Irano ginklavimasis gali sukelti baisesnes už šaltąjį karą lenktynes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

slack 2012-02-20 12:10
Dėl galimo šalto karo artimuosiuose rytuose kaltas tik Izraelis.
promaty 2012-02-20 12:15
"Jie akivaizdžiai tęsia savo branduolinę programą." - už tokius žodžius rekėtų sodint į kaleimą. Įrodymų kad iranas kuria atomines bombas - 0. Be to jeigu jie ir turėtų ginklą, kas čia tokio? Indija, Kinija, Korėja ?? Ir aplamai Amerikiečiai labiausiai rėkauja, nors patys vieninteliai istorijoje panaudojo branduolnį ginklą kariniams tikslams.. Apgailėtina situacija
Shinigami 2012-02-20 12:32
O kaip ne rėkausi. Jei turi branduolinį ginklą pagrasini šaliai kuri jo neturi, kad ji panaudosi prieš ją jei ji nepaklus ir susitarta. O jei dabar visi juos turės tai jau šitaip grasinti nebe galėsi. Negali grasinti - sumažėja tavo įtaką pasaulyje, sumažėja įtaka - sumažėja ir gyvenimo lygis šalyje. Bet dėl to kylą didesnis branduolinio karo pavojus. Nes kuo daugių vadovaujančių šalių tuo daugiau konfliktų.
kiesza 2012-02-20 12:45
Tiems JAV tik Afganus ir Persus puldinėt, Iranas riebesnė žuvis, o dar už jo nugaros stovi kinai su rusais. ES sankcijos kaži ar kiek baugina Iraną juk naftą parduoti problemų nėra..
alkaponas 2012-02-20 12:46
Vakarų pasaulio spaudimas, išteklių grobimas bei įtakos zonų plėtimas privedė prie dabartinės situacijos. Žydų darbas.
bullka 2012-02-20 12:53
Šiaip gal niekas ir nebūtų pernelyg prieš, jei tą ginklą gamintųsi civilizuota, demokratiška, atvira ir tvarkinga šalis. Bet kai gaminasi (arba kyla įtarimas, kad jie gaminasi) visokie Iranai, Š. Korėjos - darosi neramu. Niekada negali žinoti, kas jiems užplauks. Na o bet tačiau - visi puikiai žinom, dėl ko vyksta ten karai Ir kodėl taip gaunasi, kad didžiausius išteklius valdo sunkiai su demokratija draugaujančios šalys.
immortallt 2012-02-20 12:56
Jo jo, religiniam fanatikam dar duokim doomsday mygtuka. Tada bus tikrai gera gyventi.
lightfire 2012-02-20 12:57
apgailėtinas palyginimas - panaudojo akro metu, stengiantis išvengti daugiau aukų kurių būtų invazijos metu
mariuze 2012-02-20 13:08
tegul tik gaminasi, daugiau lygybes kaip tik bus. cia amerikonu propogandu prisiklause apie teroristus ir fanatus Galvojat siaip zmones (dideli kiekiai, ne pavieniai pshichai) ima ir tampa teroristais, nes neturi ka veikti, nori pasizudyti ir .t.t? Ne , jie kovoja uz savo teises. ateja amerikietis, noredamas nafta uzimti, isgriove jo miestus, jo vaikus ir seimas iszude, tai kodel jam nekersyti? VEIKSMAS LYGUS ATOVEIKSMIUI.. Cia banaliai ir apstrakciai papasakojau, bet tokios tos medalio puses mano nuomone.. Viska daro protingos galvos paciose "virsunese", kazkas dirbtinius karus dar, kazkas pykdo/kursto ale teroristus, kad turetu is to vienokios , ar kitokios naudos... Senai ta irana bunu uzpuole ir isdraske, kaip padare su kitom valstybem jav, bet jie turi rimta uznugari..
Zergas 2012-02-20 13:15
slykstu jau klausyt tos nuolat stiprejancios propagandos apie irano gresme.kam jis grasina?paimtas vienas sakinys is konteksto ir valkiojamas jau n metu?o kiek valstybiu uzpuole si salis?ir kiek ju uzpuole "demokratijos nesejai"?na ir aisku galime palyginti irano ginklavimosi tempus su persu ilankos "demokratinemis" monarchijomis,cia tikrai nera ko rupintis,juk savi.
promaty 2012-02-20 13:16
Sėkmės toliau žiūrėti vakarų propogandą DD Religiniai fanatikai ???? D Palyginkit kiek žmonių per istoriją užmušė musulmonai ir kiek užmušė žydai/kriščionys. O tos teroristų grupuotės jau bent seniai finansuojamos amerikiečių žvalgybos, čia tikėjimas Alachu niekuo dėtas. Galit pasižiūrėti įrašus kaip bušas spaudžia ranką ir Sadamui Huseinui ir Osama Bin Ladenui.
kestutisz 2012-02-20 13:19
Vistiek, tai buvo ovekill'as - japonai tuo metu jau buvo sumušti, net išstumti iš okupuotų teritorijų, sąjungininkai Europoje irgi. Tiesiog žiaurus "demo" realiomis sąlygomis, o ne su manekenais.
mnv 2012-02-20 13:30
Jomajo... tu gal pasiziurek kaip juos "isstumt" reikejo. Ju mentalitetas tuo metu buvo kovot iki paskutinio kraujo laso ir nepasiduot del kiekvienos niekines saleles, tu manai jie butu ramiai ginklus sudeje del savo salies? O siaip visi cia ziuriu perdaug paprastai ziuri i visus artimus rytus. Pats iranas nera vienalytis. Pati religija nera vienalyte, etnines grupes saliu nera vienalytes. Gal is sono ziurint atrodo visi vienodai, bet yra arabai, persai ir turkai pagrindines etnines grupes visam regione. Pacio Irano ten niekas nemegsta ir klausimas kaip kaimynines salys reaguos. Sakot irana uzstos kinija ir rusija? Nejuokinkit. Daugiau "trololo jav itaka, nafta nafta nafta, zydai masonai lia lia" argumentu neturit.
promaty 2012-02-20 13:47
Pasižiūrėk turtingiausių naftos šalių žemėlapį ir tų kurias amerika/nato okupavo arba turi įtemptus santykius/sankcijas. Atrodo kad žiūri į tą patį žemėlapį.
immortallt 2012-02-20 13:49
Jo jo, ten jie kovoja tikrai pries amerikiecius... Daugiausia zusta vietiniu. Kartais nukencia kokie turistai kituose arabu krastuose.... Ten zmones vis dar giliai religinti ir karas ten jau tesias amzius. Tiesa, jis nera toks atviras. Kariaujama ir del valdzios ir pan. Ten kazkokiu teisiu jiems maziausiai reikia.
perihellis 2012-02-20 13:56
nepatikėčiau, kad rusai ar kinai veltųsi į rimtus konfliktus su JAV ar europos sąjunga, ypač kinija. Kinija gyvena iš europos ir amerikos..Greičiausiai nebent pareikštų kokį susirūpinimą ar notą įteiktų. Kalbant apie rusiją, iš jos pusės žiūrint, karas su iranu gali atnešti tik naudos, naftos kainos pakiltų, iš to rajono naftą išgabenti būtų pavojinga, o rusijoj viskas liktų po senovei, o kainos didesnės, didesni pelnai, didesni mokesčiai (pinigų kiekiu). Visapusiška nauda beveik visiem, tereikia keliem dideliem likti neutraliais ar nepalaikančiais sankcijų, keliem vesti tas sankcijas, varyti propagandą, kad iranas yra nedraugas nr1, kad reikia juos sutvarkyti, kitaip tariant tereikia paruošti dirvą karui IMHO
lightfire 2012-02-20 14:00
papasakok apie overkillą okinavoje kritusiems. japonai ir sumušti priešinosi fanatiškai ir apie pasidavimą iki pat pabaigos kalba nėjo. O norint įveikti agresorių (japonai buvo agresorius APK) reikėjo jį visiškai sutriuškinti. Atominiai bombardavimai nusinšė mažiau aukų nei konveciniai ir padėjo išvengti galbūt milijono papildomų aukų. Japonija pradėjo karą, tad visos kalbos apie "nesąžininga" tėra svaigimas
SPQR 2012-02-20 14:53
Atsipeikekit su savo zydais,juos pacius nori Irakas isnaikinti,kaip galvojat kas gautu pirmaja ICBM? Israelio vietoj suplakciau juos kol netapo pavojingi,ir galit neabejoti Israelis tikrai tai galetu =] Aisku nieko gero tame nekvepia,bet kad arabas islamistas turetu brandolini ginkla,pasla ** geriau pasaulis tos dienos nedagyventu... lojat daugiau nieko,jau geriau jav ir israelis pasaulio policininkai negu Iranas,kinija SSRS ;D juokinat jus mane su savo rekavimais
ZmogZ 2012-02-20 14:54
Nei joks Iranas, nei Šiaurės Korėja niekam jokios grėsmės nekelia, nebent, aišku, savo pačių liaudžiai. Jiems svarbiausia savo rėžimėlius išlaikyti, įsivaizduokit jei jie sukurtų branduolinį ginklą ir jį panaudotų, Amerikonai tik skylę ten paliktų, ir galas jų "utopijai". Keista kiek čia propagandos aukų, dreba kad kažkokia vargana diktatūra nušluos vakarų civilizaciją, geriau susirūpinkit kaip iš jūsų pinigus vagia.
blizzard 2012-02-20 14:56
Man atrodo kad viduriniuosiuose rytuose yra ne 2 bet kelios interesų grupės, kol kas įžiūriu tik 3 bet kad jų yra daugiau tai faktas. Amerika, kuriai branduolinio ginklo kūrimo įtarimai suteikia šansą didinti įtakos zoną, čia juk nafta turtingas kraštas. Irako valdžia, kuri galbūt gamina branduolinį ginklą( kas tikėtina labiau nei "mes norim elektros"). Teroristai, kurie taip sakant į viską žiūri iš šalies, jie turi mėsos kurią gali verbuot (religijos ir neišsimokslinimo dėka) gauna ginklų, jie daugiau primena samdomą armiją ar tam tikrą grupuotę kuri puldinėja bet ką, svarbu kad gautų iš to naudos sau. Kinijos pagalbos irakui nemanau kad verta tikėtis, žinant kiek sutarčių jie pasirašė tiek su USA tiek su Europos sąjungos valstybėm. Rusija tikėtina labiau, ji vis dar forver alone žvelgiant į pasaulį, plius jie išloštų iš šito konflikto kaip jau kažkas rašė aukščiau. Mano nuomone europos sąjunga šitoj vietoje išlieka neautraliausia (po rusijos) ir į šitoj vietoj turbūt turi mažiausiai įtakos ir gali mažiausiai kažką pakeist, ekonomikos rinkos ten mažos, naftą gaunam lyg ir iš kitur, panašu kad baiminamasi tik branduolinės programos, aišku gali būt visko .. p.s. paskleisiu truputį propagandos kad pasaulyje jau yra užtektinai branduolinių ginklų kad būtų galima sunaikinti žemę kaip manot kodėl JAV su rusija po truputį savo arsenalus pradėjo mažint