Pasaulis ant naujo karo slenksčio: prie Irano kranto išplaukė JAV smogiamoji grupė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fikcija 2012-01-02 18:06
Mielas moderatoriau kodel siulymas buciauti subine yra komplimentas,o kai kuriu veikeju pavadinimas protingais idijotais yra nusizengimas?
Skeleton 2012-01-02 18:25
Formaliai, jeigu leisimės į daiktų esmę, grynasis pinigas kaip mes jį suprantame(banknotas, moneta ir t.t.) yra paskolos raštelis. Šiuo atveju - FEDo paskolos raštelis. Kiekvieną išleistą 1 dolerio banknotą atitinka 1 doleris turto FEDo balanso lentelėje. Techniškai FEDas galėtų susilikviduoti išsiparduodamas turimą turtą (paskolas, obligacijas, net pastatus) ir atiduoti kiekvienam JAV dolerio turėtojui atitinkamą dalį. Auksinais ar kriauklelėmis nesvarbu
Pumper 2012-01-02 18:47
Kaip gerai tau, kai taip aklai FED'u tiki.
Skeleton 2012-01-02 20:26
Ai, čia išduotų (ir jau atiduotų) paskolų SUMA (per kokį laiką?). Įspūdingai didelis skaičius bet visiškai neturi tos prasmės kurią tu bandai į jį įdėti. Kaip ekstremalus pavyzdys: pasiimu aš milijoną dolerių kreditą vienai dienai, atiduodu tą patį milijoną, vėl pasiimu tą patį milijoną, ir valio! Per metus man paskolino virš 300 milijonų! (nors dabar skolų neturiu) Prašau pastebėti kad originaliame Bloomberg straipsnyje keliamos visai kitos problemos, nei tu pats bandai pripiršti: pavyzdžiui kad bankai melavo akcininkams dėl patikimumo, kas yra ne tik negražu, bet gal ir nelabai legalu.
technologas 2012-01-02 20:38
FED'o pinigų spausdinimo teorija - JAV sąmokslo teoretikų teorijos, kaip jie tai supranta, kad pinigų spausdinimas juos dulk...a. Seksovi žmonės. Galbūt netgi galima pavadinti pagarbiai - gėjais. Galbūt slaptais. Realiame pasaulyje perteklinis pinigų spausdinimas deja nesibaigia vien iškrypusiais seksualiniais santykiais - dėl to atsiranda infliacija ir netgi kartais hiperinfliacija, išimtiniais atvejais zimbabvinė. Man kaip neekonomistui įdomu, kaip netradicinių šeimos santykių puosėlėtojai paaiškins, kaip čia yra, kad FED'as prispausdinęs pinigų iki valios, o dolerinės infliacijos dar nesulaukiam. O gal rimtai tų netradicinių santykių puosėlėtojams derėtų rūpintis savo gyvenimo draugais, o ne santykiais su FED'u, ar bent apsišviesti minimaliai. Priminsiu - kas ten ką bevaldytų, po tokio didelio spausdinimo hiperinfliacijos nesulaukėme. Tai kas kaltas ir ką daryti?
andriulis 2012-01-03 01:12
Geras linksmas filmukas apie JAV pinigus http://www.youtube.com/watch?v=ZPWH5TlbloU
Skeleton 2012-01-03 22:19
10% tikrų faktų ir 90% kliedesių mišinys. Tipiškas ekonomikos nesuprantančių avigalvių produktas.
kionig 2012-01-03 23:13
Na nevergijos laikai, tiksliau gal bankinės vergijos laikai ? Gerai, man įdomu, tada kodėl JAV pati imasi intelektualaus ištekliu importu, kai tokioje didžioje ir pilnoje šalyje pilna nobelistų. Pasistoja klausimas kodėl visgi importuoja, kai tie ištekliai yra čia pat ? Neatrodo, kad pigiau yra supirkti intelektualų išteklį pakišant jam sutartį nei tą būsimą nobelistą išauginti nuo nulio ?
andriulis 2012-01-04 00:45
Jei jau taip tiksliai sudeliojai kiek procentu tiesos, o kiek kliedesiu, tai prasom placiau pakomentuoti kur tie kliedesiai cia labiausiai pasireiskia. Busiu dekingas.
