Šiaurės Korėjos valdžia šalies oficialios interneto svetainės dizainą atnaujino už 15 dolerių?  (11)

Studentas Michaelis DiTanna Šiaurės Korėjos propagandai analizuoti skirto tyrimo metu išsiaiškino, kad oficiali šalies interneto svetainė sukurta „Blender“ šablono pagrindu, kuris kainuoja 15 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šablono dizainą sukūrė laisvai samdomas dizaineris iš Pietų Kalifornijos Robertas Westmore’as. Jis net nežinojo, jog Šiaurės Korėja panaudojo jo šabloną saviems tikslams. Šablonas buvo patalpintas interneto svetainėje „ThemeForest.com“, kur savo darbus įkelia laisvai samdomi dizaineriai. Tokio tipo šablonai paprastai naudojami „WordPress“ ir „Blogger“ platformų asmeninių tinklaraščių dizainui.

Šiaurės Korėjos interneto svetainė buvo paleista 2000 metais. Šalies garbės pilietis ir vienintelis užsienietis dirbantis Šiaurės Korėjos valdžiai Čo Syn Iras (taip pat žinomas kaip Alechanrdo Kao de Benos de le Peres) vadovavo interneto svetainės paleidimui. www.korea-dpr.com turėjo tapti užsieniečiams skirta šalį reprezentuojančią interneto svetaine. Čo Syn Irui buvo patikėta ir interneto svetainės paieškos optimizacija, kuriai buvo skirtas 100 dolerių biudžetas. Teigiama, kad šiuo metu www.korea-dpr.com lankomumas siekia 12 milijonų lankytojų per mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)