Lietuvoje bendruomenės vienijasi prieš vėjo jėgaines

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-04-19 22:19
Ir taip savo nervus gadina ir nieko negauna. Nes visame bent kiek mastančiame pasaulyje ant tokių nepagrįstu reikalavimu yra nusispjauti. Jei tai nekenkia tavo sveikatai tai tu čia ne prie ko. Nes pirkdamas tik nedidelį žemės sklypą jau žinai, kad tavo nenupirktoje žemėje kažkas kitas kažką darys ar statys ir su tuo sutinki. O jei nesutinki perki aplink savo namą 1 km spindulių visa žemę ir žinai, kad niekas netrukdys tau 1 km spindulių. Pikit ne pikit, inkškit ne inkškit bet niekas į jus nekreips dėmesio.
technologas 2012-04-19 22:45
Tai kaip suprantu europiečiai durni, nes reguliuoja, čia vieni lietuviai protingi ir stato bele ką bele kur. Tiesiog stebiuosi, ko čia taip mažai Nobelio premijos laureatų
Nerkashis 2012-04-20 21:58
http://www.youtube.com/watch?v=iyOImGHyJtQ http://www.youtube.com/watch?v=mablINxg3zE http://www.youtube.com/watch?v=KoVKP0G_f8M http://www.youtube.com/watch?v=dzNj9DKDk1c Šiek tiek triukšmauja. O iš straipsnio, net nėra oficialios ribos iki gyv. namų. Tai gal ne veltui kaimiečiai vienijasi?
Anonymous 2012-04-20 22:43
Dėl triukšmo - o gal gali išleisti kokį įstatymą, kad jūrai uždraustų ošti? Ypač per audras! Ir vėjas privalo pūsti tyliau! O šitie vėjo malūnai - visai košmaras, mieste pastatytum, tai su 45 decibelais mielą ausiai gatvės triukšmą užgožtų! Kaimiečiai protestuoja tam, kad juos papirkinėtų. Jei malūnėliai prie jų kaimo sukasi ir gamina pinigus - kaip manot, ištvertumėt net nepabandę dalies „prisuktų“ pinigėlių kaimyniškai išlupti sau?
immortallt 2012-04-20 23:41
Treciadieni buvau ziuret zemiu uz marijampoles. Buvau nustebes, uzmaciau bent 3-4 veikiancias dideles jegaines vidury dirbamu lauku bei dar viena stovejo nepaleista. Aplink dirbama zeme, salia namu nemaciau, o siaip atrodo romantiskai man. Del triuksmo, nuo greitkelio gyvenant uz 2km daugiau garso yra nei 500m nuo vejo jegaines. P.S. dar preita savaite nebuvau toks salininkas vejo jegainiu, bet kai pamaciau skaiciavimus ju, tai velniop atomine. Investuojam i vejo energetika. Jei investuoja valstybe, galime iskart paleisti uz rinkos kaina, tai yra po 16ct/kwh. Apsiimciau daryt projekta valstybei jei duoda pinigus, priejima prie zemiu ir 5% akciju - nei algos, nieko nereikia. P.S.S. Norvegai buvo pasiule pries keleta metu vyriausybei ateit pastatyt 1000-1500 MW galios vejo jegainiu parka juroje. Savo finansavimas, uzsakymai pastatyt aptarnaujancius laivus, statoma gamykla Lietuvoje ir t.t. ir t.t. Deja pasiulymo neprieme.
Impintinas 2012-04-20 23:54
Shinigami, klysti dėl "savo žemėje darau, ką noriu". Matai, gyvenam visuomenėje, todėl turime taikytis prie kitų. Sakyčiau laiko patikrinta ir sveika praktika. Jau Romos laikais kailiadirbiai turėjo apribojimus (nes odą apdirbdavo šlapimu, o tas kaimynam nepatiko), apribojimai užstoti savo statiniu saulę ir kita. Žemės sklypo savininkas turi teisę reikalauti, kad kaimyniniuose žemės sklypuose nebūtų statomi nauji statiniai, perstatomi, rekonstruojami ir netgi išsaugomi nepakeisti esantys statiniai, jeigu galima padaryti įtikinamą prielaidą, kad tokių naujų statinių statymas ar esamų statinių pakeitimas ir netgi nepakeistų egzistavimas ar naudojimas padarys neigiamą neleistiną poveikį jo žemės sklypui ar jo žemės sklype esantys pastatai neteks stabilumo.
immortallt 2012-04-21 00:06
Impintinas, sutinku, kad negalima statyti pastatu salia kitu namu, bet kai statoma vidury lauku ir vis tiek kabinejas, tai wtf ?! Sumazina sklypu verte ? O atvesti kabeliai kiek ta verte pakelia ? Cia kaip ir kai dujotieki tiesia, pradeda reikalauti pinigu uz zalos kompensacija, bet realiai duju vamzdis pakelia sklypo verte labai stipriai. O kiti net moka papildomai, kad tas dujas atvestu.
technologas 2012-04-21 08:59
Jau užtenka kad danai priinvestavo, dabar brangiausiai už elektrą moka Europoje. Ką darysim kai bus štilis? Kai bus per stiprus vėjas? Kas užmokės už visas papildomas elektrines, reikalingas tinklui stabilizuoti? Žiemą gali tekti šildyti mentes. Nestabiliai dirba vėjo malūnai. Debesis problemų.
immortallt 2012-04-21 10:40
Pirma, Danai kada vejo jegaines state ? Palygink kiek jos kainavo tada ir kiek kainuoja dabar. Del stabilumo - turi HAE kuria galima praplesti. Butina vystyti biokura, tiekti kiaurus metus karsta vandeni bei puikiai gali buti kaip bazine elektra. Elektrenai turi kiek visiskai nauju reaktoriu ? Tai jas gal irgi reikia isnaudoti. O kam tiesiame jungtis ? Jos ir yra skirtos tokiems balansavimams, kad pertekline zaliaja energija butu galima apsikeisti i ta laika, kai jos truks. Tai vadinama SWAP. Atomines problemos: kosmines kainos, neaiskus atsipirkimas, neaisku kada pastatys, itin "draugiskos" aplinkai atliekos, kurias troksta namie laikyti kiekvienas! Nors ir maza tikimybe, bet tai vis tiek bomba, ilgai statoma, nesprendzia ekologiniu problemu, nes urano sodrinimas ir statyba itin tarsi ir tersia ne tik CO2 bet ir zymiai tarsesnem dujom (nepamenu pavadinimo), kol uranas sodrinamas.
Impintinas 2012-04-21 16:07
1. Jei nebus teisėto pagrindo tokiems skundams (kaip sakai, vidury laukų), tai kabinėjimasis ir liks kabinėjimusi. Labiau komentavau, Shinigamio požiūrį, kad savo žemėje galiu daryti bet ką, nepaisydamas kitų, nors jiems savo veiksmais padaryčiau žalos. 2. Su dujų vamzdžio pavyzdžiu gali būti visokių situacijų, pvz., galbūt vamzdis eina per mano žemę ten, kur norėjau statyti namą. Po vamzdžio patiesimo to jau negalėčiau daryti. Tai čia kiekvieną kartą situacija bus kitokia. Bet apskritai, jei kažką darau (kad ir savo žemėje) ir keliu kaimyno žemės vertę, tai jis neprivalo man už tai atsilyginti, nes jis juk to neprašė. O jei darau žalos, tai pažeidžiu savo bendro pobūdžio pareigą nedaryti kitiems žalos ir turiu atlyginti nuostolius.
immortallt 2012-04-21 16:25
Kad 5 metrus ar 10 pastumti vamzdi i sona - ne problema, bet zmones vis tiek reikalauja tukstanciu uz tai. O siaip zmones reikalauja kompensaciju uz vejo jegaines net kai jos vidury dirbamu lauku ir salia nera jokiu namu, nes vis tiek neva musa sklypo verte (neisivaizduoju koks zmogus vidury lauku galetu statyt nama).
Vytax 2012-04-21 17:20
Tu savo žemės sklypą bent jau turi? Esmė paprasta, kažkas atvažiuoja iškasa tavo sklype tranšėją patiesia vamzdžius ar tai laidus, su buldozeriu užlygina viską ir išvažiuoja. Po pusmečio žemės sukrenta ir ten kur buvo tranšėja ten atsiranda griovys. Vėl per naują reikia lyginti, sėti žolę ir t.t. Tik jau šiuo atveju tos tranšėjos kasikų jau niekaip neprisišauksi. Būtent tokią situaciją apturėjau jau ne kartą. Pirmą sykį nieko nereikalavau. Kitais sykiais reikalavau užstato arba kompensacijos. O šiaip tai bjaurus dalykas komunikacijos einančios per vidurį tavo sklypo. Prieš statant namo priestatą, metus laiko kariavau su elektrikais, kad šie bent per kelis metrus patrauktų į kaimyno namą einantį kabelį.
immortallt 2012-04-21 17:48
Na per musu zeme tvarkingai issikase susiderine su mumis per kur turi eiti, uzkase, presuodami sluoksniais. Kaimynai vis tiek buvo nepatenkinti ir pinigu nereikalvo. Tai nutiese pro musu sklypa ir dabar tures moketi desimtis tukstanciu, kad vamzdi atsivesti.
Vytax 2012-04-21 21:32
Būtent tokie pinigų reikalautojai ir skatina darbus atlikti kokybiškai.