Irano ginklavimasis gali sukelti baisesnes už šaltąjį karą lenktynes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

promaty 2012-02-20 15:08
lightfire - tikras patriotas. Teisingai tikėk savo valdžia, jie tave tikrai myli ir tavim rūpinasi. http://www.unknownnews.net/casualties.html http://www.youtube.com/watch?v=kwSmFnlwrK0
- 2012-02-20 15:13
?
MrT 2012-02-20 15:14
Aš nieko neturiu prieš Zeitgeist ir pan., nes man jie atvėrė akis, kad yra ir antra medalio pusė (jaunam atrodė, kad viskas ką rodo televizija yra teisinga). Po to pradėjau tikėti, kad visos propagandos yra teisingos, nes prasidėjo paauglystė: tada manai esąs protingiausias ir žinantis "tikrąją" tiesą, o visi kiti, kurie nepritaria, yra kvaili (ką ir dabar tu darai). Taigi, tikiuosi išaugsi iš to bukumo, nes dabar tu rodos pripažysti tik propagandos informaciją, nors reiktų mėginti atsverti abi. Be to ir argumentų jokių neturi, kaip ir protelio, - tai prašyčiau neskleisti savo erezijų.
MrT 2012-02-20 15:30
Įdomiai skamba kai šneka, kad Meridian Plaza degė 19h ir nesugriuvo, o "Dvyniai" 1-2h ir griuvo. Tik manau pamiršo paminėti, kad į "Dvynius" rėžėsi lėktuvai, o į viešbutį niekas, bet čia smulkmena. Ir pavyzdžiui kodėl tu manai, kad tavo šaltiniuose yra daugiau tiesos negu Amerikiečių paskelbtose statistikose. Tiek vieni, tiek kiti gali spekuliuoti tagi, kaip minėjau, neskelbk erezijų, nes nieko neįrodysi su savo filmukais. Gal ten koks vaikigalis susigalvojo savo sąmokslo teoriją ir paskelbė faktus iš niekur. Tų vaizdelių vertė, kaip ir to video, kur Bušas ir Osama spaudžia ranką.
ZmogZ 2012-02-20 16:20
nėra ko žiopsot į "klijuotus" Osamos veidus geriau, pažiūrėkit http://www.youtube.com/watch?v=tMP15giQXJ8 remtis savo vargana propagandos suformuota nuomone tolygu nesiremti niekuo
azotas 2012-02-20 16:49
Klausimas kuo tiket ? vieni sako viena kiti kita, o treti dar apie kazka sneka.. Ir kekvienas kisa savo irodimus ir sako tai teisybe...
immortallt 2012-02-20 16:56
Paklausiu taip, kiek viesbuciu susprogdino amerikonai ir kiek arabai visi ? Beje, kodel niekas labai nepriestaravo, kad Indija turetu atomini ginkla ? Todel kad jie prognozuojami, pakankamai taikus ir racionalus zmones.
Shinigami 2012-02-20 17:37
O tu pasiimk ginklą į rankas ir pabandyk užkariauti ameriką pagal visas demokratinio pasaulio karo taisykles. Prieš paspausdamas gaiduką busi suvarpytas kaip rėtis. Ir jie tai žino, todėl kovoja taip kaip gali (sprogdinasi viešuose vietose). Nes tik taip gali išgyventi savo karo metu. Niekas neprieštaravo, kad Indija turėtu atominę, nes ten amerikiečiai neturi interesų kuriems tas ginklas kenktu. Ir dar galių pridurti, kad šventų avinėlių nei vienoje nei kitoje pusėje nėra. Viena pusė savo propaganda ir smegenų plovimą stumia, kita savo. Ir tikros tiesos vargiai ar čia kada surasi. Nes taip yra visur, net ir versle. P.S. aš laikau, kad demokratinėje šalyje civiliai ne egzistuoja. Nes gyventojai demokratinėje šalyje ir yra šalis. Karas vyksta tarp šalių. Tik diktatūrinėje šalyje šalis yra diktatorius.
alkaponas 2012-02-20 19:22
Čia tie kas rėkauja apie visokius religinius fanatikus, teroristus ir panašiai nelabai mato toliau artimųjų rytų. Šiaurės korėja valdo visiškas debilas, ir jos niekas nepuola. Š. Korėja neoficialiais duomenimis turi nemažai branduolinių ginklų. Oficialių duomenų nėra nes ji visiškai izoliuota. Kinija Nesenai buvo laikoma viena nestabiliausių pasaulio super jėgų kuri atvirai grasindavo sąjungininkam. Kiek atominės ginkluotės turi kinai, vienas dievas težino. Tačiau Kinija per didelė Jav tvarkos įvedinėjimui. Viską lemia nafta. Ir jeigu tu pritari karui dėl naftos. Esi nulis kaip žmogus. Jav jau ieškojo masinio naikinimo ginklų Irake.Ir ką rado? Nieko!!! Ir ką ten padarė? Išžudė šimtus tūkstančių nekaltų žmonių. Pasistatė ambasadą kurią kainuoja išlaikyti 6mlrd dolerių per metus. Visi musulmonai kariavę prieš amerikiečius lengvai gaudavo arba gauna teroristo statusą, kuris reiškiasi kad esi ne žmogus ir tau žmonių taisyklės nebegalioja. Nieko keista kad poto didėja teroristų gretos. Ir Pačių amerikiečių pasipiktinimas "savo" valdžia. Lietuvių partizanai šiais laikais būtų laikomi teroristais. Iranas turėjo demokratinę valdžią kurią nuvertė jav. Ir dabar skundžiasi. Kuom? Savo darbais!
Laurynas19 2012-02-20 19:36
iš apačios. - sako protas. Manau, daugiau tokių logiškų galima rasti, kuriuos pats gali patikrinti. O kitais gali tik tikėti arba ne. (turiu omenyje, liudytojų parodymus kurie tvirtina girdėja sprogimus, palidovines nuotraukas, temperatūras, neskaidruma tiriant įvykį ir tt ir pan.)
Pasalietis 2012-02-20 19:43
Neraštingas nereiškia, kad rašo be klaidų ir tuo labiau nerodo išsilavinimo. Yra visokių sutrikimų, kaip mano atveju disleksija, dėl kurio aš turiu žodžius mintinai mokintis, nes man žodis tiek su klaida, tiek be jos atrodo rašomas teisingai. Madresėse mokina paprastų dalykų, nes tokia mokyklų paskirtis. Teroristai būna iš tam tikrų imamu turinčiu savo mečetes, tie imamai sugeba praplauti smegenis, ne tik tavo "beraščiams" bet ir raštingiems vakarų pasaulio valstybių atstovams, labai dažnai prancūzams. Arabų pavasaris dabartinis prasidėjo nuo žmogaus, kuris vienas susidegino (vienas žmogus gali daug).
mnv 2012-02-20 19:45
Pasiskaityk, fizike http://www.popularmechanics.com/technol ... ws/1227842 Graudu, kad net 10+ metu praejus, zmones vis dar nesinaudoja savo galva.
Pumper 2012-02-20 19:51
Užtenka pažiūrėti į JAV prezidentų kandidatūras ir suprasi, kad jau labai seniai religiniai fanatikai turi tuos doomsday mygtukus.
MrT 2012-02-20 22:03
Nu yra žinoma kiek galvučių turi Š.Korėja, nes ir būdama izoliuota ji turi siųsti įvairią techniką, radioaktyviųjų elementų gryninimui, ir pačius elementus. O šiaip šneki lyg būtum įlindės į Amerikiečių valstybės vadovų galvas ir pamatės jų planus, nes faktai pateikti iš niekur.
Domaz 2012-02-20 22:57
Fanatikai tu mygtuku neturi ir niekas tu mygtuku nespaus, nei S. Korejoj, nei Irane, nei Amerikoje. Tai tera valstybes, arba greiciau rezimo, "draudimo polisas", nuo tokiu invaziju kurios vyko Irake. Butent brandoulinis ginklas yra daug didesnis taikos nesejes, nei bet kokios kitos priemones ir Irano valdzios vyrai tai supranta. To puikiausias pavyzdys - tarp SSRS, bei Vakaru neivykes tiesioginis konfliktas, saltojo karo metais. Kalbant apie fanatizma, tai tegaliu pasakyti, jog zmones sedintis prie valstybes vairo turi buti kuo labiau panasesni i savo tauta, nes kitaip negautu savo tautos pasitikejimo, bei negaletu jos valdyti, o butent religija ir yra viena lengviausiu valdymo formu, kur zmogus paklusta vien vardan "tikejimo" ir nesizvalgo giliau, bei neiesko kitokiu atsakymu. Ziurint i M. Ahmadinejado vygdoma politika, manau butent taip elgciausi ir as pats, jei buciau tokios valstybes kaip Iranas vairo. Matant kaip aplinkui mazeja "draugu" ratas, turint tokius resursus kaip Iranas, bei norint islikti savarankiskiems vienintele galimybe islikti yra branduolinis ginklas. Tai padare S. Koreja, to siekia ir Iranas. Taipogi religinis fanatizmas, bei jo pletojimas prideda dideli bonusa kariaunant pries tokias jegas kaip vakarai (Tai puikiai parodo Irako, bei Afganistano konfliktai) ir suteikia sioki toki uznugari arabu pasaulyje kuris vis dar yra labai religingas. Taigi manyti, jog tokias salis valdo beprociai yra naiva. Valdyti mases ir islaikyti pasaulyje savo, bent kokia itaka, bunant beprociu butu neimanoma. Aisku tai tik mano nuomone ir velniai zino, kaip ten yra istikruju. Galbut Irano prezidentas ir nori sunaikinti savo sali sukurdamas atomini ginkla, bei paleisdamas ji i Izraelio puse..
Kirtiklis 2012-02-20 23:22
Pats Iranas kaltas dėl šių įvykių. Kodėl? Velniam jis ta uraną pradėjo sodrinti, turi šitiek pinigų gaunamų iš naftos ir tokią geografinę padėtį bei šitiek saulėtų dienų per metus, kad galėtų pasistatyti alternatyvų iškastiniam kurui (saulės energija). Kol nepradėjo sodrinti savo urano niekam nerūpėjo tas Iranas ir nebuvo jokių požymių apie karą ar invazija. O dabar patys suteikia pretekstą. O dabar elgiasi jis kaip mokinys per kontrolini žiuri i telefoną , nors mokytoja (na JAV, JT ir kitos organizacijos) liepia to nedaryt nes jai darys, bus blogai, o jis visviena daro ir atsikalbinėja kad tipo "nieko nedaro" o kiti mokiniai (čia kurie gina Iraną) dabar palaiko ir sako "nieko blogo jis nedaro, mokytoja kalta kad aiškina jam ir nurodinėja" (o kam mokytoja - reikia kad butu "žandaras", nes kai tokio nebuvo ir negalėjo paaiškinti tai ir gavom Pasaulinius karus. Neatrodo kvailai kad tipo "patys sprogdino dvynius" sukūrė teroristus, matau čia daugelis apie terorizmą sužinojo po 9/11, nors lektuvų sprogdinimai buvo dar prieš 1990 metus ir po jų, bei po 9/11 Ispanijoje, Graikijoje, tai ką ten irgi JAV sprogdinosi patenkinti?
mnv 2012-02-20 23:51
Aha... skaitei neseniai apie irano karo laivus, plaukiancius i sirija? Tai dabar prisimink ta pati saltaji kara (ir puikia atgrasimo priemone, vos nesibaigusia civilizacijos susinaikinimu), irana pakeisk i ssrs, izraeli i jav, sirija i kuba. Tikrai manai, kad koks nors ahmadinedzadas su netanyahu islaikys saltus nervus kaip koks kenedis ir krusciovas? p.s. girdejau per viena interviu, kad ahmadinedzadas paciame irane ir jo politikos elite skaitomas gan "moderate", t.y. yra uz ji karsciau nusiteikusiu
SG 2012-02-21 00:54
Šiai dienai ryškiausias teroristinės valstybės pavyzdys pasaulyje - JAV. Jie tikrieji teroristai ir noriai remia terorizmą, kur tik netingi. Žinoma, jie to nevadina terorizmu. Bet visgi, lightfire, gal vertėtų ir iš JAV atimti branduolinį ginklą..? Ir apskritai uždrausti JAV (ko ji ir verta)? Kuo Iranas skiriasi nuo JAV? Pirmieji nuoširdūs, antri ne.
Domaz 2012-02-21 01:22
Nemanau jog Ahmadinejadas ir Irano valdzia yra tokie kvaili ir isties pasiustu pasauli i branduolini kara. Galbut esu naivas, bet toks mastymas butu per kvailas, jog leistu iki siol laikyti Irana savo rankose, nors puikiai zinome kaip Amerika stengiasi arabu pasaulyje igaleti monopolija ir visur pakisti savo statytinius. Mano manymu jis tiesiog stengiasi grazint arabam, jiem priklausancia galia, kuria jie turetu tureti, del gamtiniu istekliu. Realiai ten turetu stoveti aukso rumai ir pragyvenimas turetu buti daug geresnis, nei vakaruose, bet kadangi buvo pasirupinti amzini karai, tai iki siol dauguma saliu gyvena skurde. Butent del to vakarai Irano ir labiausiai turetu bijoti, nes jei jis taps nepriklausomas ir nepazeidziamas, su stipriu uznugariu, ta liga gali isplisti per visa arabu pasauli. Nafta labai geras biznis kuris laiko JAV ekonomika ir jei ji prarastu itaka artimuosiuose rytuose ji zlugtu. Vien jei nebebutu nafta atsiskaitinejama JAV doleriais viskas labai pasikeistu ir zlugtu visa valstybe, kuri dabar nebankrutuoja vien del to, kad jos valiuta atsiskaitoma uz nafta.. Taigi vardan tokiu pasekmiu JAV turetu griebtis bet kokiu priemoniu, kad uzkirstu tam kelia. Juk panasiai kalbeta ir apie Sadama Huseina, kai jis isdave Amerika. Ir tikslas uzpulti yra daugmaz tokspats. Tik ten heminio ginklo bijojo. Taigi pasikliauti ziniasklaidos skleidziama dezinformacija negalima. Nors del Irano meginimo pasigaminti branduolini ginkla neabejoju, bet del noro ji panaudoti suabejociau. Niekas juk nesakys, jog nori islaikyti itaka artimuosiuose rytuose ir bijo Irano nepriklausomumo. O gal Ahmadinejadas isties nori nusluot nuo zemes pavirsiaus Izraeli ir pradeti branduolini kara? Bet betkokiam blaiviai mastanciam zmogui turetu buti aisku, kad atominis ginklas yra ne iseitis ir ji panaudojus Iranas pralostu daug daugiau, todel del tokio varianto suabejociau. Aisku tiesa slypi anapus ir turbut niekada nesuzinosime kaip yra istikruju, nes rezimas bus nuverstas ir Iranas prisijunks prei demokratisku saliu. Tik nezine ar Vakarai atlaikys dar viena kara. Juolab, kad Iranas daugmaz 2 kart stipresnis nei afganistanas, bei Irakas kartu sudejus. Taipogi yra gan kalnuota salis ir partizaninis karas ten gali testis amzinai, todel visai nenustebciau jei tik bus sunaikinti naftos gamybos, bei branduoliniai taikiniai. Nu bet cia per daug gilinuosi ir viska turetume pamatyti jau netrukus..
Shinigami 2012-02-21 07:44
Butent, jie bando kontroliuoti pasaulį. O kas JAS, JT ir kitoms organizacijos tai leido? AA? Niekas. Jos tai daro nes turi branduolinį ginklą ir gali pagrasinti, kad jei nesimokis nušluos visus nuo žemės paviršiaus. Tokius mokytojus tik ant baslio pasodinti ir tada žinos kaip kištis į kitu valstybių reikalus, religinius ar politinius nusistatimus ir papročius. O dabar visi kurie nenori būti riebus ir buki kaip amerikiečiai yra teroristai (jei jie neturi atominės bombos).