Skeleton 2012-01-04 00:58
Labai geras apžvalginis straipsnis apie Europos mokslininkų "brain drain" į JAV priežastis, savo laiku apkeliavęs Lietuvos mokslo bendruomenę e-mail'ais, yra čia: http://www.time.com/time/printout/0,881 ... 49,00.html Konkrečiai dėl tamstos minčių: mokslininkų migracija greičiau vyksta ne dėl sąmoningos JAV mokslininkų "importo" politikos, kiek dėl kitų šalių (visų pirma Europos) nesugebėjimo užtikrinti mokslininkams konkurencingas darbo sąlygas. Dėl blogesnio finansavimo, tačiau taip pat dėl absurdiškų biurokratinių kliūčių "namuose".
Skeleton 2012-01-04 01:22
Tai gal žmoniškai suformuluok ir surašyk savo teiginius papunkčiui? Filmukas pakankamai teisingai nurodė, kad viena iš pagrindinių krizės priežasčių yra KREDITO perprodukcija. Visas kitas turinys - standartinės konspirologinės fantazijos. Ne kartą rašiau (tik gal ne čia?) kad dabartinė krizė atmetus neesmines technines variacijas yra tipiškas burbulo sprogimas, "asset bubble burst", kokių buvo ekonomikos istorijoje daugybė. Šį kartą suburbuliavo ir nuburbuliavo nekilnojamas turtas, CDO, CDS ir hedge fondai. Tik daugybė žmonių bando apsimesti kad yra kitaip, mat mes modernūs protingi žmonės tipo esam protingesni už pirkusius burbulines Pietų Jūros Kompanijos akcijas 1720 metais. O realiai - nė velnio!
kionig 2012-01-04 02:45
Na bet "supirkimas" geriausių išteklių nėra toks ir sąmoksliškas kaip atrodo, ką aš minėjau. Kaip tame straipsnyje buvo ir paminėtas palyginimas su futbolo komanda bei joje geriausių žaidėjų nupirkimu, kuri kita komanda turi daugiau pinigų. Tai pirkti geriausius žaidėjus nėra taip blogai, ir tokiu budu galima kitas šalis degeneruoti ir nukonkuruoti Lygiai taip pat kaip su aukomis afrikos vaikams, kurios nueina nežinia kam ten iš vietinių vadų, o likusi dalis visuomenės liko tokia kaip buvusi. Puikus būdas nuskurdinti žmones ar ne ? O visas pasaulis kaip idiotai aukoja, o po to stebesi dėl ko ten toks skurdas. Visgi ir neprieštarauja tokiam teiginiui, kurį kaip ir minėjau, jog supirkti intelektinius išteklius yra paprasčiau, nei tuos intelektus išauginti. O čia paprasta: kad tokį žmogų t.y. mokslininką paruošti reikia daug metų. T.y. ten tos investicijos turėtų išaugti eksponentiškai. Be abejo visos kitos paminėtos priežastys kaip biurokratija, mažesnis finansavimas irgi prie to nutekėjimo prisideda. Čia neprieštarauju. Jei jau nagrinėjame ekonomiškai, tai nieko čia tokio pas mane utopiško paminėto nėra, tiesiog mano mintys rėmėsi paprasčiausiai: jei yra paklausa, bus ir pasiūla. Tokiu būdu ir galima stipriai nukonkuruoti priešininkus.
Skeleton 2012-01-04 20:21
Never ascribe to malice that which can be explained by incompetence Robert Heinlein Tai topinė antikonspirologinė citata. Ne "prisideda" o "nulemia" Dar trumpiau: Europos nekompetencija, o ne Amerikos sąmokslas.
andriulis 2012-01-04 20:45
Na "Inside Job" dokumentiniame filme labai aiskiai pademonstruojama krizes kilimo priezastis ir kas del to turetu buti kaltas. Rimtas filmas su tokiu zmoniu interviu kaip Nouriel Roubini,Christine Lagarde, Dominique Stauss-Kahn ir t.t.
kionig 2012-01-04 20:51
, visgi rodo, kad ES tikslai matyti kitokie, nei ten prikepti kreivoje patentų sistemoje krūva patentų ir iš jų tik vien gyventi. Kažkaip kuo toliau, tuo atrodo, kad ši beviltiška kova moksle prives iki totalios degradacijos ir mokslininko vardas taps kaip nuperkamas už didesnius pinigus, o ir beprotiškas ISI straipsnių kepimas atrodo, jog atves į aklitgatvį.