„Mozilla“ ir LG kartu pristatys mobilųjį įrenginį  (2)

Kompanijos „Mozilla“ ir LG parodoje „Mobile World Congress 2012“ kartu pristatys mobilųjį įrenginį. Kol kas neskelbiama kas tai bus – išmanusis telefonas ar planšetė. Žinoma tik tai, jog aparatas bus valdomas atvirojo kodo operacinės sistemos „Boot to Gecko (B2G)“, kurią kuria „Mozilla“ bendruomenė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginys greičiausiai bus skirtas ne vartotojams, o programų kūrėjams. Manoma, kad jame programuotojai testuos aplikacijas, skirtas „Mozilla Marketplace“ parduotuvei.

Operacinė sistema „Boot to Gecko“ yra skirta išmaniesiems telefonams ir planšetėms. „Mozilla“ apie ją paskelbė 2011-ųjų vasarą. Dabar projektas yra alfa versijos stadijoje. Operacinės sistemos pagrindas – „Gecko“ varikliukas, kurį naudoja interneto naršyklė „Firefox“.

Parduotuvė „Mozilla Marketplace“ apjungs programėles, parašytas HTML5, JavaScript ir CSS kalbomis. Programėles bus galima naudoti kompiuteriuose, išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse. „Mozilla Marketplace“ taps dalimi naršyklės „Firefox 13“, kuri turėtų pasirodyti šių metų birželio pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)