Kovoje dėl nano-SIM standarto RIM apkaltino "Apple" sukčiavimu  (1)

Prancūzų leidinio "Les Échos" teigimu, Europos telekomunikacijų standartų institutas atidėjo balsavimą, po kurio rezultatų turėjo būti priimtas galutinis sprendimas, koks gi nano-SIM kortelių, kurios už paprastas SIM yra apie 60% mažesnės, variantas taps standartu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog iš vienos pusės savo variantą siūlo kompanija "Apple", iš kitos – suomių "Nokia" su partneriais. Pasirinkimą tarp jų teks padaryti Europos telekomunikacijų standartų institutui (European Telecommunications Standards Institute, ETSI).

Amerikiečių "Apple" savo siūlomo nano-SIM varianto licencijavimą pažadėjo padaryti nemokamu, jei tik jis bus priimtas kaip rinkos standartas. Tačiau sumaištį sukėlė "Apple" pageidavimas, jog nemokamas licencijavimas bus galimas tik tada, jei kita pusė suteiks amerikiečiams savo esminių patentų licencijas. "Nokia" nelaiko tokį apsikeitimą lygiaverčiu, todėl derybos, panašu, priėjo liepto galą.

Tuo tarpu kanadiečių kompanija RIM, puikiai pažįstama kaip "BlackBerry" gamintoja, stojo į "Nokia" pusę, ir kartu apkaltino "Apple" sukčiavimu. Kaip teigiama kompanijos pranešime, "Apple" bando daryti įtaką balsavimo baigčiai, registruodama savo darbuotojus ETSI komisijoje kaip kompanijų "Bell Mobility", "SK Telekom" ir "KT Corp" atstovus. Kompanija RIM jau išsiuntė atitinkamą skundą ETSI, taip ketindama sugriauti "Apple" planus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: