Neįprasta kova su piratavimu: piratams – išskirtinė žaidimo kopija (Video)  (4)

Prieš daugiau kaip mėnesį išleistas žaidimas „No Time To Explain“. Kūrėjai prie jo dirbo ištisas dienas ir naktis, tačiau nepraėjus nė dienai po oficialios išleidimo datos piratinė žaidimo kopija atsirado thepiratebay.com svetainėje. Atrodytų, jog tai – pasityčiojimas iš kūrėjų darbo, tačiau pasirodo, kad piratinę žaidimo kopiją į minėtą svetainę įkėlė patys žaidimo kūrėjai!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„No Time To Explain“ žaidimą kūrė kompanija „tinyBuild“, įkurta 2011 metais. Įkūrėjai yra taip pat ir žaidimo kūrėjai – Alex Nichiporchik ir Tom Brien. Žaidimas greitai susilaukė didelės sėkmės ir pripažinimo. Vien iš paskelbtų „No Time To Explain“ pristatomųjų video susilaukė teigiamų įvertinimų iš gerai žinomų žaidimų apžvalgininkų. „Kotaku“ portalas rašė: „Jis atrodo pritrenkiamai“; portalas „Destructoid“ taip pat pavadino „No Time To Explain“ žaidimą daug žadančiu.

Piratinė versija įkelta piratebay.com svetainėje taip pat yra ypatinga. Kopija turi piratinę tematiką, visame žaidime veikėjai dėvi piratų skrybėles. Žaidimas tikrąja ta žodžio prasme yra „nupiratautas“. Tai, kad piratinė kopija yra pačių kūrėjų darbas, patvirtina vienas iš žaidimo autorių Alex Nichiporchik. Jam ir kilo idėja sukurti specialią piratinę žaidimo versiją, o jo kolega Tom Brien pasiūlė sukurti piratinę žaidimo atmosferą.

„Neįmanoma visiškai sustabdyti piratavimo, viskas ką galima padaryti, tai suteikti tokį turinį, už kurį žmonės būtų linkę mokėti. Mūsų atveju tai yra humoras, mums patinka žmonėms sukelti šypsenas“. Ir tai veikia – publikos reakcija į žaidimą yra absoliučiai teigiama, ir, kas svarbiausia, piratinė versija pardavimams jokios neigiamos įtakos nesukėlė. Priešingai, neįprasta piratinė versija sukėlė didesnį žmonių ir internetinės žiniasklaidos susidomėjimą. Pridėtinė vertė perkant legalią žaidimo kopiją susideda ir iš kūrėjų pažado išleisti žaidimo tęsinį „No Time To Explain SEASON 2“. Antroji versija turėtų pasirodyti spalį ir ją nemokamai atsisiųsti galės pirkusieji pirmąją žaidimo dalį.

Tie, kurie nori išbandyti žaidimą, gali parsisiųsti piratinę, tačiau kūrėjų išplatintą versiją „thepiratebay“ svetainėje, arba nusipirkti žaidimą už lyginant nedidelę 10$ kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)