ES programišiai bus baudžiami laisvės atėmimu iki 5 metų  (11)

Europos Parlamento Piliečių laisvių komitetas balsų dauguma priėmė sprendimą patenkinti iniciatyvą dėl įstatymo projekto, kuris turėtų smarkiai apsunkinti kibernetinių nusikaltėlių gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įstatymo projektas numato, jog informacinių kompiuterinių sistemų nulaužimas, panaudojant įvairius programišių metodus, bus traktuojamas kaip kriminalinis nusikaltimas, o už tai gali būti skirta laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 5 metų, priklausomai nuo aplinkybių, nusikaltimo padarymo sunkumo ir t.t.

Griežčiausių bausmių sulauks organizuotų programišių grupuočių nariai, taip pat tie, kurie organizuoja taip pat vadinamus kompiuterių–zombių tinklus (botnet) bei kitas automatizuotas priemones, kurios skirtos didelei žalai padaryti, pavyzdžiui, atominėms elektrinėms, kariniams objektams, kritiškai svarbioms finansinėms sistemoms ir t.t. Be to, griežtai bus baudžiamos kibernetinės atakos, naudojant svetimą IP adresą (spoofing), siekiant apgauti apsaugos sistemą.

Be viso kito, laisvės atėmimo bausmėmis gali būti „apdovanoti“ ir atitinamos programinės įrangos kūrėjai, programišiams skirtų programų ir instrumentų turėjimas bei platinimas, nepageidaujamo dėmesio susilauks ir kibernetiniuose nusikaltimuose dalyvausiančios kompanijos.

Priminsime, jog kasmetiniai nuostoliai, kuriuos patiria Europos Sąjungos valstybinės ir privačios struktūros dėl programišių veiksmų, skaičiuojami milijardais eurų, todėl tokia iniciatyva atrodo visai logiškai ir savalaikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)