Po „Samsung“ ir „HTC“ telefonų flagmanų pasirodymo, kokį atsaką duos „Sony“, „LG“, „Pantech“?  (7)

Užvakar įvyko ilgai lauktas „Samsung“ naujojo telefono flagmano „Galaxy S3“ pristatymas. Vasarį pristatytas, o balandį išleistas buvo ir „HTC“ kompanijos „One“ išmaniųjų telefonų serijos flagmanas – „One X“. Kaip ir jau būtų galima teigti, kas šiais metais iš "Android" išmaniųjų telefonų šie modeliai bus parduodami geriausiai. O kokį gi atsaką jiems ruošia konkurentai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, buvo ir „Sony Xperia S“ vasarį pristatytas kaip „Xperia“ šeimos sparčiausiasis, tačiau, net ir pati „Sony“ pastebėjo, kad to nepakaks.

Taigi, kai pagrindinių gamintojų kortos atskleistos, ką ruošia konkurentai?

„Pantech Vega Racer 2“

Kompanija „Pantech“, iškart prieš ilgai lauktą „Galaxy S3“ pristatymą, atskleidė savo naująjį flagmaną skirta Korėjos rinkai. Šis telefonas bus pardavinėjamas po 3 didžiausių mobiliojo ryšio operatorių sparnais.

Pačio telefono specifikacijos skamba taip: 4,8 colio įstrižainės ekranas su 720 horizontaliųjų linijų raiška, „Snapdragon S4“ dviejų branduolių 28nm technologijos procesorius ir LTE ryšio galimybė. Telefonas palyginus su „HTC One X“ ar „Samsung Galaxy S3“ bus gan storokas – 9,35mm storio. Baterijos talpa sieks 2,020 mAh.

Žinoma, „Vega Racer 2“ pasirodys su naujausia "Android" operacinės sistemos 4 (Ice Cream Sandwich) versija. Įdomiausia yra tai, kad „Pantech“ naudos savo kurtą vartotojo sąsają, tačiau neatsisakys „Google“ propaguojamų trijų virtualių mygtukų ekrano apačioje (turint omeny, kad daugelis gamintojų jų atsisakė).

Kaina kol kas neskelbiama. „Sony Hayabusa“ Sausio viduryje buvo nutekėjęs „Sony“ mobiliųjų telefonų išleidimų planas. Paskui, visai nesenai, nutekėjo ir pirmoji pagauta telefono, kodinu pavadinimu „Hayabusa“, nuotrauka. Visai greitai pasirodė ir numatomos specifikacijos, kurios taip pat atrodo neprastos. Dar vadinamo LT29i telefono lustų rinkinys, manoma, bus „Qualcomm Snapdragon S4“ su pagerintu grafiniu procesoriumi. Baterija gali siekti 2200 mAh talpą. Na, o BriefMobile teigia, kad ekranas bus „HD Reality Display“ 4,55 colio įstrižainės ir 1280 x 720 raiškos. Kamera – 13 mln. taškų. Pats įrenginys gali būti vos 7 mm storumo. Aukščiau pavaizduota nuotrauka yra „Hayabusa“ prototipas. Oficialiai telefonas gali vadintis „Xperia GX“ ir kainuoti apie 490 eurų. Šis įrenginys gali būti pristatytas birželio mėnesį, o prekyboje pasirodyti – liepą. „LG Optimus LTE 2“ Korėjos elektronikos gigantė „LG“ taip pat pristatė savo naująjį flagmaną – „LG Optimus LTE 2“. Ko gero skirtą labiau taip pat Korėjos rinkai. nors „LG“ ir neatskleidė daugiau informacijos apie patį telefoną (pvz. ekrano raiškos), tačiau garsiai skelbėsi, kad naujasis flagmanas turės įspūdingą „True HD“ IPS ekraną, Android 4.0 operacinę sistemą ir gerą baterijos tarnavimo laiką. Dėka integruoto LTE ryšio modulio „Snapdragon S4 MSM8960“ lustų rinkinyje, „Optimus LTE 2“ gali pasiekti net iki 40% geresnį baterijos tarnavimo laiką nei pirmasis šios serijos telefonas. Nors Android puikiai susitvarko ir su 1 GB operatyviosios atminties – „LG“ jos tikrai nepagailėjo naujam įrenginiui – „Optimus LTE 2“ jos turės net 2 GB. Iš programinės įrangos pusės „LG“ taip pat nedaug ką atskleidė: kamera gebės burst režime padaryti 5 nuotraukas. O tam, kad nereiktų spaudinėti mygtukų, užteks pasakyti „kimchi“. „Huawei Ascend D quad XL“ Nors šis telefonas buvo parodytas anksčiausiai iš visų minimų, jis tikrai yra vertas dėmesio. „Ascend D quad XL“ kaip ir „One X“ ar „Galaxy S3“ naudoja savo gaminamą 4 branduolių, 1,5 Ghz dažnio procesorių. LCD IPS technologijos ekranas išgaus 1280×720 raišką. Savo galimybes „Huawei Ascend D quad XL“ parodė testuose, kuriuose įtikinamai įveikė konkurentus.

Taigi štai tokie "Android" flagmanai, kol kas šiais metais, kuriuos žinoma turėtų užbaigti ir vėl „Samsung“ gaminamas „Google Nexus“ telefonas. Kaip manote, kuris modelis šiais metais bus geriausiai pardavinėjamas?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Edgaras Apšega
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: