„Facebook“ akcijos toliau pinga, įtariamas informacijos nutekinimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kafkasque 2012-05-23 14:34
Iskart buvo aisku, kad ispustas burbulas facebook buvo ivertintas tik 2 kartus pigiau nei Google, nors uzdirba 10 kartu maziau dar ta nesamone, kad 900mln prisiregistrave, aisku, kad yra nemazai nenaudojamu saskaitu, kiti zmones turi daugiau nei viena, ir aisku pilna zmoniu turiu facebooka is tu saliu, kur facebookas neturi kokiu reklamu rodyti
faktas 2012-05-23 15:48
Su akcijomis gali būti ir taip, kad kaina mažinama dirbtinai. Tada kažkas susipirks daug akcijų ir FB pristatys kokią nors naujieną ir kainos šoktels. Na kad ir kaip ten bebūtų, FB kūrėjai savo pinigus už darbą jau pasiėmė.
werafonas 2012-05-23 15:52
Aš tą patį pagalvojau..
Aklas 2012-05-23 16:32
ne, tuomet butu tiesiog palauke ir veliau isleide akcijas po naujoves pristatymo.
Borland 2012-05-23 16:40
fb grynas pelnas per metus yra 1mlrd, o fb vertė 100mlrd ir sakai, kad akcijų kaina mažinama dirbtinai? Jos dabar taip palaipsniui ir kris, tuoj bus 20 dolerių. Dar vėliau peržengs ir tą ribą. Net jei akcijos kainuotų 5 dolerius, investiciją savo atsiimtum tik po 20 metų. Manai po tiek metų jie vis dar turės tiek vartotojų? aš tuo labai abejojų. Vien tai, kad jie perka konkurentus, jau rodo, kad yra ko bijoti. Atsiras konkurentas, kuris nenorės būt nupirktas. Aišku mažai čia kas žiūri kas bus po 20 metų. Visi tikėjosi greitų pinigų, t.y. tikėjosi, kad akcijų kaina kils. Bet kaip gali tikėtis, kad kils, jei jos ir taip yra užkeltos iki debesų?
faktas 2012-05-23 16:55
Na kaip ten yra iš tikrųjų aš tikrai nedrįsiu teigti, nes to tikrai nežinau ir absoliuti dauguma to nežino. Spekuliavimo akcijomis modelių yra daug ir visokių. Apie tai prirašyta be galo daug knygų. Argi kompanijai nebūtų naudinga pradėti savo akcijų pardavimus už didelę kainą (iškart gauti daugiausiai pinigų), p o po to lėtai leisti kainoms kristi ir kai jos taps labai pigios, vėl visas susipirkti, o tada kažką pristatyti, pvz., online filmus, ar muziką ir vėl pakelti kainas, turint visas akcijas ir taip uždirbt antrą kartą... Su Skype beveik panašiai buvo... Beje, nelyginkit įmonių pelningumo su akcijų kainomis. Tai tik fundamentaliai susiję dalykai.
Borland 2012-05-23 20:04
Kaip tai nelyginti? Apple metinis pelnas yra apie ~30 mlrd, t.y. net 30 kartų daugiau nei fb, o įmonės vertė didesnė vos 3-4 kartais. Tai ką tada lyginti? Burbulo didumą? "Įtaka"? Kokia įtaka iš nuotraukų? Visos tos įtakos tėra iliuzija. Nes pats fb nei tavo gyvenimui nei mano jokios įtakos nedaro, tiksliau daro tiek, kiek visi kiti internetiniai puslapiai. Daro nebent kitos įmonės viešindamos vieną ar kitą dalyką. Neišsigalvokim dalykų kurių nėra. Faktas vienas, jei aš investuoju pinigus, aš noriu kad man jų atsirastų daugiau. Nes neturint daug akcijų tu nieko ten nelemi. Tai reiškia, kad investuoti apsimoka tik tuo atvėju, jei fb akcijų vertė būtų 5 doleriai, arba jei nori greito pelno, tai turi tikėtis, kad jos kils. Bet vėlgi, jei jų vertė ir taip 10 kartų didesnė nei priklauso..
Zergas 2012-05-23 23:27
burbulas tas FB,cia ir durnam turetu but aisku.jus tik pagalvokit,BMW,VW group ir Siemens iseina uz ta suma apie kuria cia svaigsta zydu aferistai pusdami burbula.3 kompanijos,lyderes,generuojancios nepalyginamai didesnius pelnus nei ta snukiaknyga.zukerbergas aisku uzdirbo,cia net klausimu nera,bet is kur pas zmones tiek kvailumo tiket sios idejos perspektyva?