Internete paviešintos asmeninės Marko Zuckerbergo nuotraukos  (13)

„Facebook“ saugumo spraga atsisuko prieš įkūrėją: programišiai socialiniame tinkle „Facebook“ rado saugumo spragą, kuri leidžia peržiūrėti privačias kitų narių nuotraukas be jų žinios. Norėdami pademonstruoti tokių „Facebook“ saugumo spragų žalą, programišiai internete paviešino socialinio tinklo įkūrėjo Marko Zuckerbergo asmenines nuotraukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo „skylė“ leido pašaliniams peržiūrėti ir išsaugoti privačias kitų žmonių nuotraukas, net jei buvo nurodyta, kad jos skirtos uždaram draugų ratui, praneša interneto portalas Launch.is.

Pasinaudoti šia funkcija buvo vaikiškai paprasta – užsukus į kito žmogaus profilį ir, pasirinkus bet kokią nuotrauką, kad ir profilio, tereikėjo pranešti, kad joje užfiksuotos nuogybės ar pornografija. Tuomet „Facebook“ pats paprašo pagelbėti ir siūlo pažymėti daugiau šio asmens nuotraukų, kuriose gali būti užfiksuota nepadorių vaizdų. Prieš pašalinio asmens akis išdygsta visos nuotraukos.

Siekdamas atkreipti dėmesį į šią spragą, vienas programišius internete paviešino asmenines M.Zuckerbergo nuotraukas, kurių paprastai užsukus į „Facebook“ įkūrėjo profilį pamatyti negalima. „Facebook“ komanda suskubo kamšyti šią „skylę“.

„Ši klaida leido bet kam peržiūrėti ribotą skaičių kito vartotojo neseniai įkeltų nuotraukų, nepriklausomai nuo to, kokie buvo tų nuotraukų privatumo nustatymai. Ši klaida atsirado po vieno neseniai vykdyto sistemos atnaujinimo, ji veikė ribotą laiką. Kol ją ištaisysime, sistema laikinai bus išjungta“, – pranešė „Facebook“ atstovai.

Socialinis tinklas anksčiau ne kartą sulaukė kritikos dėl atsainaus požiūrio į jo narių privatumą. Visas paviešintas M.Zuckerbergo nuotraukas galite pamatyti paspaudę šią nuorodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)