Ko verta virtuali draugystė: kiek „Facebook“ draugų padėtų ištikus nelaimei?  (6)

Naujas tyrimas rodo, kad nors jauni žmonės socialiniame tinkle „Facebook“ turi šimtus draugų, nelaimės atveju mano galintys sulaukti pagalbos vos iš poros, skelbia telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labdaros fondo „Macmillan Cancer Support“ atlikta apklausa rodo, kad jauni suaugę žmonės „Facebook“ tinkle turi vidutiniškai po 237 draugus, tačiau realią paramą nelaimės atveju gali suteikti vos du iš jų.

Apklausoje dalyvavo tūkstantis žmonių, kurių amžius nuo 18 iki 35 metų. Du trečdaliai respondentų prisipažino turintys vos du ar dar mažiau artimų draugų. Kas aštuntas (13 procentų) teigia išvis neturintis nė vieno artimo draugo, kuriuo galėtų pasikliauti itin sunkią gyvenimo akimirką. Tuo skundėsi 16 procentų vyrų ir 12 procentų moterų.

Minėto labdaros fondo finansuojama santykių ekspertė Jeannie Wilkinson stebisi: „Tai, jog žmonės prisipažįsta turintys tiek mažai draugų ir šeimos narių, o juo labiau tvirtina išvis niekuo negalintys pasikliauti, stebina ir verčia nerimauti. Labai svarbu, kad išgyvenant kažką tikrai sunkaus, tarkime, vėžio diagnozę ar gydymą, turėtume galimybę apie šią patirtį atvirai pasikalbėti ir sulaukti būtino palaikymo.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)