FTB išjungė „Megaupload“, hakeriai išjungė FTB

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marmelis 2012-01-20 12:29
Viešas asmuo yra tas asmuo, kuris turi viešo asmens statusą. Negali sakyti, jog tai tik politikai ar kas save daro viešą. O riba nėra nustatyta, iki kur jo tas viešumas apsiriboja.
titas 2012-01-20 12:33
kas tie JIE ? anonimous neturi nei vadovybes nei didelio bendradarbiavimo, dirba grinai is idejos jai vieni ddosina ftb tai kiti platina asmenine info - ten kaire nezino ka desine daro tik tiek kad dirba del to pacio tikslo ir ju visu vienodai vertinti tikrai negalima .
Incognito 2012-01-20 12:34
Maištavimas prieš valdžią yra elgimasis teisingai? Labai jau čia suvaržyta viskas pas mus, ar ne?
Arns 2012-01-20 12:38
Nustatyta. Politikas yra išrenkamas žmonių ir jis turi pasakyti apie save ir teistumus ir interesus su kuriais gali kirstis priimant įstatymus. Visi kiti žmonės gali reikalauti jog jo neviešintu. Tad ribojimas yra kiekvieno žmogaus noras kovoti dėl jo informacijos neviešinimo.
Tadas 2012-01-20 12:38
Kolegos - pamirštate logiką. Serverio sukūrimas failų talpinimui ne piratavimas ir ne nusikaltimas. Paaiškinsiu jums paprastai. Galima nusipirkti ginklą legaliai. Paskui su tuo ginklu galima iššaudyti bet kokį kiekį bet ko (net ir žmonių). Asmuo nusipirkęs ginklą ir iššaudęs žmones sodinamas už grotų arba jam mirtis. Tuo tarpu ginklų pardavėjas niekuo dėtas ir toliau prekiauja, niekas jo už grotų nesodina. Internete bandoma sukurti situaciją, kai pardavėjas sodinamas už grotų, nes pirkėjas "kitus iššaudė". Žinoma, kad tai yra dar vienas ****izmas. Ir jis yra tik todėl, kad daugumą galima papirkti. O kol už papirkinėjimus nebus taikoma mirties bausmė, tol tokie dalykai ir egzistuos. P.s. piratavimas nuostolio nesukuria. Paskaičiuokit ir suprasit (tačiau deja rėkiantys priešingai skaičiuoti nemoka. užuojauta nabagams).
NemokuSkaityti 2012-01-20 12:50
Rašant apie piratavimą , tai patys žmonės kalti dėl piratavimo, ne kompanijos kaip megaupload ar thepiratebay, jie tik suteikia galimybę apsikeisti failais, kokie tie failai, priklauso nuo žmonių. Ir ištiesų, labai abejoju, kad nors vienas autorius yra nusistatęs prieš piratavimą, kaip kažkas minėjo nuo to kenčia leidėjai, ne autoriai. Autoriams tai net į naudą, nes jie tampa geriau žinomi. Rašant apie pačius anonymous ir tą paviešinimą, tai irgi, tikrai galima susirast internete kokie tie jų vaikai ir kur jie mokos, nes valstybės tarnautojų gyvenimas yra viešas, tai ir čia nematau didelės bėdos. Visas SOPA reikalas neatrodo skaidrus man... Manau, kad didžiosios leidėjų kompanijos turėjo įtakos pusių pasirinkimui už ar prieš SOPA balsuoti.
PupuDede 2012-01-20 13:01
Mano manymu kas kada viskas tas baigsis "pirtavimas". As ir pats piratas esu filmai muzika ir .t.t. bet pagalvojus juk ir laivu piratavimas Baltijo sjuroje kaskada buvo legalus verslas kaip dabar keistai tai beskambetu manau veliau po kokiu 20 metu gal ir dar daugiau irgi keistai atrodys kad viskas buvo galima. O kad patiria nuostolius tai cia paskutinis briedas. net patys yra pasake kad kiekviena meta ju pelnai dideja ir auga.
blizzard 2012-01-20 13:02
Incognito, Tokių kiekių failų neištrinsi rankiniu būdu, o pragraminiu būdu atrinkt piratinės medžiagos neįmanoma. Kas ištrina failus po tam tikro laiko? pats serveris ar programinė įraga kuri yra užprogramuota ištrinti failus kurie ten užsibūna ilgiau nustatyto laiką. Tokią įrangą padaryti yra paprasta ir aš nemanau kad ten sėdi 1000 žmonių kurie kaip robotai tikrina failus kada jie buvo įkelti..
