„Windows 8“ duomenis bus galima saugoti kaip RAID masyve  (12)

„Microsoft“ priklausančiame tinklaraštyje MSDN publikuotas straipsnis, kuriame gana detaliai aprašoma nauja operacinės sistemos „Windows 8“ technologija „Storage Spaces“. Ši technologija leidžia vartotojui sukurti vieningą erdvę duomenų saugojimui ir dinamiškai plėsti jos talpą, tiesiog realiu laiku pridedant naujus įvairių tipų fizinius duomenų kaupiklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoje funkcijoje „Microsoft“ pasistengė maksimaliai supaprastinti duomenų saugojimo užduotį, pasiūlydama laisvos vietos skirstymo lankstumą, o taip pat kuo greitesnę duomenų atstatymo galimybę, jei duomenų kaupikliai pradės „streikuoti“. „Storage Spaces“ padės vartotojams racionaliai paskirstyti laisvą erdvę (šiam tikslui kaupikliai privalės turėti NTFS failų sistemą). Pavyzdžiui, „Windows 8“ vartotojai galės virtualiai sujungti kartu pačius įvairiausius informacijos kaupiklius ir visus juos pažymėti kaip vieningą loginį diską (pvz. D:\). Jei reikės padidinti disko talpą, galima prijungti dar vieną fizinį standųjį diską ar USB laikmeną - taip bus padidinta minėtojo duomenų masyvo talpa. Įdomu tai, jog šių operacijų metu duomenys neprarandami.

Naujoji funkcija leidžia visus NTFS formatuotus įrenginius apjungti į „grupes“ ir vėliau suskirstyti į „erdves“. Minėtos „grupės“ taip pat gali dirbti ir kaip RAID masyvai, tuo tarpu „erdvės“ veiks kaip loginiai skirsniai. Be to, „Storage Spaces“ apsaugo duomenis nuo kietųjų diskų gedimų, o tai padidina visos sistemos patikimumą. Vis tik, nežiūrint į tai, jog naujoji „Windows 8“ funkcija labai panaši į RAID masyvą, tikrovėje ji šio masyvo nepakeičia.

Pastaruoju metu egzistuoja daug aparatinių ir programinių technologijų, suteikiančių analogiškas duomenų saugojimo galimybes, pavyzdžiui, LVM, ZFS, „Drobo“, įvairūs RAID valdikliai. Tačiau pati „Microsoft“ teigia, jog „Storage Spaces“ užtikrins daug tobulesnes dabartinės „Windows Dinamic Disks“ funkcijos galimybes. Ekspertai, savo ruožtu, pažymi, jog „Storage Spaces“ galimybės faktiškai yra jau pasenusios funkcijos „Drive Extender“ versija, esančios operacinėje sistemoje „Windows Home Server“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: