Lenkijos „Lotos“ bendrovė Lietuvoje pradės žvalgytis skalūninių dujų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arunasroot 2012-01-24 12:51
Visas pasaulis neleidzia,o kubiliui viskas galima,uzters visai ta lt
enternald 2012-01-24 13:14
Žiūrėk mažiau pigios dokumentikos. Problema kita reiktų savos kompanijos, o ne lenkam dalinti.
immortallt 2012-01-24 13:18
Kad lenkai atras, nereiskia kad jiems priklausys.
Arns 2012-01-24 13:21
tiki kompanijų filantropija? Akivaizdu jog paieškos bus pradėtos jeigu bus užsitikrinta, kad atradimo atveju jiems pirmenybė gauti eksploatacijos licenziją.
rimka 2012-01-24 14:35
lenkai blyn... Lietuvai paieškos kainuos puse miliardo, o paskui patys iš lenkų pirksim savo dujas
Tadas 2012-01-24 14:41
Turėjom savo naftos gamyklą, konservai pardavė, susikrovė milijardus ir dabar dar iš žmonių per benzą vagia. Turim savo dujas, kubilas (konservai) pasistengs, kad ir jos būtų parduotos, vėl jis/jie susikraus milijardus, o žmonės ir vėl bus apiplėšiami. Turėjom savo centralizuotą šildymą.., istorija be galo... Galima net dainelę sukurti
Analog 2012-01-24 14:49
Tai tęsk, jei be galo. Ir apie kokį šildymą kalbi? O šiaip tai ir man užkliuvo, kad lenkai domisi, reikėtų savos kompanijos.
MantasNo 2012-01-24 15:06
islaikyt didele valstybine imone daug brangiau, nei pirkt paslaugas is privaciu. Priedo, joje palaikyt tvarka yra praktiskai neimanoma. Dideles galimybes korupcijai, atmestinai atliekamos pareigos.
Zergas 2012-01-24 15:07
lietuviai kaip visada atsilieka keliais zingsniais.juk ne vienoje ataskaitoje nustatyta kad ateityje pasaulis susidurs su gelo vandens trukumu,o lietuviai vietoj to kad issaugot si resursa ateities kartoms,uzsiks savo gruntinius vandenis brudu vardan trumpalaikes naudos.sodint tokius isgamas uz tautos interesu isdavima reiktu,zongliruoja tautos ateitim lyg niekur nieko.idomu ar jie priimtu toki pat sprendima jei uz jo pasekmes reiketu atsakyt ne tik patiem bet ir visai giminei?
enternald 2012-01-24 15:58
Sodint tokias išgamas kaip tu: pasižiūri filmą, tai dabar sapalioja, kad dėl vieno gręžinio kokioje Klaipėdoje visoje Lietuvoje vandens neliks. Ir ne tik spėju tokie kaip tu pirmi kelia paniką dėl nibirų ir kitokias pasakas. Turbūt kada nors išleis kitą filmą apie kitką (pvz apie elektromagnetinę spinduliuote) ir tu spėju rašysi apie pavojų visuomenei, kaip uždrausti mobiliakus ir t.t. giliau nepažvelgęs į problemą. Tai tu esi kuris galvoja apie trumpalaikę madą ar fobiją, o ne ateitį, nors tu priešingai manai. Nepyk, kad asmeniškai rašau, tave paėmiau kaip pavyzdį, tai galioja ir daugiau idiotų ne tik tau, pvz kaip šių peticijų autoriams: http://www.cracked.com/blog/5-online-pe ... cy-broken/
immortallt 2012-01-24 16:10
Kodel jus tokie tikri, kad isgaunant skalunines dujas nedaroma didele zala aplinkai ?
Robinis 2012-01-24 17:13
o as sakau sitaip. visus lenkus ,jav ir kitus n* siust ir patiems kazka daryt. Bet kaip zinat lietuvos valdzia tai parsiduosim pirmiem kurie numes centa..
Shinigami 2012-01-24 18:01
Na tokiu nesąmonių čia galima prisiskaityti... Ir kas tie mes patys? Jei labai nori tai gali eiti ir pateikti paraiška dalyvauti konkurse. P.S. nemanykit, kad naudingųjų iškasenų eksploatacija yra labai pelningas verslas kur visi uždirba milijonus. Nes jei taip butu tai įmonių eksploatuojančių naudingąsias iškasenas vadovai nesižudytų dėl skolų kas keli metai. Kiek žinau vienos įmonės vadovo laidotuvės kaip tik šiandien, nes jis nepakėlė skolų naštos.
enternald 2012-01-24 20:45
Pasakyk kodel skaluniniu dujų gavyba turėtų daryti didesnę nei įprasta? Žalą daro bet kokia veikla, bet pareiškimai, kad iškasus gręžinį neliks švaraus vandens yra virš visko.