Incognito 2012-01-20 13:08
Blizzard, vėl neskaitei mano ankstesnės žinutės. Kalbėjau apie galimybę pranešti, kad toks ir toks failas neatitinka standartų, tame tarpe ir piratinis failas. Aš nekalbėjau apie automatinį sistemos išvalymą. Ech, ką jau čia besiginčysi
blizzard 2012-01-20 13:10
ir kaip tu tą planuoji daryt? iš kur tokie resursai pas tave bus? jeigu praneši tai turi visus sugaudyt, negali pranešinėt tik tuos kurie tau labiau tinka, turi pranešt apie visus vienodai.. Vartotojas yra įspėtas kad negalima platint tokios ir tokios programinės įrangos, lygiai taip pat kaip mieste aš negaliu nupirkti ir pakabinti reklamos pvz "seimas smirdi" nes tai būtų įžeidimas, tuo tarpu jeigu man tą padaryti pavyktų, kaltas likčiau aš, nes žinojau apie atsakomybę, o reklamos plotą man tik suteikė bendrovė..
EdvasP 2012-01-20 13:27
Turbut ir as pats be piratiniu programu dabar nei darbo netureciau. Visu mokamu programu kurias naudoju kiekviena diena saves tobulinimui, niekaip neipirkciau. Ir isvis, kaip galima manyt, kad Megaupload uzdarymas yra teisingas dalykas. Kodel as povelniu turiu moket pinigus uz kiekviena mb informacijos, kuri net negaliu zinoti ar man bus naudinga. Ka noriu pasakyt, isivaizduokit, isleidziamas filmas, muzikos kurinys ar kokia nors programine iranga. Ja gerai isreklamuoja, kokie nevykeliai paisto atsiliepimus, taip sitas filmas geras, sita muzika nereali, sita programa pateisino visus mano lukescius. As taip pat nusiperku, sumoku pinigus, idiegiu i kompiuteri ir matau, kad filmas banalus ir neidomus, muzika ne mano skonio o programine iranga nedirba taip kaip tikejausi ir tarkim senesne versija man kazkuriais aspektais geresne. Ir ka tada man daryt? eit vel pirkt siustis, bandyt per naujo. Taskyt pinigus ant nieko? Tai tie leidejai turi taikytis prie visuomenes kuri tobuleja. Pradet ziuret i pelno gavima kitais budais. Juk reklama is televizoriaus ismoko paplisti internete. Googlej ar Youtube reklama net neerzina ir beveik nepastebima, bet veiksminga. Visi prisitaiko. Jei isleido Lady Gaga daina, as ja parsisiunciau is kokio puslapelio, as jau uz istatymo ribu? o gal man ji nepatiks, as uz 15 min istrinsiu. Tinklas, yra laisve, vieta, kur as galiu daryti ka noriu, eiti kur noriu, ziureti i ka noriu ir bendrauti su kuo noriu ir tai nebus uz istatymo ribu. Jeigu as turiu nerealu filma, ir noriu parodyti ji savo geram draugui, prasau, imk, ziurek, dziaukis, siuskis is manes. Nes tokiu dalyku kaip piratavimas, sustabdymas butu spartaus zmonijos vystymosi stabdymas, suletinimas. Cia jau iskrypimas. Visada galvojau, kad pirtatavimas bus neatsiejamas dalykas, visi zinos, kartais valstybe ka nors nubaus, kad ribos butu neperzengtos, o dabar patys perzengineja ribas.
kroitus 2012-01-20 13:38
Na ir kas, kad Megaupload - daug piratinių failų, bet ten taip pat daug ir legalios informacijos. Jau dabar visas twiteris skamba nuo pasipiktinusių žmonių, kruie prarado savo ten saugotus failus. Ir nereikia čia aiškint, kad viską reikia saugot lokaliam diske - tokie dalykai mėgsta gest. Taip pat daugelis naudojo Megaupload tam, kad galėtų dalintis dideliais LEGALIAIS failais. Dabar jie tai prarado. Taip pat nemažai pačių atlikėjų pripažino, kad naudojo Megaupload savo kūrinių platinimui ir reklamai. Prieš kelias dienas netgi vienas žymus prodiuseris tapo šios įmonės direktoriumi. Pas juo buvo planų greitai paleisti servisą, kurio pagalba atlikėjai galėtų patys platinti savo kūrybą ir gauti žymiai didesnį procentą, nei kad gauna iš įrašų kompanijų. Tai ar čia kova prieš piratavimą, ar tiesiog akivaizdžiai kažkieno verslo interesų pažeidimas?
krislas 2012-01-20 13:55
Pats autorių teisių įstatymas kelia abejonių - pagal jį, vagimis tampa kokie 80% piliečių. Kažkas panašaus, kai sovietmečiu už perparduotus džinsus grėsdavo atsakomytė "už spekuliaciją". Dabar tai vadinama verslu ir visokeriopai skatinama. O anonymous veiksmai visiškai adekvatūs FBI veiksmams. Pasėsi vėją - pjausi audrą. Uždarinėti svetaines, konfiskuoti domenus - visiškas bezpridielas, niekur nevedantis. Juolab, kai serveris - tik talpykla trečių asmenų failams. Tiesiog eilinį kartą nueita lengviausiu keliu, negalvojant apie nieką, išskyrus viena - kaip apriboti kitų laisves, ginant savo siaurus merkantilinius interesus.
