Nuomonė: „Samsung“ gresia saulėlydis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vygantas 2012-01-03 23:05
nepyk EviLdai, bet panašu, kad priklausai vienai iš žmonių grupei: 1. Turiu daug pinigų, neturiu kur jų dėti todėl moku bet kiek už didesne kokybės tikimybę. 2. Žmonėm su kažkokiu tai kompleksu. 3. Brandų medžiotojų. Greičiausia iš pirmos. Bėda tame, kad komentuojantys 'technologijose' priklauso ketvirtai grupei, tai yra praktiški žmonės, kurie prieš pirkdami pirkinį kruopščiai jį įvertina. Bet kam tokie pareiškimai: Mano draugai su 30proc. mažesnėmis pajamomis perka Sony, Ipad'us, Dell'us, Samsung Galaxy II ir pan. Aš perku: Lenovo ir Samsung produktus, o likusius pinigus nukreipiu kitur truputi į išliekamą arba augančią vertę turinčius daiktus. Kam man pirkti 40colių Sony televizorių jei po 3 metų bet koks nupirktas bus tokia pati atgyvena?
Karvė 2012-01-03 23:24
EviLdas argumentuoja prastai, bet tamsta ir pats tą kokybę suvedi į labai siaurą savoką, šiuo atveju. Automobilio kokybė yra šiek tiek sudėtingesnis reiškinys nei techninės apžiūros rezultatas. Visų pirma tai komfortas, įranga, galia, manevringumas. Prius perka pensininkai, moterys ir hipiai - jiems nereikia mašinos su kiaušais, nes ir patys jų neturi. Su jais važinėja mažai, lėtai ir atsargiai. Turintys BMW/MB (vėl gi žiūrėkim plačiąja prasme - premium klasės automobilius) juos greičiausiai pirko dėl to, kad turėjo objektyvių ir, be abejo, subjektyvių priežasčių rimtam automobiliui, greičiausiai su juo ir palaksto daugiau ar agresyviau ir autobanuose ne ant 130 velkasi, natūraliai jie ir nudėvi tuos automobilius labiau. Žinoma, šita statistika vis tiek šį tą parodo, ir patvirtina tarp Lietuvių dabar ir taip sklandantį gandą, kad Toyota automobiliai praktiškiausiai (sunkiausiai užmušami). Tačiau praktiškiausi automobiliai. Tačiau vėl užduosiu tą patį klausimą, ar turėdamas neribotą arba didelį biudžetą rinktumeisi Toyota Prius/Avensis ar BMW/MB? Be abejo tai ir skonio reikalas (man pvz BMW yra budulių ir fyfų sugadintas brandas ir taip ne tik LT), tačiau skonio reikalas svarbiau renkantis tos pačios klasės automobilius. Su jokiu Priusu tu niekada nepatirsi to, ką galima patirti su galingu komfortabiliu premium klasės automobiliu.
Arthuras 2012-01-03 23:43
Aš apskritai nediskutavau šiuo klausimu. Tiesiog EviLdas pabrėžė, jog kaina būtinai atspindi kokybę. Aš tik įrodžiau, jog toli gražu ne visada. O kas liečia automobilio pasirinkimą, tai priklauso nuo žmogaus poreikių. Ir toli gražu brangiausias ne visada geriausias. Ir apskritai, lyginti automobilius su elektronika neprotinga, nes galioja kiti "dėsniai"...
Karvė 2012-01-04 00:04
Aš tikrai nedrįsčiau teigti, kad Porsche be kiaušų. Bugatti aišku jie didesni, bet tai supercarai - jie yra vieni dideli kiaušai ant ratų Aš tik ką norėjau švelniai pasakyti, o EviLdas banaliai suvėmė - kad ir kaip bebūtų, bet dauguma čia komentuojančių tikrai nėra iš tų žmonių (tame tarpe ir aš, tačiau turiu artimų žmonių, kurie yra), kurie gali pirkti premium klasės produktus, nes paprastai normaliai uždirbantys tokiais š.., kaip mes čia, neužsiima. Jie neturi laiko žaisti ir ieškoti kurio TV 10Hz didesnis skleistinės dažnis, ar kuris atkuria 1mln daugiau spalvų, kurios mašinos vairo traukes reikia dažniau keisti, o kurioms reikia mažiau tepalų pilti. Jei jiems tai įdomu, jie kažkiek pasidomi, pasiklausia specialistų (kurie ne taip retai irgi kažką savo naudai sumanipuliuoja), tačiau bendru atveju brandai tam ir yra - jie kuriami ilgai ir sudėtingai, tiek pačių vartotojų, tiek ir įvaizdžio specialistų. Jei firma 50 metų gamino aukštos kokybės produktus, tikimybė kad ir nauji jų produktai bus kokybiški yra didesnė. Retai kada būna geras brandas, kuris gamina mėšlą (bent jau aš dabar nesugalvoju tokio). Daugelis jau ir žino apie tuos brendus ir jais remiasi. Jei žmogus turi pinigų ir neturi laiko terliotis su smulkmenomis, jis tiesiog nueina į parduotuvę ar kelias, žino geresnius brandus, paklausia dar pardavėjo, kuris geresnis (jei automobilis pravažiuoja) ir psio, ta pačią savaitę, tą pačią dieną ar net tą pačią valandą jie tą daiktą nusiperka ir grįžta prie savo reikalų. Jei pasirodo šūdas - daugiau neperka ir jo draugai daugiau neperka, o brandas lokaliai pažymimas kaip šūdas. Dėl to geri brandai negali sau leisti gaminti šūdo ir šiaip jau negamina (su retomis išimtimis). Dėl to man pažįstamas ir suprantamas jausmas, kai matai, kaip kažkas nusipirko brangų, bet ne optimalų variantą, ir man taip būdavo, kai matau, kad taip padaro kažkuris iš pažįstamų. Tačiau aš per tiek laiko jau pamačiau, kad tai kvailas jausmas - jam px optimalumas, jam svarbu, kad daiktas gerai atliktų savo funkcija jo supratimo ribose (o paprastai retas normalus žmogus išnaudoja visus naujausius gadgetus ir pričindalus, nes neturi tam laiko). Aišku tą pačią akimirką, kai daiktas neatliks visų reikalingų funkcijų, jis keliaus į konteinerį ar vargšams giminaičiams ir be jokių skrupulu bus pakeistas kitu ir tikrai ne optimaliausiu. Ir jam dzin, kad jis sumokėjo dvigubai daugiau už tą patį, ką tu nusipirkai dvigubai pigiau. Jis tau nepavydi, bet ir tu jam proto nepisk. Taigi tada ir supranti, kas yra ekonominė klasė, o kas yra premium ir kad tarp jų yra esminiai skirtumai. Reikia tik džiaugtis, kad yra įmonių kurios gerai savo rinkose sugeba patenkinti klientų poreikius, o to rezultatas, kad visi gauna tai, ko nori ir už ką sugeba susimokėti.
nondescript 2012-01-04 00:09
Karvė teisingai sako ir nėra čia ko ginčytis, Samsung gaminiai orientuoti į vidutinę klasę, bet tarp vidutinės klasės jie vieni iš kokybiškiausių - jau ne pirmi metai turiu Samsung firmos plačiaekranį TV, monitorių ir laptopą, nei vienas nenuvylė ir jei reiktų rinktis dar sykį, sprendimo nekeisčiau. Laptopas išvis už kokį eilinį DELL'ą geriau viską patempia. Žinoma Samsung turi silpnų sričių - kamerų ir fotoaparatų nerekomenduočiau, kai kurie telefonai taip pat abejotini, todėl reikia žiūrėti ką renkiesi. Kiekviena audio video/buitinės technikos sritis turi savo favoritus, todėl negalima išaukštinti vienos firmos.
ddeividdas 2012-01-04 07:22
Turiu samsung tv, monitoriu, spausdintuva ir telefa. kokybe nenuvilia. o kainos kokybes santiki puikiai vaizduoja kad ir samsung galaxy s2, kuris galingumu lenkia pati iphone 4S, kuris su prastesniais duomenim, o kainuoja kone dvigubai. Aisku todel, nes uz apple mokame uz varda. Tik Apple tą vardą užsitarnavo
Staska 2012-01-04 09:28
Tokie ,,geležies" gamintojai kaip SONY ar IBM, prarado lyderių pozicijas rinkoje, nes šiais laikais panašiam kainų lygyje, visų rimtesnių gamintojų labai panaši ir kokybė. Kaip daugelis čia jau rašė, elektrotechnikos buitiniai prietaisai surenkami Kinijoje, Taivane ar kitose azijos valstybėse, turinčiose pigios darbo jėgos. Pagrindinai elektronikos komponentai ar LCD ekranų matricos irgi beveik visiems gamintojams štampuojami tose paciose gamyklose. Todėl dabar daugiausia lemia kaina. Daugiausia parduoda tas gamintojas, kuris sugeba vienodų techninių charakteristikų gaminį parduoti už nors kiek mažesnę kainą, nei konkurentai, o šiuo metu čia Samsung ar LG sunkiai pralenkiami. Žinoma, dar yra tokie faktoriai, kaip brando įvaizdis, tą nemateriali daikto vertė, kurią mes gauname pirkdami daiktą, su užrašu SONY, IBM ar PHILIPS. Bet kaip matome, šiais laikais daugiausia lemia kaina už tokio pačio funkcionalumo ir kokybės prekę.
Arthuras 2012-01-04 10:02
Karve, viskas ok, aš tai suprantu ir su tuo sutinku. Tik labai juokingai atrodo, kai žmogus žemina produktus nė velnio nesigaudydamas, kurie yra tikrai kokybiški, svarbu pasireikšt, kad va jis gali permokėt už brandą. Tokių nesuprantu.
Cinamon 2012-01-05 14:34
Užtat IMB dabar sukasi pelningesnėje srityje — programavime. HP tai irgi norėjo padaryti, bet WebOS nesėkmė pakoregavo jų planus... IBM'as pardavęs savo personalinių (ok, asmeninių) kompiuterių segmentą įžengė į superkompiuterių TOP'us. Naujieji jų gaminiai nebėra skirti tiesiogiai vartotojui, jie sukurti kontrolei to, ką gauna kiekvienas internautas. Sony nuosmukis gana ryškus, nes dar 2006 metais VAIO kompiuteriai buvo kažkas tokio, o dabar juos užgožia Obuoliai. Negalima pamiršti, kad Sony nusipirko Ericsson dalį ir dabar jie patys gamins išmaniuosius telefonus. Samsung jeigu ir smuks, tai tik po to, kai Apple subyrės. Manau, kad kovoja Google+Samsung+Sony, Lenovo+ZTE+Huaweii vs Apple ir taip viskas aišku. Apple kompiuteriuose smukdo Dell, o smartuose HTC (gimtojoje JAV rinkoje). --- Pats naudoju 2011 Dell Latitude SU W7 ir Acme su MacOS, turiu Samsung spausdintuvą, Dell ir Samsung monitorius, Sony BRAVIA televizorių, HTC smartą (prieš tai naudojau iPhone). Nesu linkęs prisirišti prie vieno gamintojo.
Smėlis 2012-01-05 14:57
HTC ne JAV gimtoji rinka, o Taivanas. Čia teisingumo dėlei, reikia pasakyti. Kas dėl Samsung, tai jie užsiima ne vien elektronika: