„Apple“ ir „Google“ kuria dėvimus kompiuterius  (11)

Dienraščio „New York Times“ teigimu, kompanijos „Apple“ ir „Google“ pradėjo kurti eksperimentines ant drabužių ar tiesiog tiesiai ant žmogaus kūno dėvimų elektroninių įrenginių serijas. Į tokių gaminių spektrą patenka ir kompiuteriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abi korporacijos siekia papildyti išmaniuosius telefonus papildoma įranga, kuri tvirtinama prie kūno ar atskirose drabužių dalyse ir atlieka savo funkcijas. Pavyzdžiui, „Apple“ svarsto galimybę sukurti apyrankės tipo „iPod“ grotuvą, su kuriuo galima bendrauti natūralia kalba technologijos „Siri“ pagalba. Pats grotuvas, savo ruožtu, palaikytų ryšį su išmaniuoju telefonu „iPhone“.

Tuo tarpu „Google“ savo slaptoje laboratorijoje „Google X“ taip pat dirba prie periferinių įrenginių, kurie bendrautų su „Android“ išmaniaisiais telefonais. Artimi paieškos gigantui šaltiniai teigia, kad „Google“ yra pasamdžiusi elektronikos inžinierių iš „Nokia Labs“ ir net konkurentės „Apple“, taip pat glaudžiai bendrauja su inžinerinius mokslus propaguojančiais universitetais, kurie specializuojasi nedidelių dėvimų kompiuterių srityje.

Tyrėjai pažymi, kad daugeliui išmanieji telefonai tapo neatskiriama kasdienio gyvenimo dalimi. Tokie įrenginiai dienos metu (dažnai ir naktimis) yra ne didesniu nei metras atstumu nuo savo savininko. Todėl visai logiška įrenginį paversti „smegenų centru“, bendraujant su kita įranga bei koordinuojant kitos elektronikos darbą.

Apie išmaniųjų telefonų perspektyvas kalba ir Marc Adreessen, kompanijos „Netscape“ įkūrėjas. Jo manymu, nuo 2012 metų vartotojai visame pasaulyje ims atsisakinėti multimedia telefonų ir rinksis naujos kartos išmaniuosius telefonus. Per trejus penkerius metus, M. Adreessen teigimu, daugumai žmonių išmanieji telefonai taps pagrindine komunikacijos priemone, tad vartotojų rinka turėtų būti subrendusi naujiems pokyčiams ir dėvimos elektronikos pasirodymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)