Tyrimas: kas penktame „Apple“ kompiuteryje yra kenkėjiškų programų  (12)

Paneigdama gandus, neva „Apple“ kompiuteriai yra atsparūs kenkėjiškoms programoms, kompanija „Sophos“ antradienį išplatino pranešimą, kuriame nurodo, kad kas penktame „Mac“ kompiuteryje yra virusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo rezultatai pateikti remiantis duomenimis iš daugiau nei 100 tūkst. „Mac“ kompiuterių, į kuriuos buvo įdiegta nemokama „Sophos“ antivirusinė programa, praneša tinklalapis Mashable.com.

Nustatyta, kad 20 proc. šių kompiuterių turėjo vieną ar daugiau „Windows“ operacinei sistemai skirtų virusų. Jie neveikia, nebent „Mac“ kompiuteriuose įjungiama „Windows“ operacinė sistema, tačiau gali būti platinami kitiems.

Be to, 2,7 proc. „Mac“ kompiuterių buvo užkrėsti „Mac OS“ operacinei sistemai pritaikytomis kenkėjiškomis programomis. Dauguma jų buvo atsisiųstos įdiegiant netikras antivirusines programas. Apie vieną tokių atvejų neseniai buvo skelbta.

„Mac“ kompiuteriai kenkėjiškomis programomis gali būti užkrėsti el. paštu, apsilankius interneto svetainėse ar prijungus USB atmintinę. Norintiems apsisaugoti „Sophos“ rekomenduoja įsidiegti antivirusinę programą, su atsarga įvertinti internete spaudžiamas nuorodas, nuolat atnaujinti operacinę sistemą ir įdiegtas programas bei saugotis el. paštu platinamų brukalų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: