ASUS patentuoja nešiojamą kompiuterį su integruotu projektoriumi  (0)

Kompanija ASUS pateikė paraišką patentui gauti, kuriame aprašomas nešiojamas kompiuteris su integruotu vaizdo projektoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien rinkoje jau galima sutikti keletą mobilių telefonų ir kamerų su vadinamaisiais piko projektoriais, tačiau jie dar nėra tokie populiarūs, kaip to norėtų kai kurie gamintojai. Jų netgi sunku rasti prekyboje.

Kaip žinia, pagrindinis tokių įrenginių trūkumas yra trumpas baterijos darbo laikas, kadangi projektoriai naudoja daug elektros energijos. Aišku, ir patys piko projektoriai, kurie gali pasigirti esantys autonominiu įrenginiu, paprastai veikia iki 5 val. autonominiu režimu. Vis tik kompanija ASUS, maždaug prieš metus pateikusi paraišką patentui gauti, tiki tokiais hibridiniais įrenginiais. Patente aprašomas nešiojamas kompiuteris su integruotu piko projektoriumi, kuris apatinėje ekrano dalyje, ties šarnyru, kurie sujungia platformą su ekranu. Projektoriaus linzė nukreipta į šoną.

Įdomi ir pačio nešiojamo kompiuterio konstrukcija, jog ekranas lankstosi maždaug 270 laipsnių kampu. Tokiu būdu, ASUS kompiuteris suformuoja savotišką trikampį, kuris tarnauja kaip stovas, tuo tarpu briaunos turėtų būti pagamintos iš neslidžios medžiagos. Jei ekranas yra jutiklinis, o vaizdas jame apsiverčia, priklausomai nuo orientacijos, taip daug lengviau ir patogiau valdyti vaizdinę medžiagą ar prezentaciją. Kadangi tai yra tik patentinė paraiška, kol kas nėra jokios informacijos, kada ASUS ketina pradėti serijinę tokių nešiojamų kompiuterių gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)