„Sharp“ pradėjo IGZO technologijos ekranų gamybą  (4)

Japonijos kompanija „Sharp“ pradėjo gaminti naujo tipo IGZO ekranus, kurie charakterizuojami didesniu ryškumu, panašiu į OLED ekranų, tačiau mažesne nei pastarųjų kaina. Šiuo metu gaminami 7, 10 ir 32 colių IGZO ekranai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujuose aukštos raiškos ekranuose naudojami plonos plėvelės tranzistoriai, pagaminti iš indžio, galio ir cinko oksido. Tranzistorius sukūrė „Sharp“ specialistai kartu su kolegomis iš kompanijos „Semiconductor Energy Laboratory“. Ekspertai mano, kad naujo tipo ekranai pirmiausiai bus skirti naujos kartos „Apple“ įrenginiams. IGZO ekranų energijos sunaudojimas tik šiek tiek viršija OLED, AMOLED ir Super AMOLED charakteristikas. IGZO ekranai yra 25% storesni, tačiau daug pigesni.

Naujo tipo vaizdo kokybės gerinimui naudojama firminė skystųjų kristalų molekulių išlyginimo technologija, žinoma UV2A pavadinimu. Ji jau panaudota „Sharp AQUOS“ televizoriuose. Tačiau didžiausias IGZO ekranų pranašumas – mažesni tranzistoriai. Tai leidžia padidinti ekranų raišką. 32 colių ekrano raiška siekia 3840×2160 taškų, o jų tankis – 140 taškų colyje.

7 colių ekrano raiška yra 800 × 1280 taškų, tankis – 217 taškų colyje. 10 colių ekrano raiška – 2560 × 1600 taškų, arba 300 taškų colyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: