„Mozilla“ pavasarį ketina pademonstruoti mobiliąją OS B2G  (0)

„Mozilla“ programuotojų bendruomenė artimiausių mėnesių laikotarpiu gali pademonstruoti naują mobiliems įrenginiams skirtą programinę platformą. Naujoji operacinė sistema kuriama projekto „Boot to Gecko“ (BTG, arba dar vadinama B2G) rėmuose, praneša interneto portalas „Technology Review“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo pagrindine užduotimi projekto B2G dalyviai laiko „visavertės operacinės sistemos atvirai WEB erdvei“ sukūrimą. Jos pagrindu taps programinis varikliukas „Gecko“, naudojamas interneto naršyklėje „Firefox“, o taip pat „Android“ operacinėje sistemoje naudojamas aparatinis (angl. low-level) kodas.

Operacinėje sistemoje bus realizuota nuosava vartotojo sąsaja „Web API“, palaikanti telefonams būdingas funkcijas: skambučius, darbą su SMS, bevieliu ryšiu „Bluetooth“, NFC technologija ir t. t. Tikimasi, jog platforma bus glaudžiai integruota su WEB programomis ir įvairiomis interneto paslaugomis.

Sprendžiant iš „Boot to Gecko“ kūrimo grafiko, operacinės sistemos demonstracija turėtų įvykti jau šio ketvirčio pabaigoje. 2012 m. II ketvirtyje operacinės sistemos kūrimas pasieks finišo tiesiąją.

Tikimasi, jog nauja platforma pirmiausia sudomins išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamintojus. Kaip jai seksis konkuruoti su „Google“ kuriama ir palaikoma OS „Android“, parodys laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)