„Apple“ pirmoji įdiegs „5G WiFi“ palaikymą?  (6)

Parodoje „CES 2012“ ir praeitą savaitę vykusio Japonijoje renginio metu kompanija „Broadcom“ demonstravo „802.11ac“ (5G WiFi) standartą palaikančių elektroninių lustų galimybes. Tuo pačiu pasigirdo nuomonių, jog šią technologiją savo išmaniuosiuose įrenginiuose pirmoji ruošiasi pritaikyti kompanija „Apple“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis standartas kol kas yra juodraštinis, t. y. jis nėra oficialus, o jo patvirtinimas turėtų įvykti jau šių metų pabaigoje. Taip pat aiškėja, kas galėtų būti pirmasis, pasinaudojęs naujojo standarto privalumais. Vienas iš interneto portalo AppleInsider autorių teigia, jog pirmaisiais įrenginiais su „5G WiFi“ palaikymu taps kompanijos „Apple“ produkcija. Visa tai įvyks jau šiais metais, ir apims praktiškai visą „Apple“ įrenginių spektrą: bazines stoteles „AirPort“, duomenų saugojimo sistemas „Time Capsule“, „Apple TV“ priedėlius, nešiojamus kompiuterius, taip pat tikėtina, jog ir planšetinius kompiuterius bei išmaniuosius telefonus.

Kažkokių tiesioginių panašaus „Apple“ novatoriškumo įrodymų portalas nepateikia. Žurnalisto nuomonės pagrindu tapo fakto pripažinimas, jog „Apple“ visada viena pirmųjų realizuodavo savo produktuose naujausius „WiFi“ standartus. Kitais žodžiais tariant, „Apple“ „pasmerkta“ tapti pirmąja, adaptavusia „WiFi 802.11ac“ standartą. Žinoma, tai subjektyvi nuomonė, tačiau kaip bus tikrovėje, pamatysime netolimoje ateityje.

Trumpai priminsime, jog 802.11ac bus tris kartus spartesnis už dabartiniu metu naudojamą 802.11n, o įrenginiuose naudojamų antenų skaičius bus padidintas nuo keturių iki aštuonių. Atraminiu dažniu taps 5 GHz dažnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)