Giedriusd 2012-01-20 14:04
rinka visada tokia buvo, kad kaina budavo nustatoma pagal paklausa. Paskutiniu metu buvo imtasi daug zingsniu meginant sustabdyti piratavima, prisidegus piratavimo masto skaiciais, kaip grynais nuostoliais, nors cia ir durnas zino kad nesisieja sie skaiciai. Jei dabar uzdarysime visas galimybes keistis failais, visu pirma dings galimybe i saves tobulinima zmonems kurie neuzdirba tukstanciu, t.y. kaip visada nukentes labiausiai tie, kurie yra labiausiai pazeidziami. Paziurekime kokios kainos yra uz pagrindini softa, ne kiekviena smulki imone leistu sau isigyti programas, ka jau kalbeti apie viena asmeny. Beda ta, kad kurejai nenori kainu reguliuoti i mazesne puse, net zaidzia kaip cia daugiau pinigu ispelsti, jei kas dirba su photoshop, zino naujas idejas del programos versijos atnaujinimo: http://www.practicalphotoshopmag.com/20 ... s-its-mind…/ Cia gali gincytis iki begalybes, bet issimokslinimas visuomet buvo raktas i visuomenes sekme, todel tikrai nemanau kad kai asmenys atsisiuncia toki ir kitoki softa mokymosi reikmems, tai reiktu vertinti kaip nusikaltima, nusikaltimas yra padaromas paciu vyriausybiu, kad jos nesuteikia legaliu galimybiu zmonems tobuleti srityse kuriose zmones nori ir kurios tikrai yra reikalingos siandieniniame gyvenime. Kaip pvz studentams kartais prireikia programu kurios tukstancius kainuoja? Kas del media'os kainu, filmu ir muzikos kainos didziumoje yra ziauriai uzkeltos, na paziurekime, seniau budavo taip kad kad interneto nebuvo arba pradzioje ne daug kas turejo priejima, filmo pasiekiamumas zmonems buvo daug daug kartu mazesnis, kaina buvo viena, dabar kai visi filmai ir muzika yra pasiekiama milijardams zmoniu internetu, plius interneto teikiamos galimybes, kainos tebera ispustos. Filmo nuoma £2 porai dienu, dainos kaina £1. Na tai nesunku paskaiciuoti kad zmogui neturinciam tv, megstanciam pasiziureti vakarais filma, per metus gali tekti pakloti ~£600, tas siekia 2400Lt, kas sukelia dar didesni absurda. Na nereikia persistengti smaugiant paprastus zmones, verciau investuoti keleta milijonu ir protingos ir paprastos bei saugios apmokejimo sistemos suskurima, kur butu nesunkiau susimoketi nei kad imensti keleta kapeiku i ekrana ir padaryti kainas tokias, kad zmones nebutu priesiskai nusiteike, pries mokejima ir bus to pelno, bus ir piratavimo mastai mazesni zymiai, nes legaliai filmas bus prieinamas daugumai. Juk visa sita mada siustis nemokamai neatejo per akimirka, ji vystesi, zmones iprato, niekam nebuvo idomu, niekam ir dabar neidomu, niekas nebando to istaisyti, viskas kas daroma, draudziama. Na jei mes sutinkame su draudimais, tai gal nereiketu juoktis is kinijos pries jos national firewall arba nudienos baltarusijos ivykiu del interneto? Mazais zingsniais, pasieksime ta pati. Siandien tas megaupload uzdarymas, tik pasiziureti, kaip zmones reaguoja. Uzdarys fb, paplatins info is pykcio kad failu keitimos portala uzdare, ir ziurek keli zmones is tukstancio jau stos i vyriausybes puse, nes va kokie nekontroliuojami zmones negeri, tobulas planas. Negalvokime tik apie didziuosius, ne del ju gyvuoja vyriausybes, galvoti reikia apie papratus zmones, del kuriu ir egzistuoja tie didieji ir tos vyriausybes.
enternald 2012-01-20 14:07
Paaiškink su kuo ten ypatingai dirbi, kad tau reikia piratauti norint įgūdžius keltis. Spėju megaupload ne prie ko. Viską iš torrent gauni. Ten visiškai kitoks modelis nei megaupload.
BiesaZ 2012-01-20 14:09
Eikit jūs LINIJOS PERŽENGĖJAI. Ar jūs nesuprantat kas čia vyksta? JAV jau nebežino ko imtis, nes mato kad pasaulis protingėja ir supranta, kad šitiek šimtmečių jų maltas šūdas jau atsibodo. Visas šis dalykas su FBI ir MEGAUPLOAD pavadinimais, įstatymais yra tik gražus šou mums, tokiems, kurie skaito straipsnius internete, klauso oficialių pranešimų. Dėl vardų ir pavardžių, tai yra LABAI ŠAUNUS poelgis, nes tik tokiais būdais tie žmonės, kurie dirba tose institucijose ims TIKRAI BIJOTI su jais nesutinkančių žmonių ir kas ten žino, gal vienas kitas nustos BUKAI VYKDYTI ĮSAKYMUS, o pagalvos savo galva, jog tai ką jie daro yra mažų mažiausias debilizmas. Visa SOPA ir ACTA nesamonė yra tik gražus, į įstatimišką TEISINGUMĄ įremintas desperatiškas JAV poelgis. Kongrese sėdi nedurni žmonės, o protingi žydeliai, niekada jų nenuvertinkit, jie gi mato ir supranta, kad televizija ir radijas jau nebedaro tiek daug įtakos žmonėms, o viskas vyksta internete, todėl dabar nusprendė, kaip visada prisidengę "geriečiais" sulaužyti jos stuburą. Dėl piratavimo ir MEGAUPLOAD, tai nuomonę tik vieną turiu - svetainė nekalta dėl to, kad jos serveriuose kažkas laiko medžiaga ir ja dalinasi. Ji tik suteikia galimybę tai daryti, tikrieji nuskaltėliai yra ne įkūrėjai, o tie, kurie tuos failus kelia. Nors aš apskritai manau, pats būdamas autorinės muzikos kūrėju, kad pats autorius turiu būti atsakingas už tai, kur jo sukurtas dalykas keliauja ir kas ką su juo daro. Šiuolaikinės technologijos tikrai leidžia apsisaugoti nuo kopijavimo, tik reikia nepagailėt laiko ir investicijų tam. O dauguma to nedaro.
RealEfect 2012-01-20 14:11
Greitai gali buti taip, kad susiseks, koki rapidshare ir uzblokuos, o veliau ateis eile kokiam tpb ir kitiems didiesiems trekeriams.Galbut cia kokia pipa/sopa pasekme?Gaila, kad tokie dalykai vyksta, na si svetaine gal ir pazeidzia autorystes, bet is tikruju tai tokiu yra ne viena ir plika akimi matosi, ka jos pazeidzia, o ko ne...
Titano 2012-01-20 14:31
Paprastai kai ką nors pavagiame, to daikto buvęs savininkas nebetenka. Kopijavimas nėra vagystė. Kinai nusipirko porą rusų naikintuvų ir nusikopijavo tiek kiek jiems reikėjo. Tas pats ir su piratais. Tas filmo DVD jau būna nupirktas, jį tiesiog nukopijuoja. P.s. Geras pavyzdys kodėl S.O.P.A. yra nesamonė: aš nuejau ir sumokėjau į kursus kur mane išmokė kepti vištą. Grįžęs namo aš taip pat išmokiau kepti savo žmoną. Aš pažeidžiau įstatymą? Juk aš nieko nepavogiau.
Gnostic 2012-01-20 14:46
Kokia idomi uzdanga nusileido zmonems ant akiu Senais laikais irgi budavo feodalai ir jie samdydavo zudikus ir sargybinius, kad juos saugotu. Dabar FTB yra lygiai tas pats - banditu gauja tik kiek labiau civilizuota, sauganti savo seimininku interesus. Deja tie interesai prasizenge su kitu zmoniu teisem ir laisvem, todel anonymous gerai padare pagasdindami juos paviesinant seimos ir vaiku informacija.
Pasalietis 2012-01-20 15:14
1. Honkongas nėra JAV, tad ten neturėtu būti taikomi JAV įstatymai. 2. Į megaupload talpina ne savininkai, o paprasti žmogai ir ne tik piratinius dalykus [Aš asmeniškai talpindavau ką nors su programavimų, ką padarydavau kad būtu prieinama visiems] 3. JAV jau tuoj taps mažiau demokratiška už Rusiją su savo SOPA ir kitais [ne technologijų] įstatymais, kurie nukreipti prieš žmonių laisves. 4. Tegul JAV nustoja kištis į svetimus reikalus. Pati skelbė, apie tautų apsisprendimo teisę, o dabar ją naikina.