Paslauga „Path“ apkaltinta „iPhone“ adresų knygelės siuntimu į savo serverius  (0)

Eiliniu išmaniųjų telefonų „iPhone“ naudotojų saugumo ir privatumo pažeidėju tapo socialinis tinklas „Path 2.0“. Ši paslauga 2011 metais gavo „Crunchies Awards“ premiją už geriausią programinės įrangos dizainą, tuo tarpu dabar paslaugos kūrėjai kaltinami nesankcionuotu informacijos rinkimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Path 2.0“ paslauga leidžia mobiliųjų aplikacijų „iOS“ ir „Android“ įrenginiams pagalba daryti įrašus ir dalintis informacija keliuose socialiniuose tinkluose vienu metu. Singapūro „Ruby/iOS“ programuotojas Arun Tampi pastebėjo, kad visas jo išmaniojo telefono adresų knygelės turinys (vardai, telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai) siunčiamas į šios paslaugos tiekėjų serverius, nors leidimo tokiems veiksmams nebuvo duota.

„Path“ vykdantysis direktorius Dave Morin aiškina tokį programėlės veikimą labai standartiškai, t.y. jog išmaniojo telefono adresų knygelės turinys naudojamas tam, kad padėti vartotojui susirasti draugus ir pažįstamus socialiniuose tinkluose ir "nieko daugiau...". Kompanija jau atjungė tokią galimybę savo „Android“ aplikacijoje ir greitu laiku ruošiasi tai padaryti „iOS“ versijoje.

Žinoma, vargu ar šis atvėjis reiškia skandalingą privačių asmens duomenų paskleidimą, vis dėl to jis gana išraiškingas. Šios istorijos metu paaiškėjo asmeninės informacijos nutekinimas, kas savaime nėra labai teigiamas dalykas dėl įvairių priežasčių, bet ir kompanija-valdytojas pripažino tokios, nors ir naudingos, bet ne visiškai saugios funkcijos egzistavimą ir pažadėjo nutraukti jos darbą, gavus vos vieno vartotojo skundą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: iBlog.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)