„Blackberry“ gaminančios kompanijos vadovų atlyginimai sumažinti iki 1 dolerio  (2)

Bendrovės „Research in Motion“ (RIM), gaminančios išmaniuosius „Blackberry“ telefonus, aukščiausio lygio vadovai nusprendė savo atlyginimus susimažinti iki 1 JAV dolerio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį kompanijos sprendimą rašo lenta.ru, remdamasi „The Daily Telegraph“ duomenimis. Pasak RIM vadovų Mike’o Lazaridiso ir Jimo Balsillie, tokiu būdu norima padidinti išmokas investuotojams ir sustiprinti įmonės padėtį. M. Lazaridisui ir J. Basilie priklauso apie 10 % RIM akcijų. Praėjusiais metais abu aukščiausio lygio vadovai iš viso uždirbo 5,1 mln. dolerių (iš jų apie 1,2 mln. dolerių išmokėta kaip atlyginimai).

RIM vadovų sprendimui įtakos turėjo įmonės veiklos trečio finansinio ketvirčio rezultatai, nurodo „The Financial Times“. Šio periodo RIM pelnas buvo 265 mln. dolerių, arba 51 centas už akciją. Palyginimui, praėjusiais metais tą patį ketvirtį įmonė uždirbo 911 mln. dolerių (1,74 dolerio už akciją). Be to, RIM gerokai sumažino ketvirto ketvirčio pelno prognozę. Jei anksčiau buvo tikimasi, kad pelnas bus 1,08 dolerio už akciją, tai dabar tikimasi uždirbti bent 80-90 centų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: