„Nokia“ ketina užpatentuoti keičiamo dizaino telefoną „Morph“ (Video)  (11)

Kompanija „Nokia“ JAV pateikė patentinę paraišką, kuri aprašo lankstų, lengvai transformuojamos konstrukcijos telefoną. Aprašomas mobilusis įrenginys labai primena dar 2008 metais daug triukšmo sukėlusią suomių koncepciją „Morph“, kuriai sukurti turėtų būti panaudoti naujausi nanotechnologijų mokslo pasiekimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurios "Nokia Morph" koncepcijos sudėtinės dalys buvo užpatentuotos dar 2010 metais, dabar gi suomių telefonų gamintojas ketina užpatentuoti pačią idėją, kuri per kelerius metus gana smarkiai patobulėjo. Logiška manyti, jog patentuodama šį sumanymą, "Nokia" linkusi tikėti, jog idėja išties pavyks įgyvendinti, kad ir kaip futuristiškai ji atrodytų dabar.

Priminsime, jog "Nokia Morph" pirmiausia turėtų būti įdomu savo lankstumu ir permatomu korpusu. Aprašytas patentinėje paraiškoje įrenginys gali būti ne tik lankstomas, tačiau ir tampomas bei apskritai transformuojamas taip, jog galėtų tapti tikrai futuristinių formų. Aišku, daugelyje atvejų viskas turėtų baigtis tuo, jog „paprastas telefonas“ taptų savo išvaizda išsiskiriančia apyranke. Visa kita informacija apie įrenginį gana banali ir puikiai žinoma iš dabartinių išmaniųjų telefonų.


Aišku, jei suomių „Nokia“ gaus taip trokštamą patentą, nereikia tikėtis, jog greitai toks mobilus įrenginys pasirodys prekyboje. Antra vertus, koncepcija „Morph“ yra gana laukiama, atsiliepimų apie ją buvo tikrai nemažai, taigi vienaip ar kitaip pozicijas rinkoje idėja yra įtvirtinusi. O iki to laiko teks „žaisti“ su suomių „Windows Phone“, „MeeGo“ ir S40.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: