„Windows 8“ planšetės galės turėti 2560×1400 raiškos ekranus  (4)

Programinės įrangos gigantas „Microsoft“ atskleidė informaciją, kokią raišką galės palaikyti planšetinių kompiuterių su „Windows 8“. Teigiama, jog šių įrenginių ekranų raiška viršys tą, kuri dabar turi naujųjų „iPad“ ekranuose „Retina Display“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginiai su „Windows 8“ ir grafine vartotojo sąsaja „Metro“ palaikys daugybę ekranų dydžių ir raiškų. Metro yra skirta įrenginiams su jutikliniais ekranais, o vienas iš pagrindinių „Microsoft“ tikslų yra užtikrinti produktų su „Windows 8“ įvairovę. Kompanija paaiškino, kaip „Metro“ sąsaja adaptuosis prie skirtingų raiškų. Siekdama efektyviai išnaudoti ekrano dydį, „Windows 8“ jame tiesiog rodys daugiau elementų. Reikia pažymėti, jog „Microsoft“ nusprendė 1024×768 raišką padaryti minimalia, tuo tarpu 2560×1600 – maksimalia.

Be to, jog nustatė raiškos ribas, kompanija taip pat aprašė ir bendrus ekrano dydžius, kuriuos ji tikisi pamatyti įrenginiuose su „Windows 8“. Tikimasi, jog kompanijos galės gaminti 10,1“ ir 11,6“ dydžio planšetinius kompiuterius su 2560×1400 raiška, kuriuose taškų tankis sieks atitinkamai 291 dpi ir 253 dpi.

Panašu, jog „Microsoft“ vis tik suprato ekranų su didelėmis raiškomis ir dideliu taškų tankiu naudą. Kompanija pažymėjo akivaizdų pranašumą: bus galima patalpinti ekrane daugiau elementų, taip pat tekstas bus aiškesnis. Tačiau kompanija taip pat pabrėžia, kad tokie sprendimai priimti tam, kad vartotojui būtų patogiau sąveikauti su „Metro“ grafine sąsaja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: