Atominių elektrinių saugumas: aktyvistas be kliūčių ant AE stogo numetė dūminį užtaisą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

1337 2012-05-03 18:02
O gal tai tik patvirtina fakta, kad jokio terorizmo nera? Ta prasme valdzia nesvaisto pinigu vejais, nes puikiai zino, kad niekas ten nieko nepuls + aviu banda tos apsaugos siaip ar taip neivertins, nes avys ten tiesiog neileidziamos. Keistas sutapimas, kad tikrai strategiskai svarbus objektai is esmes saugomi labai skystai (naftos perdirbimo imones, duju terminalai, AE/HE, gelezinkeliai ir t.t.), bet uztat salyginai jokios strategines vertes neturintys aerouostai prigrusti visu imanomu saugumo priemoniu. Zodziu saugoma ne tai kas tikrai svarbu, o tas kur dar aviu kasdien lankosi Juk logiskai pamastom: jei susprodintu tarkim Vilniaus aerouosta, tai keli tukstanciai verslininku neisskristu i biznio kelione, na gal dar pastas veluotu. Bet jei drioksteltu kokia MN ar Kauno HE, tai puse Lietuvos dar kelis metus ziaukciotu. O dabar paziurim, kiek apsaugos prikista aerouosta, ir kiek kituos objektuose Gal tai tik samokslo teorija, bet atrodo, reikia pripazinti, labai keistai
immortallt 2012-05-03 18:04
Sakyciau saugo daugiau ne pati orouosta, o lektuvus. Jeigu uzgrobi lektuva, tai gali nuskinti ir ta pacia atomine ar uztvanka.
alkaponas 2012-05-03 19:51
Ką padarytu RC lėktuviukas numetęs granatą į aušinimo kaminą? Kadangi juo šalinasi garai jis kaip ir neturi filtro.
Analog 2012-05-03 20:40
Nieko nepadarytų. Ir parodyk savo diplomą ar šaltinius, kad teigi, jog ten net grotelių paprasčiausių nėra.
sabotan 2012-05-03 20:50
Nemanau kad teroristai tokie kvaili kad sprogdintu aatomines kodel. 1.Reikia nemazo sprogmens pats reaktoriu yra po zeme kad ji pazesitu reikia kaip reikiant sprogimo atsitrenkes lektuvas nesusprogdins elektrines. 2. Teroristai ne tokie idiotai nes tada pries juos atsigreztu visas pasaulis ir masiskai pradetu kariaut kol sunikintu visus teroristus. 3.Nera prasmes pulti tokius objektus patiem teroristam tai ne prestizas nes radijacija pasklinda po visa pasauli.
kestutisz 2012-05-03 21:29
Sutikdytų bet koks neplanuotas veiksmas, netgi šitas žaliasis gi be jokios žalos sutrikdė. O šiaip, kad su 80kg trotilo priskristi ir pataikyti! tiksliai į norimą vietą, kad dar ir tiksliai sprogtų reikia daug daug treniruotis - po tiek įdėto darbo gali pasidaryt ir gaila įdėto darbo/pasiekto sporto meisto titulo :) Ir su mažesniasi kiekiais yra labiau pažeidžiamų taikinių. O šiaip po tokio fokuso tik sunkiau gali tapti sunkiau skraidyti legaliem mėgėjam, na dar velnių gaus apsauga, kad nenupylė ir kitą kartą jau nesicackins (po Matias Rust'o nutūpimo raudonojoj aištėj daugiau niekas nebandė tokio fokuso su SSRS atlikti).
Arns 2012-05-03 23:19
sutrikdyt gal ir sutrigdytu, bet praktiškai visos elektrinės turi "skydus", kaip pvz Fukušimos atveju, net didelis vidaus sprogimas apgriovė pastatą, bet neatidengė reaktoriaus. Tai tikrai keliskart didesnis sprogimas nei tie 80kg sprogmenų, ta galia gal jau tonomis reiktu vertinti. Kitas reikalas sprogimo griaunamoji galia į smūginė, ir ji labai lengvai "išspinduliuojama", tad nedidelė bombikė numesta iš išorės į ne užkabarį, ant labai tvirto pastato sienos nebent minimaliai estetinį vaizdą jo apgadins, ir sukels daugiau kalbų nei realių sugriovimo pasėkmių. Kas kita jei tokia bomba būtu numesta ant naftos ar dujų pramonės objektų, ten viskas atviriau ir net tokio gali pakakti kad pakankamai daug išsprogdintumei.
