kažkieno pastatyti. Bet todėl negi negalim suabejoti mitu apie ruskaja technika?
Arns 2011-12-18 18:03
Lyg ir nesigirdėjo jog S-400, Ka-50 ir Ka-52 pavestu, tie patys Smerč nėra seni, o dabar kiek teko girdėti dar labiau modernizuoti. Gaz Tigr irgi neperseniausiai priimti į tarnybą, kažkaip nesigirdi jog juos visi peiktu. Jau nekalbant apie tai ko nežinome, nes mūsų spauda mielai praneša apie nelaimes, bet beveik nepristato sukurtų naujovių. Na, o kalbant apie 5 kartos naikintuvus, kažkaip bene vienintelis realus projektas PAK FA vyksta ir jie skraido. Tad gal kokią nuorodėlę apie ką kalbi?
Absoliutas 2011-12-18 18:20
nei venesuelai, nei iranui.
prowler 2011-12-18 18:27
Pirma-tai ne MALUNSPARNIS o SRAIGTASPARNIS!Malunsparnis yra autozyro,o ne sraigtasparnio sinonimas. Antra,1978m. rusai Afganistane nekariavo,intervencija prasidejo 1979.12.27. Trecia,jis turi ZYMIUS PATOBULINIMUS -patobulinti varikliai,visiskai pakeista kabinos forma,naujas ginkluotes kompleksas,lyginant su paciais pirmaisiais MI-24A. Ketvirta,kokie Vakaru sraigtasparniai yra analogiski MI-24?
Anonymous 2011-12-18 18:28
Mitas - kad ta technika niekam tikusi? O iš kur žinom? Kai per diskovery sako, kad amerikonų 1984 metrų gimimo pėstininkų kovos mašina dukrat geresnė, nei rusų 1967 (!) nejučia ima kirbėti visokios mintys „audra dykumoje“ - kai amerikonai abramsai mušė T-55 (!) Ir tik viena žinia praslydo, kai indų lakūnai mokomuosiuose mūšiuose mušė amerikonus rusiškais lėktuvais... O kaip yra iš tikro? Pvz, korėjiečiai moka išjungti GPS nemažoje teritorijoje - kaip ten kariauti be GPS kompų? Nežinau, ar taip jau gera NATO technika, ir ar taip jau bloga rusų. Juolab, kad ir tie ir tie gerai moka meluoti žiniasklaidai
Talkatif 2011-12-18 18:30
Jankiai irgi propagandos technologijomis nesiskundžia. Labai jų pagyrom tikėti taip pat labai naivu. Pletkai sklinda, kad dalis okupantų karių dabar afganuose laksto su neveikiančiu ginklu... Bet tikėsimės rusų ir natininkų technologijos ir toliau kovos tik interneto forumuose
Nerkus 2011-12-18 18:36
cia ne visai "varymas" ant rusiskos technikos. Pvz as niekaip nematau F-22 reikalingumo. jie kainuoja milzininkus pinigus, prieziura pati brangiausia is visu f klases naikintuvu, dar F-22 naikintuvai negali skiristi saltu oru, bet kazkokios problemos del to iskyla ir t.t. del ka-50 ir ka-52 nieko blogo pasakyti negaliu, bet anot wikipedijos, ka-50 pagaminta 16 vnt, o ka-52 -10 vnt. del gaz tigr tai rusai visada gamino gera padidinto pravazumo technika. apie patikimuma jau kita kalba. as matau skirtinga rusiskos ir amerikietiskos technikos kurimo politika. 1. Jav paskelbia konkursa ir jame dalyvauja kelios labai galingos kompanijos ir jos kovoja del labai didelio valstybinio uzsakymo. rusijoj valstybinis uzsakymas nueina i viena gamykla ir be konkurencijos yra kuriama technika (pataisykit jei klystu). 2. kai kuri rusu technika yra gera iki to laiko kol ja dar galima modernizuoti. Kiek T-90 prikurta modifikaciju. bet ateis tas laikas, kai jau bus issemtos modernizavimo galimybes. Kiek zinau JAV yra pasakiusi, kad abramso modernizavimo galimybes isseme. jie kazkaip isvis i tanku perspektyva ziuri skeptiskai, per dideles investicijos imusio metu trumpas isgyvenimo laikas.
Azaruto 2011-12-18 18:37
Nenuvertink pripučiamų tankų, nes jie iš tikro yra gera idėja priešo brangioms raketoms naikinti
Talkatif 2011-12-18 18:40
Tai nėra melas, tai informacinio karo priemonė. Pas mus ištisai, bet neįkyriai per žiniasklaidą eina naujienos, kokia NATO ginkluotė afigėna ir kokia dar geresnė yra kuriama. Tiesiog karinės paslapty kaip ant delno :D Suprantama, kodėl taip daroma. Kad visuomenė pasitikėtų ir būti rami. Bet tai nesilygina su buvusiu sovietiniu militarizmo kultu :) O jei kils karinis konfliktas, gyventojams kurie bus prie fronto linijos (pavyzdžiui Pabaltijys), nepadės jokios karinės technikos persvaros jų generolų rankose.
Absoliutas 2011-12-18 18:45
O ka daugiau belieka sakyti ruseliu "mokslininkams"
Arns 2011-12-18 18:57
Matyt kažkas tikras jog iš 30 km ar net dar didesnio aukščio lengvai atskirsi tikrą techniką, nuo tokių muliažų? Priklausomai nuo jų kainos, gana efektyvus būdas priešo žvalgybą užkrauti nerealiai dideliu darbu stebint ir analizuojant kur tikroji karinė technika.
Anonymous 2011-12-18 18:59
Ir ne tik karinės technikos kokybė! Amerikonai kyšiais kariavo - bet tik dėl to, kad jų technika geresnė? Irake - kol užiminėjo - jautėsi didvyriais, o kai teko kautis su prastai ginkluotais - ėmė žudytis neišlaikę? Beje - čia juk buvo rašyta, kad amerikonai iš rusų pirks kelių radarą? Todėl, kad rusai nieko nemoka gaminti? Beje, kosmoso pramonėje tiek rusų, tiek amerikonų patikimumas yra toks pat Ir povandeniniai laivai skendo tiek rusų, tiek amerikonų. O dėl informacinio karo - tai visais laikais „mūsų“ yra geriau, nei „jų“. Net jei kalbam apie emigraciją...
immortallt 2011-12-18 20:27
Neseni kariniai ivykiai Gruzijoje parode kaip gerai organizuojami kariniai veiksmai: rusai savo lektuvu numuse daugiau nei kad patys gruzinai... Kokia moderni technika pas rusus ? Rusai daro viska brutaliai, vakarai - subtiliai. Subtilumas atnesa sudetingumo, del to technika labiau linkusi gesti.
Arns 2011-12-18 20:38
Rusijos bėdos - SSRS subyrėjimas. Po viso šito nukentėjo viskas, ypač aviacija, nes 1) pilotai neišskraido savo valandų (gaunasi jog JAV pilotas per metus virš 100 h ore, o rusas apie 14 h) 2) Technika paseno, o ir ta pati remontuota ne naujomis dalimis, o tuo kas tinka iš kitų lėktuvų 3) trūksta bendrų treniruočių, kur vienu metu dalyvautu visos kariuomenės rūšys (taip ir gavosi jog sava priešlėktuvinė šienavo visus kas skraido). Taip kad Gruzijos karo dar nereikėtu laikyti kažkuo palyginamuoju, faktas jog nuo to laiko Rusijoje nemažai kas keitėsi, bent jau skraidymų ir bendrų kovinių veiksmų dalykuose. Kalbant apie taktikas, kažin ar pvz pamiršti JAV invazijas į Afganistaną, Iraką, Libiją? Pamiršai kiek per pirmas naktis Tomohawk ir kitokios raketinės ginkluotės iššaudyta buvo? Čia yra normali karinė praktika, kaip galima greičiau likviduoti ką galima, ir kuo mažiau sukeliant pavojaus saviems kariams.