Alfredukas 2012-01-25 00:15
Gal kas galit apšviest manę neišmanėli, kas tos skalūninės dujos? Gavimo principai, technologijos, cheminė sudėtis, šalutiniai produktai, kaloringumas ir dar tai, ką tik žinote. Kažkaip nesiseka susirinkt informacijos, o įdomu.
vygantas 2012-01-25 00:24
Prieš porą metų domėjausi kiek pinigėlių byra į biudžetą už Lietuvoje išgaunamą naftą. Informacijos labai mažai apie tai, tačiau buvo pavykę rasti įvairių dokumentų. Juose buvo minima apie praeitų valdžių išduotų įvairių lengvatų Lietuvoj naftą išgaunančiom įmonėm. Nenoriu labai daug kalbėti, bet bent jau naftos išgavime nieko gražaus Lietuvoje nematau. Jei gerai pamenu Lietuvoje išgaunama apie 300-400 tukst. tonų (2.1-2.8 mln barelių, po 100 doleriu). O ar kada pastebėjom biudžeto plane pajamas iš naftos?:) Tokia eilutė yra.. bet tokia maža, jog niekas jos ir neskelbia. Taip, kad slidus reikalas ir su dujomis gali būti...
Shinigami 2012-01-25 07:49
Nenorėk uždirbti milijardų pats nieko nedarydamas ir ne rizikuodamas. Naftos kainom neteko domėtis, tai nežinau kiek valdžia ima už nafta. Bet reikia nepamiršti, kad valdžia pajamas gauna ne tik už naftos mokesti. Bet ir gauna PVM, gauna pelno mokesti, gauna už darbuotojų atlyginimus ir dar velniai žino už kokius mokesčius. Tad jei žiūri kiek Lietuva uždirba iš naftos gavybos. Reikia žiūrėti ne į viena kažkoki mokestį, o į visus.
kestutisz 2012-01-25 07:49
Jei turmpai - "paprastos" dujos randamos didelėse ertmėse, tarkim virš naftos - įkišai vamzdį ir dujos keliauja aukštyn, o "skalūninės" porėtoje uolienoje, skalūnuose, kaip kokie "burbliukai" - jau vien vamzdžio neužtenka, reikia ir gerai papurtyti sprogdinant arba suslėgti visą sluoksnį pumpuojant po žeme specialų brudą. Abiem atvejais po žeme lieka ne tik tuščia erdvė, bet ir visiškas jovalas. p.s. tikiuosi po tokio bardakėlio po žeme padarymo mes patys nors pauostyt jų gausim, ne taip kaip su lietuviška nafta kurios Mažeikiuose nė neperdirba - ji ar ten skaitoma per kokybiška (mažai sieros) ir technologiškia netinka, ar tai tiesiog per brangi.
Edmundas 2012-01-25 10:43
Aš, pvz, nenoriu, kad būtų išgaunamos dujos. Ar manęs kas nors klausė? Kaip visada, partija žino geriau. Pats durniausias girdėtas dalykas yra tai, kad Lietuvoje neužtektų biokuro. Tikriausiai taip kalba tie, kurie ir nori stumdyti mums brangias dujas. Ir viskas daroma ne tam, kad būtų įdarbinta tūkstančiai žmonių vartojant kasmet atsinaujinantį šaltinį, o tam, kad keli bičai nusunktų šimtus milijonų.
enternald 2012-01-25 11:53
Surask man šaltinį, su skaičiais koks Lietuvos biokuro potencialas ir kiek Lietuva sunaudoja Elektros. Remiantis Statistikos departamentu Lietuvos teorinis potencialas biokuro atveju yra apie 13 GWh per metus, su vėju saule ir hidroenergetika 21,2 GWh ir iki 2020 tikimasi pagaminti iš atsinaujinančių šaltinių 14 GWh per metus. Klausimas kiek Lietuva energijos per metus sunaudoja: 2004 m sunaudojo 24GWh maždaug po pusę pasidalino šilumai, pusę elektrai. Šilumos dalis tendencingai mažėja, elektros auga. Biokuras, geriausiu atveju vos vos patenkins visus poreikius: tikslinga būtų jį vystyti, bet bet kuriuo atveju galai nesueina, reikės ir iš šalies energijos, kad ir kas bebūtų: dujos, nafta, atominė. Biokurą apsimoka naudoti šildymui. Vienoje paskaitoje pamenu kai aiškino, kad biokuras turi potencialo šildymui kažkur apie 70%. Šiaudai vertingas resursas pūnantis veltui tiesiog laukuose, sausuoliai taip pat gali būti naudojami. Bet iškiršti gerą mišką su baldine mediena ir užsodinti javams tinkamą žemę karklais, bet man atrodo nelabai gera perspektyva (žinoma, tada užtektų biokuro viskam). Iš kažkur reikės tų 30 procentų.