Prezidentė pasirašė laikmenų apmokestinimo įstatymo pataisas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

drone 2012-01-06 10:01
Apmokęstintu (nes turi vidinę atmintį) foto aparatu darau asmenines nuotraukas į SD kortelę (apmokęstintą), iš foto aparato sukeliu nuotraukas į kompiuterį (apmokestintas), atredaguoju, susirašau į flash atmintinę (apmokęstintą) arba CDD (apmokęstintas) ir nešu daryt nuotraukas. Klausimas: už ką sumokėjau, ir kam atiteks pinigai?
kroitus 2012-01-06 10:03
Sumokėjai už galimybę tuose įrenginiuose atkurti ne tavo darytus darbus. O mokestis atiteks LATGAi ir AGATAi, kurios jau pagal savo nuožiūrą paskirstys, kas kiek nusipelnė.
drone 2012-01-06 10:09
Jeigu turiu legaliai įsigytą kūrinį, koks skirtumas iš kokios laikmenos jį atkursiu? Nei viena iš tų įmonių neužsiima kūrinių atkūrinėjimu, atkuria įranga.
MrEd 2012-01-06 10:15
O tai dabar kaip gaunasi, jei aš parsisiunčiu filmą, ir jį įsirašau asmeniniam vartojimui (iš to uždirbti neplanuoju), aš tą filmą žiūriu legaliai? Nes autoriams už jį jau sumokėta? Čia norėtųsi atsakymo, pagrįsto teisiškai.
drone 2012-01-06 10:32
Palyginimui: nusiperku taburetę, ir galiu legaliai ją naudoti savo reikmėms (sėdėti, patiest laikraštį ir naudot kaip stalą, sulaužyt ir sunaudot pakurai, ir t.t.) ir nusiperku kažkokią dainą, ją taip pat galiu lygiai bet kada atkurt su savo legalia turima įranga. Kodėl turiu mokėt dar už papildomas medžiagas ar įrangą, kuri neturi tiesioginės paskirties audiovizualinės produkcijos, atstovaujamos šių dviejų privačių įmonių, kopijų laikymui ar jų atkūrimui? Man tai panašu į mokestį už naudojimąsi taburete. Kažkoks „flat-rate“ abonimentinis mokestis gaunas, be to dar ir užslėptas (įranga pastoviai reikia atnaujint, genda- pirkt naują, o kūriniai nupirkti ir jie nesikeičia).
drone 2012-01-06 10:37
šio mokesčio esmė sutrumpintai: apmokestinama įranga ir laikmenos, kurias naudojant _galimai_ bus atkuriama audiovizualinė produkcija, kuri ir taip jau yra įsigyta su teise ją atkurt. surinkti pinigai bus kažkam panaudoti, ir jei liks- bus sumokėta autoriams.
Gnostic 2012-01-06 11:04
Patikslinsiu: Megztukui pavyko apsivogti, dabar belieka morales ir garbes klausimas - ar verta nusizeminti iki Minedo lygio, kad susigrazinti mokescius ir gal net dasidurti sau ant pensijos su siuo istatymu?
HardAxe 2012-01-06 11:16
megztukas ne prie ko, ne langva o latga.
Gnostic 2012-01-06 12:34
Vistiek kartu dirba vagiu shutve
lizunas 2012-01-06 12:44
Megztukas tik gaudo, kas pagal jį jusižengia grupuotės narių taisyklėms.; Ir megztukas dalyvauja teisminiuose procesuose prieš prasižengėlius; Ir megztukas prisiteisia dideles sumas pinigų, nors pagal jo žodžius, jis tik stebi ir praneša apie taisyklių pažeidimus ir netvarko jokių piniginių reikalų, tik ima abonentinį mokestį iš narių. (nebent jau megztukas prisiskyrė naują pareigą - plėšti prasižengėlius)
720p 2012-01-06 13:27
Juokiasi puodas,kad katilas juodas...Pirma pasizyurek i save...Tipo tu jau gerutis nieko nevogi dainas,filmus,programas,zaidimus perki?Nejuokink gerai? Nor ir pasajytum,kad perki viska vistiek nepatikeciau nes tie patys amerikonai turciai piratauja vien delti,kad tyngi nueiti i parduotuve ir nusipirgti...
MrEd 2012-01-06 14:12
" muzikai - itunes, filmams - netflix, programos šiais laikais taip pat parsisiunčiamos, o žaidimams pvz steam'as. Čia kiekvienai tavo paminėtai sričiai po vieną pavyzdį pateikiu (ypač amerikiečio požiūriu), tad nereikia čia dabar...