Tas_pac 2012-05-03 23:34
Šiti žalieji yra idiotų idiotai. Atominė energetika yra saugiausia ir mažiausiai teršianti gamtą.
Indigo89 2012-05-03 23:34
Viskas kip ir logiska, bet tada kokia prasme jiems buvo dangoraizius sugriaut, ka tuo laimejo, jei jau taip mastom? Terorizmo esme ir yr kad jie nesiekia kitu tikslu kaip tik bauginti zmones. Sakai atsigreztu visa pasauli pries save. O kas dabar palaiko teroristus?
Bilekas 2012-05-04 00:19
Tu matyt is gylaus misko atejas saugiausios pasayleje yra vejo, vandens jegaines, saules baterijos ) o tu tawo cernobiliu ir fukusimu per akis. pasiskaityk kiek japonija uzdare ekeltriniu atominiu. Atomine elektrine yra pati nesaugiausia, bet galingiausia elektrine
immortallt 2012-05-04 00:41
Terorizmo siekis ne pridaryti daug zalos, o maksimaliai isgasdinti. Juos ir taip medzioja. Na zinai, apgadink atomine vis tiek kuri laika nedirbs ir zmones isgasdins kaip reikalas, tai yra tikslas bus pasiektas. O kad sunkiau legaliem megejam leis skraidyti, tai teroristam giliai dzin. Del saugiausios energetikos. Na tiesiogiai zuvo maziau zmoniu, negu angliu kasyboje. Bet reiktu nepamirsti, kiek zmoniu kencia nuo padaugejusiu ligu, kad ir pvz skydliaukes problemu. Taip taip, buvo galima isvengti, o ar buvo isvengta ? Ne. Dabar vel, Japonija, nors reaktorius nesprogo, bet daug radioaktyviu atlieku buvo ispilta i jura. Na taip, ten pusamzis mazas buvo, bet tai yra tersalai lygiai tokie patys, dar net pavojingesni. Kuro kasimas, sodrinimas ir visi susije procesai taip tersia aplinka, kad tu per 500km nenoretum, kad tokie darbai vyktu. Radioaktyvios atliekos, tiesiog turbut dziaugtumeis, jei tavo kieme tokia saugykla irengtu! Beje pasaulyje atominiu elektriniu stambesniu avariju buvo virs 30! Tik jos buvo smulkesnes nei Cernobilis ar Fukusima. Tuo tarpu smulkiu avariju buna kasdien kiekvienoje elektrineje. Sprogimas pacio reaktoriaus turbut ir nesusprogdins, bet veikla garantuotai sutrukdys. Be to, jei jau gali atskristi ir numesti dumavoske ar iskelti savo veliava ant kamino, tai manau jau ir arciau galima prieiti ar pilna C4 mazaji lektuva taranuot i kupola. O dar prikrauk prie sprogmenu kalio, kad jei kas bandytu gesinti vandeniu - uzsiliepsnotu kaip benzo pripylus.
vvv2 2012-05-04 11:39
Xdmin 2012-05-04 13:09
O jeigu duobe uzpylus ne zemem, o vandeniu?
vvv2 2012-05-04 14:07
- kažkur apie 1980 metus tuometinio Leningrado metro buvo tokia avarija, nors ten ir numatyti avariniai šliuzai..
Analog 2012-05-04 14:11
Na yra galingesnių sprogmenų nei C4, jei norima maksimalaus efekto, o kalis nemanau, kad duotų kažkokį efektą, nes paprasčiausiai būtų ištaškytas arba sudegtų sprogimo metu, vis dėlto net ir toks išpuolis nemanau, kad sukeltų didelį pavojų reaktoriui.
kionig 2012-05-04 14:21
Būtų gerai, kad pagrįstum. Černobylis ir Fukushima ne argumentai.
Analog 2012-05-04 14:27
Čia gal kitaip formuoluot reikėtų. Atominės elektrinės avarijos atveju gali padaryti didžiausią žalą, bet tai nereiškia, kad jos nesaugiausios. Tiesa, jos vienareikšmiškai yra galingiausios.
vvv2 2012-05-04 14:32
kionig 2012-05-04 14:42
spėju, jog neįpirktų net penkių saulės modulių ir viso labo galės nakti su žvake į tualetą vaikščioti. Vargu ar kavos puodelį išsivirtų. Tektų žlibinti akis prie vienos LED lemputės ir džiaugtis žaliąja energetika
kionig 2012-05-04 15:02
Gal galima pavyzdėlį?