blizzard 2012-01-06 14:23
Pas mane vien tik užsienio atlikėjų muzika, galiu lažintis kad jie tą surinktą mokestį matys kaip savo ausis.. kokie atlikėja gaus iš manęs surinktą mokestį? tie kurių muzikos aš nevagiu, taigi kas iš ko vagia šiuo atveju? aš vagiu iš užsienio, iš manęs vagia Lietuva, galiniam rezultate vis vien gaunasi taip kad aš lieku kaltas už tai kad piratauju ir plius dar susimoku už tai mokestį kuris manęs nuo nieko neapsaugo ir kuris nesuteikia jokios naudos atlikėjams nuo kurių piratauju.. Kitas dalykas kas verkia dėl piratavimo? atlikėjas ar leidybos įmonės ir parduotuvės? Atlikėjas bet kokiu atveju gauna populiarumą ir reklamą, atlikėjas bet kokiu atveju daugiausia uždirba iš gyvų pasirodymų, leidybos įmonės atlikėjui moka kapeikas nuo parduoto turinio kiekio, sau pasilikdamos daugiau nei 80proc. pelno. Atlikėjai kurie pardavinėja kūrinius iš savo internetinių portalų kažkodėl nesiskundžia piratavimo mastais, aš asmeniškai nesu girdėjęs daug atlikėjų kurie realiai keltų problemas dėl piratavimo, tas pats Mamontovas savo albumą išdalino nemokamai, užsienio atlikėjų irgi kažkodėl negirdėjau garsiai šūkaujančių apie didelius piratavimo mastus ir kad jie labai sunkiai pragyvena dėl to. Daugiausia šūkauja leidybos kompanijos prisidengdamos atlikėjų vardu, o tie nabagai negali reikšti savo atviros nuomonės, nes jeigu pradėsi skatint piratavimą, tai nesurasi įmonės kuri norės tavo singlus leist. Atlikėjų platinančių nemokamą muziką ar albumus mano muzikos grotuve tikrai ne vienas ir ne du ir tai nėra vien tik naujai susikūrusios grupės yra ir tikrai populiarių atlikėjų kurie kartais nuo karto išleidžia nemokamą singlą ar albumą. Dar kartą pasikartosiu, tai ne atlikėjai neišgyvena dėl piratavimo, o leidėjai kuriems vis per mažai.. Jeigu turėčiau pakankamas pajamas ir kas svarbiausia jeigu būtų Lietuvoje kur nusipirkti mano klausomos muzikos, tikrai pirkčiau vinyluose įrašytą muziką, nes tokios plokštelės turi išliekamą vertę priešingai nei skaitmeninis formatas kurį visi piratauja, tokia versija neturi išliekamosios vertės, todėl dėl kainų reikėtų dar pasiginčyti. Lietuvoje nėra pakankamai muzikos parduotuvių siūlančių įsigyti originalios muzikos iš dalies tai skatina piratavimo mastus. p.s. 720 jeigu jau rašai tai bent netingėk išsitaisyt tokių grubių klaidų.
deivis112 2012-01-06 15:47
Jie patys skatina pirataut, jei as moku uz tai, tai galiu tai daryti. Pilnai pritariu blizzard
pozitronas 2012-01-06 16:07
Čia viskas labai paprasta. Kadangi mes piratavom ir piratausim tai latga tiesiog nusprende įteisinti tai ir išanksto apmokestino. Vadinasi mes galim dabar legaliai dalintis failais juos, kopijuoti ir pan. nes uz tai jau susimokam kurinių autoriam Valio
bahuriux 2012-01-06 16:46
Balsuosim rinkimuose uz tuos, kurie atsauks tokius, kaip sitas absurdiskus mokescius. Zinoma isskyrus silpnaprocius, klounus ir populistus.
Gnostic 2012-01-06 17:08
Pakankamai daznai i nueinu i kino teatra ir tokio shudo prisiziuriu kad ramia sazine galeciau 100 filmu paskui parsisiusti o muzikos ir is youtube pakanka. Lietuviskos muzikos (t.y. Minedo ir Antano) nevirskinu, lietuvisko filmo irgi uztenka pas draugus karta pamatyt. Tai geriau pagalvok ka tu gini - nori kad is lietuvos pinigai dar greiciau isplauktu tam kad holivudo prodiuseriai maudytusi ne auksinese voniose, o deimantinese?
skavius 2012-01-06 22:08
Sutrumpinsiu esme dar labiau: Paprasciausiai reikejo sugalvot nauju pateisinamu priezasciu numelzt is zmoniu pinigus, nes apmokestintoju nuomone valstybes pagrindas yra biudzetas. Tad nuimkim laika kada apmokestins ir ora, kuriuo kvepuojam.
720p 2012-01-07 10:11
Atsiprasau,per telefona rasiau tai nepastebejau klaidu.As suprantu,kad uzsienio atlikejai negaus jokios kompensacijos cia jau aisku kaip diena,bet klausimas ar tie patys lietuvos autoriai gaus kazka (zinant kokie "geri" seimunai dirba tai greiciausiai tie pinigai nueis kokiam storam dedei i kisene).
720p 2012-01-07 10:17
Zinok ne visi amerikieciai pasitiki dar el apsipirkinejimu o ir vaikai neturedami banko korteliu negali nusipirkti zaidimu tai jie priversti eiti i parduotuve arba parsisyusti..Palyginimui galiu pasakyti,kad beveik kiekvienas amerikietis parsisiuncia tai koki filma,muzikos ar zaidimu,bet tas pats amerikietis i menesi vis kazka tai nusiperka o lietuvis viska siunciasi is torrentu ir tik koks 10tas i metus nusiperka tai koki zaidima ar filma (na dauguma aisku nueina i kina).